Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Túrógombóc recept

A Túrógombóc hozzávalói:
3 tojás
5 dkg vaj
2 evőkanál porcukor
50 dkg félzsíros tehéntúró
3 púpozott evőkanál búzadara

olaj
20 dkg zsemlemorzsa
tejföl, porcukor a tálaláshoz


A Túrógombóc elkészítési módja:
A tojássárgákat habosra keverem az olvasztott, de már nem meleg vajjal, kicsi sóval, porcukorral. Hozzákeverem a búzadarát, az alaposan összetört túrót, s a tojásfehérjéből vert habot. A masszát lefedve, hűtőben pihentetem legalább 1 órát, de előző este is össze lehet állítani.
Nedves kézzel kb. tojásnyi gombócokat formázok, melyeket lobogó, sós vízben megfőzök. Akkor van készen, ha a gombócok feljönnek a víz színére.
Felforrósított olajon megpirítom a zsemlemorzsát, s meghempergetem benne a gombócokat.
Tálaláskor porcukorral meghintem, tejföllel meglocsolom.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei

A receptet beküldte: , aug. 6. 22:59

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook