Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Leveles tepertős pogácsa kelt tésztából recept

Leveles tepertős pogácsa kelt tésztából recept

A Leveles tepertős pogácsa kelt tésztából hozzávalói:
25 dkg tepertő - ledarálva
50 dkg finomliszt - átszitálva
5 dkg rétesliszt
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
2 kávéskanál só
1 mokkáskanál cukor
2 evőkanál étolaj
1 db tojás


A Leveles tepertős pogácsa kelt tésztából elkészítési módja:
A finomlisztet, tejet, élesztőt, sót, cukrot étolajat összegyúrjuk. Puha lágy tésztát kell kapnunk, - amennyiben szükséges, tejföl hozzáadásával lágyítjuk. Konyharuhával letakarva 40 percet kelesztjük. Rétesliszttel megszórt nyújtótáblán fél centi vastagra nyújtjuk, megkenjük a darált tepertővel, feltekerjük - akár a bejglit - és ellapítjuk. 30 perc pihentetés után ismét kinyújtjuk és feltekerjük. Újabb félórás pihentetés után tepsi nagyságúra nyújtjuk, sertészsírral jól kikent tepsibe terítjük, tetejét ferdén becsíkozzuk, majd éles késsel kockákra vágjuk, felvert tojással megkenve még fél órát kelesztjük. 220 fokos sütőben kb. 35-40 perc alatt aranybarnára sül és ha jól "dolgoztunk", szép magas szögletes pogácsákat kapunk.


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A leveles tepertős pogácsa kelt tésztából elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook