Túlsúlyos kismamik/vagy leendő kismamik segítsünk egymásnak... (beszélgetés)
Nyugi, kitartás, már nem sok van hátra és kibújik a Pici Lány :)
Megkérdezhetem, milyen a jóslófájás?
Néha nekem szokott nyilallni a szeméremcsontomnál, olyan picit szúró érzés és akkor tök kemény a pocakom, de ez hamar elmúlik... Ez lehet az??
Ha tudnátok hogy anno a havi 90 feletti fizetésem után (jó ez mondjuk volt hogy havi több mint 250 órát tett ki) mennyit sírtam én hogy ilyen nyamvadt összeggel szúrja ki az állam az ember szemét...
Nagyon nem irigylek senkit kismamát aki mégcsak most fog vagy kényszerül táppénzre menni.
És a legdühítőbb hogy semmi rendszer nincs az utalások között,amit utalnak én azt is két részletben kapom...
Amúgy tökéletesen vagyok,lottózni fogok a szülés után,mert a vezetékes telefonon megint a Krisztián nagyanyja hívott:DPedig megegyeztünk hogy ha éjjel kell menni akkor is szólunk,de azt hiszi szerintem hogy ennyire kegyetlenek vagyunk vagy én nem tudom.
Jóslók vannak,de hát ez már vicces:)
A bruttó fizetés 60 vagy 65%-a.
Nekem 89ezer a bruttóm, erre jön még 30.ezer munkahelyi pótlék, de persze azt nem számolják a rohadékok... :(((
Gabi! Engem sem nagyon érdekelne, csak elvileg nekem még 2 hónapom ilyen lesz :(
De megoldjuk...
Jól vagy amúgy? Jóslók?
Kacsa! Te betegállományban vagy?
Én ha jól tudom ez nem függ a fizetéstől.
Ez a mindenkori öregségi nyugdíj után jár vagy a minimálbér után.X %.
Tudja a fene már nem is érdekel engem.Lassan vége és kész.
Sziasztok!
Ma nagybevásárlást nyomtunk anyuval, utána hamburgert csináltunk! :)
Ha megkérdezhetem, mennyi brutto után járt ez a frenetikus összeg? :(
Oh én ha ennyit is kaptam volna boldog lennék.
Nekem ugyanis a múlt hónapban sem jött semmi táppénz és a mai napig sem!!!De tegnap ismételten elsőbbségivel és ajánlottan adtam fel a papírt!
Én ma nem főzök maradt székelykáposzta.
Hahó Kismamik!
Gabi, pedig minden este eszembe jutsz, hogy vajon nyugis-e az éjszakád, vagy megindultok a kórházba :)))
Kacsám, velem minden oké, bár meglehetősen kiakadtam ma, mert 53ezer(!!!!!!!!!!!!) ft táppénzt kaptam... Síkideg lettem, majdnem felgyulladtam a méregtől... Na, de ez van... Még jó, hogy már minden megvan, csak 1-2 csomag pelenka kell, meg nekem betét és bugyi...
Ma csirkét sütök sütőzsákban, párolt zöldséggel és krumplipürével :D Oh, Yeah :DDDD
És desszertnek kipróbálom a bounty szeletet :P
Ti mi finit főztök?
Sziasztok!:)
Folyamatos jóslókkal ugyan,de egyben még mindig.Megvolt az nst,minden rendben van.
Éjszaka elfogadható,csak rövid:)
Veletek minden oké?Ki mit főz ma?
Jó reggelt!
Mindenkivel minden rendben? :)
Na igen, a terhesség utólag nézve smafu volt, de most megint elég komoly aggodalomforrásnak tűnik. Mikor megszületnek, akkor jönnek az olyan nagy kérdések, hogy:
Eleget eszik? Miért csak ennyit eszik? Miért eszik ilyen sokat?
Miért nem alszik? Miért nem kel már fel?
Miért bukik? Miért nem hajlandó böfizni?
Miért sír? Most meg miért hagyta hirtelen abba? :)
Nem érzem túlságosan aggódósnak magamat, de az elején nem volt olyan negyedóra, amiben nem merült fel valamelyik ezek közül. :)
Pihenek is annyit, amennyit tudok :)
Csak kissé unalmasnak tartom jelenleg az életemet... Faluban lakok, így még az sem nagyon megoldható, hogy csavarogjak, messze van a legközelebbi bolt, buszozni meg azért nem szeretek, mert könyörögni kell a helyért. És nem azért akarok leülni, mert kismama vagyok, hiszen bírom az állást.
Csak amilyen bunkó sofőrök vannak, befékeznek, azt beüthetem a pocakom...
Igyekszem nem idegeskedni, tudom, ilyenkor nyugalom kell, de hogyan lehet vajon ilyenkor tényleg nyugodtnak lennni...?
Egyébként teljesen igazuk van azoknak, akik azt tanácsolják, hogy most pihenjetek, ha megszületnek a babócák, akkor a pihenés egészen más értelmezésben lesz majd jelen az életetekben. Dani nem egy kifejezetten hisztis baba, de az elején sokszor volt olyan, hogy ha végre elaludt akkor pihenésképpen csak leültem és bámultam magam elé. :) Lefeküdni eszembe sem jutott, mert tudtam, hogy két, két és fél óra múlva úgyis kel, én meg jó, ha elalszom addigra. :)
Akkor pihenj! Most még megteheted! :)
Nekem mindenki azt tanácsolja, hogy aludjak amennyit tudok, mert most még lehet! Hát én megfogadom!!! :)
Nekem ebből a "néha"-ból mostanában rendesen kijutott :D
Állandóan pihennék :)
Jaaa! Na egyszer majd kipróbálom, mert én is szeretem a csípőset. :D
Néha kell ilyen nap, hogy nem pörgünk annyira! :)
A szecsuánis csirke is üveges szószból készül, csak én néhány fajta zöldséget teszek hozzá :)
Tök finom és jó csípős, a Kedvesem szereti a csípős kaját :D
Én is lusti voltam, bár sokat pörögtem az unokatesó kisfiával. Csak éppen gyakorlatilag semmiféle házimunkában nem jeleskedtem :D
Jaj, ma nagy lustiság volt. Hazaértünk postáról, vásárlásból, gyors takarítás. Uram porszívózott, én meg kitakarítottam a hűtőt. S valahogy után már semmihez sem volt kedvem, úgyhogy ma nem főztem. Nekem maradt tegnapról édes-savanyú csirke (üvegesből! ) ő meg párizsis zsömlét evett. :DDDD
Amúgy tejesen csinálom, csak úgy szeretem! :D
A szecsuáni csirke amúgy milyen? Még sosem ettem!
Sziasztok!
Kobri! Nagyon szurkolok, hogy minden rendben legyen! :)
Próbálj meg azért nem idegeskedni, bár nyilván könnyen beszélek..
Kacsám! A krumplipürét tejfölösen, vagy tejesen csinálod? :P
Hm... imádom!
Lehet, magamnak azt csinálok, mert a Kedvesem fél 8-ig dolgozik...És a szecsuáni csirkét úgyis addigra kell megcsinálnom :)
Mizujs? Hogy telt a napotok? :)
Szia!
Köszönöm. Menstruáció szerint nem nagyon lehet számolni (úgy már tíz hetes lennék), mert Dani születése óta csak kétszer volt meg 8 hetes eltéréssel. A doki a hét hetet gondolom a petezsák mérete alapján mondhatta, más ötletem nincs, hogy honnan vehette.
Remélem, hogy minden rendben lesz, két hét múlva kedden kiderül. :)
Szia!
Megnéztem a papírjaim. Én menstruáció szerint 6 hetesen voltam először, akkor még csak petezsákot láttunk, szikhólyagot nem, ekkor mondta, hogy ha van is baba, max 4 hetes. Utána mensi szerinti 9. héten, akkor már 16mm-es babóca volt szívhanggal, arra írta, hogy 8 hetes terhesség. Úgyhogy lehet, neked is csúszik, s nem 7 hetes vagy, csak 5 pl. De méret nekem nincs a papíron.
Szurkolok nagyon, hogy minden ok legyen!
Sziasztok! Nálunk valószínűleg csak egy kis rakott krumpli lesz vacsira (feltéve, ha Dani hagy engem konyhatündérkedni).
Tegnap voltam a nődokinál és azt mondta hüvelyi UH alapján, hogy 30 mm-es petezsákot lát, benne elmosódott embriót, szívhang nincs, hét hetesre tippeli a terhességet. A 30 mm nekem nagyon nagynak tűnik egy elmosódott, szívhang nélküli embrióhoz, szóval most félek rendesen. Meg tudtok nyugtatni engem? Emlékszik valamelyikütök, hogy mekkora volt nálatok a petezsák 6-7 hetesen? Két hét múlva kedden kell visszamennem, de addigra megőrjítem saját magamat... :)
Azért cserélnék egy kis szecsuáni csirkére:)))
A kalácsom is kész van most kel egy kicsit össze fonva és megy a sütőbe:)Ha szép lesz lefényképezem és beteszem a naplómba.
Hahó!
Hűha, de finomakat főztök :)
Én ma szecsuáni csirkét csinálok az embernek :)))
Tavaly én is csináltam mézeskalács házikót:)De annyira kiszáradt a melegben hogy januárra összedőlt:)Így vagy csinálok idén is,vagy most elmarad.Meg nekem az volt a baj hogy az M&M cukrok elkezdtek lepotyogni róla,én ugyanis azzal díszítettem.
Mondjuk tervezek előre én is csomó mindent,aztán ki tudja mennyi időm lesz a kisasszony mellett.
Most az jutott eszembe hogy ha az első kiírt időpontomat nézzük akkor 2 napom van csak hátra,amúgy 10.
Én imádok sütni, be is vállalom még a bonyolultnak tűnő dolgokat is. :) Idén karácsonyra mézeskalács házzal készülök! :D Remélem nem dől össze! :)
De elrontani sokszor rontottam már el én is dolgokat. És? Majd legközelebb sikerül! :D
Azt sütöttünk pár szemet hétfőn.
Ez annyira nem tűnik bonyolultnak,bár aztán...én el tudok rontani mindent:)
Remélem én is,mert a busz már kicsit cinkes.Mindegy,megoldjuk.
Arra jutottam hogy ma még kalácsot is sütök.Méghozzá ezt:
imádom ezt az oldalt,én nem vagyok egy sütőbajnok,de akármit csináltam innen,minden sikerült.
További ajánlott fórumok:
- 100 kg felettiek, mit tegyünk? Kezdjük együtt és segítsünk egymásnak!
- Segítsünk egymásnak fogyni!
- Hogyan állítanád össze az 1000, 1100, és 1200 kcal-ás étrendedet? Segítsünk egymásnak!
- Akiket elkerül a gólya! Segítsünk egymásnak!Biztassuk egymást!
- Álomsúly megtartása-segítsünk egymásnak!
- Segítsünk egymásnak, a tegnapi menü nálunk: