Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Ugorj a számba recept

Ugorj a számba recept

Az Ugorj a számba hozzávalói:
1/2 kg borjúszelet,
só,
bors,
7 dkg pármai sonka,
8 zsályalevél,
5 dkg vaj,
1,5 dl fehérbor.


Az Ugorj a számba elkészítési módja:
A húst 8 egyenlő nagyságú darabba vágom és enyhén kikalapálom. Sózom és borsozom. Fél-fél szelet pármai sonkát és egy nagy zsályalevelet teszek a hússzeletekre, felgöngyölöm és fogvájóval megtűzöm. Egy serpenyőben felolvasztom a vaj kétharmadát és a borjúszeleteket közepes tűznél minden oldalról 3 percig sütöm. Kiveszem a serpenyőből és melegen tartom. Ekkor újra nagy hőfokra kapcsolok és borral eloltom a sütőzsiradékot. Majdnem teljesen besűrítem, majd a végén hozzáadom a maradék vajat. A húsokra öntöm és tálalom.


Kategória: Húsételek receptjei


Az ugorj a számba elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook