Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrógombóc Trixibell módra recept

Túrógombóc Trixibell módra recept

A Túrógombóc Trixibell módra hozzávalói:
4 tojás
5 kanál zsemlemorzsa
50 dkg túró
csipet só
1 kanál cukor


Túrógombóc Trixibell módra

A Túrógombóc Trixibell módra elkészítési módja:
A tojásokat a sóval és a cukorral kézi vagy gép habverővel jól kihabosítjuk. A túrót áttörjük villával, hozzáadjuk a felvert tojásokhoz. Aztán kanalanként hozzádolgozzuk a zsemlemorzsát. Miután jól összedolgoztuk, legalább 2 órára hideg helyre tesszük pihenni. Pihenés után vizes kézzel gombócokat formázunk, ebből a mennyiségből nekem 18-20 darab lesz. Vizet forralunk, a fövő vízbe tesszük a gombócokat, ezt én kétszerre szoktam kifőzni egy nagyobb fazékban, mert megnőnek. Mikor beletettük a gombócokat megvárjuk, hogy újra forrjon a víz, ekkortól 10 percig főzzük. Kiszedjük szűrőbe, leöblítjük vízzel, majd pirított zsemlemorzsába öntjük óvatosan. Meglocsoljuk pirított vajjal, óvatosan összerázogatjuk, keverni nem szabad, mert puhák és szétmennek. Pirított vaj: 3 dkg vajat egy edényben addig melegítünk, amíg barnulni kezd.

Rögös túró és krémes túró nem jó hozzá! Zsemlemorzsa is jobb minőségű legyen, nem nagyon apró szemű lisztes, nem a nagyszemű rusztikus, és nem panírmorzsa.

Porcukros tejföllel tálaljuk, aki szereti és bírja fahéjat is tehet a tejfölbe, nagyon illik hozzá.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrógombóc trixibell módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook