Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Tonhalgombócok tejszínes kapormártással recept

Tonhalgombócok tejszínes kapormártással recept

A Tonhalgombócok tejszínes kapormártással hozzávalói:
40 dkg tonhal
2 dl tejszín
2 db tojásfehérje
3 g őrölt fehér bors
10 dkg sárgarépa
10 dkg fehérrépa
5 dkg vöröshagyma
1 dl fehérbor
5 g zsályalevél
4 dkg vaj
4 dkg liszt
1 csomó kapor
1/2 citrom
2 dkg cukor



A Tonhalgombócok tejszínes kapormártással elkészítési módja:
A tonhalat ledaráljuk és összekeverjük 1/2 dl tejszínnel és a tojásfehérjékkel. Őrölt fehér borssal, sóval ízesítjük, majd egyforma nagyságú gombócokat formálunk belőle. Zöldséges, fehérboros, hagymás zsályával ízesített főzőlevet készítünk és a gombócokat beletéve nem erős tűzön 20-25 percig főzzük. A vajból és a lisztből világos vajas rántást készítünk, beletesszük a finomra vágott kaprot, majd kb. 2 dl halfőzőlével felengedve néhány percig forraljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, citromlével és cukorral ízesítjük. A halgombócokat a tejszínes kapormártással leöntve tálaljuk.


Kategória: Halas ételek receptjei


A tonhalgombócok tejszínes kapormártással elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook