Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Pácolt tűzdelt házinyúl recept

Pácolt tűzdelt házinyúl recept

A Pácolt tűzdelt házinyúl hozzávalói:
1 db nagy házinyúl,
20 dkg füstölt szalonna,
1 fej fokhagyma,
1 csomag vadak fűszerkeverék a páchoz,
1 tubus mustár,
5-6 babérlevél,
őrölt bors,
olaj.


A Pácolt tűzdelt házinyúl elkészítési módja:
A nyulat nagy darabokra vágjuk, s bevagdossuk. Megszórjuk borssal, megkenjük mustárral, teszünk közé néhány levél babért és leöntjük annyi olajjal, hogy teljesen ellepje. Hűtőszekrényben 5-6 napig érleljük. Sütés előtt a pácból kiszedjük és megtűzdeljük a füstölt szalonnával és foghagymával. Bedörzsöljük sóval és a fűszerkeverékkel. Tepsiben lefóliázva pirosra sütjük, közben átfordítjuk. Még finomabb, ha tepsibe rakás előtt a húsok minden oldalát kevés zsíron elősütjük. A fűszerkeveréket a rajta található utasítás szerint elkészítjük. Zsemlegombócot készítünk hozzá.


Kategória: Húsételek receptjei


A pácolt tűzdelt házinyúl elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook