Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrókrémes sütemény recept

Túrókrémes sütemény recept

A Túrókrémes sütemény hozzávalói:
200 g tehéntúró
90 g zsíros tejföl
50 g puha vaj
60 ml meleg tej
6 tojás sárgája
8 dkg liszt
csipet só
1 evőkanál citromlé
6 tojás fehérje
70-100g cukor


A Túrókrémes sütemény elkészítési módja:
A túrót és tejfölt vedd ki a hűtőből 1 órával az elkészítés előtt. Keverd össze a lisztet a sóval. Ha nem elég apró a túró, préseld át szűrőn. A túrót, tejfölt és vajat keverd krémmé. Lassanként öntsd bele a tejet. Add hozzá a tojás sárgákat, lisztet és citromlevet. Mindegyik hozzávaló után keverd jól össze. Mixerrel keverd össze a tojás fehérjéket, majd add hozzá a cukrot, és készíts habot belőle. Öntsd a habba a túrót, és keverd jól össze. Öntsd a keveréket sütőpapírral kibélelt formába és helyezd bele egy nagyobb tepsibe, melybe forró vizet öntöttél. 160°C fokon süsd 60-70 percig, amíg aranyszínű nem lesz. Mikor elkészült, helyezd egy rácsra, hogy hűljön ki. Miután kihűlt, szeleteld fel, és szórd meg porcukorral (ízlés szerint).

Idénygyümölccsel is díszíthető, de sütés előtt is lehet a tetejére szórni ízlés szerint bármit.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrókrémes sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook