Tusolsz, vagy fürdesz? Mi a praktikusabb 50 felett? (tudásbázis)
Ez jó meglátás. Majd megvárja a kádban állva míg megszárad, nehogy megcsússzon amikor kilép.
Ha nem érted a fórum indításának a lényegét, akkor jobb ha nem szólsz bele.
Bye bye
Köszi az építő jellegű kommentjeidet.
Mint már írtam valahol nem a baszogatás a cél, hanem egymás életének megkönnyítése.
Köszi a figyelmed, keress valami más szórakozást.
Nem tervezem évente átépíteni a fürdőt. Nem vagyunk milliomosok. Azt hogy egy kádat lesüllyesztesz, azzal jár hogy a lefolyót is le kell süllyeszteni. Magyarul szét kell verni az aljzatot.
A függöny ok. De minek vegyek egy kopott öntvénykádhoz, ami amúgy is le lesz cserélve. Másrészt meg gusztustalan. vizesen mindenhez hozzátapad, a vizet talán még jobban kivezeti a kád mellé, nehéz tisztítani.
Mivel nullára bontjuk, a vízvezeték, és lefolyócső cserék miatt az egészet, és kell metlakit, csempét is cserélni, nem fogok belebonyolódni félmegoldásokba. Az elmúlt 20 évben amíg voltak gyerekek, és nem volt pénz, épp elég pénzt dobtunk ki félmegoldásokra, amit muszáj volt megoldani valahogy, de nem tudtuk kivitelezni végleges formára, mert nem volt meg rá a fedezet.
A nevedből nem derül ki hogy nő vagy e, vagy férfi, mint ahogyaz írásodból sem. De nem is érdekel. Ha jól emlékszem, én sem írtam hogy nő a párod vagy férfi.
Nekünk is van kádunk és zuhanyzónk is.
Ha egyikünk a kádban zuhanyik, a másik megvárja, amíg felszárad és utána megy zuhanyozni. Ennyi.
Rátapintottál a lényegre. MÉGSEM.
Egyébként a párom a nő, és feltörli maga után. Ennek ellenére nedves marad a kő, és balesetveszélyes.
Pont az lesz az új fürdőszoba lényege, hogy frissen fürödve ne kelljen nekiállni takarítani. A mi igényeinket maximálisan kiszolgálja a kis méretű fürdőszoba, és minimális energiaráfordítással tisztán, karban lehessen tartani.
Ez a cél a teljes telken, így választunk mindenhol burkoló anyagot, bútorokat amiket cserélünk, és gépeket is. A kertben magas ágyást építettünk, ne kelljen végig kapálni 200m2-t, helyette robotgép nyírja a füvet, és egy kis medencében lehet áztatni magunkat, amíg a gép dolgozik helyettünk. A féltető alatt könnyen tisztítható kanapé van, amit a macskák is használnak. A lakásban kerüljük az érdes bútorokat, mivel nehézkes a takarításuk. Az egyszerű letisztult formákra törekszünk, és nem arra hogy baszogassuk egymást, hanem megkönnyítsük egymás életét idős korunkra.
Mindenesetre kösz az építő jellegű hozzászólást.
50 évesen (hacsak nem valami fatális sérülés vagy betegség ért agyon) azon kellene gondolkodni, hogy hogy lehet egy fürdőkádat megugrani.
A nagyszüleimnel átépítés volt, mikor 70 felett voltak. Se zuhany kabin, se semmi, csak süllyesztes.
Olyan régi fürdő meg nincs, ahová zuhanyfuggonyt fúrás nélkül nem lehet feltenni. A pasim és az exem is mindig úszómedencet csinált a furdobol függöny ide vagy oda. Mindig visszaküldtem őket, amíg nem takarítottak fel mindent. Érdekes módon azóta működik náluk is a függöny.
Termosztátos csap?
Nem hallottam még ilyenről. Önmaga állítja be a hideg és meleg víz arányát?
Pár éve lett tusolónk,,jó nagy.A kád szélességében teljesen,nem kabinos/tálcás, hanem épített.10 cm van megmagasítva ,tolóajtós.Csúszásmentes járólappal(tényleg nem csúszik)
Néha hiányzik 1 jó meleg fürdő,,mégis jó ötlet volt ez.
Termosztátos csap van, nem kell állítgatni a vízhőfokot,,játszogatva a hideg/meleggel.
Hajjaj. Mi remélni sem merjük hogy megéljük azt a kort.
Még sok egészséges évet kívánok a nagyinak :)
Mi az 50-et tapossuk. Én jövő héten megyek sérvműtétre. Nem tudom nem e lesz visszatérő a probléma. Szüleim is nehezen mozognak 70-es éveikben, bár nekik van mindkettő, tudnak választani miben fürdenek.
Ez így van. A konyhát apánként teljesen egyedül felújítottam (villany, víz szerelés, csempézés, gipszkartonozás, festés komplett konyhabútor) 2 év alatt, de a fürdő az nem ennyire egyszerű. Szét kell verni mindent, mert a vascsövekben sem bízom a falakban.
Lehet ez az ajtós kád a megoldás paravánnal, így bármit hoz az élet, tudjuk használni.
További ajánlott fórumok:
- A kádárkockákat anno tényleg praktikusnak és "élhetőnek" tartották? Mi lesz ma a sorsuk?
- Milyen finomságot szoktatok készíteni ha vendéget vártok? Igazán finom receptek ide jöjjetek! Gyors, praktikus, és igazán finom recepteket..
- A praktikus kötényruha hova tűnt a divatból?
- Van előszobád, praktikusnak tartod, vagy feleslegesnek?
- Ha a Horváth tengerpartra szeretnék pár napra menni, milyen hasznos és praktikus tanácsot tudtok adni?
- Építkezés: Mi az amit másként csinálnál? Mi az amit praktikusnak tartasz? Mi az amire büszke vagy?