Túllépni a párod exén (beszélgetés)
Az én párom meg együtt dolgozik két exével. Az egyikkel semmi bajom, de a másikat gyülölöm, mert egy féreg... rendesen bekavart már nekünk egyszer.... a legjobb lenne ha nem dolgoznának együtt. De azzal ha tiprodok meg hisztizek nem érek el semmit. A munka az munka.
Ha valaki utálja a régit, az is azt jelenti, hogy vannak érzései felé. Ha nem lennének, akkor nem érezne semmit, közömbös lenne. Szerintem akkor van túl vki a régin, ha már utálatot sem érez.
Nem értem,minek agyalsz...nekem az exem folyamatosan azt hangoztatta,az előttem volt csaja mennyivel szebb,okosabb,aranyosabb,nőcisebb volt,legyek én is olyan...na,ha a te párod is ilyen,akkor megértem,hogy agyalsz,de ha nem,akkor meg örülj neki,hogy mesélt az előtted lévő életéről!ha nem mondana róla semmit,akkor az lenne a baj,mert ha nem beszél róla,elzárta magában,nem akar túljutni rajta,vagy még mindig "vonzódik" hozzá...
A fejébe nem látsz bele - ezért jó, ha beszél inkább róla.
Volt valami konkrét oka is ennek?
Igen, nagyon is igazad van, hogy alaptalan féltékenység megölheti a kapcsolatot,és abban is, hogy kikészítem magam, pont ezért szeretnék túllépni rajta, van, hogy sikerül is egy időre, de aztán eszembe jut és napokig agyalok.
Lehet, hogy kicsit félreérthető voltam. Most már nem baszél róla, amíg beszált addig sem jó dolgokat mondott, csak szidta. De abban az időszakban annyira belémvésődött a dolog, főleg, hogy több ember közölte, hogy ő volt a mindene,és úgyse lesz senki, akit úgy fog szeretni, hogy szép lassan elhittem. Igazából az a legrosszabb, hogy arra gondolok, hogy ő jár a fejében, és én nem is tudok róla. A bizonytalanság a legrosszabb, mert hát ebben nem lehet bizonyosságot szerezni, mert a gondolataiba nem látok bele.
Miért nem jó, ha nem beszél róla? Ezt nem értem...
Ha a párom kérdez róluk válaszolok, de magamtól nem szoktam felhozni, nem azért mert tabu, csak mert egyszerűen nincs mit beszélnem róluk...
Nem. Egyáltalán nem.
De ne hasonlítgasson össze.
Ha nem beszél róla - az se jó!
Én nem beszélek az exeimről ezért nem tudom, hogy a férfiak kíváncsiak e... De ezt elárulhatnád. Téged,mint férfit zavar, ha a párod az exéről beszél?
ÉN a másik oldalról mondom el a dolgokat...volt egy szörnyű egy éves kapcsolatom.mikor összejöttem jelenlgi párommal, akkor 4 hónapja szakítottunk,ez most töb egy kicsivel,mint egy éve történt. Sokszor eszembejut valamiről egy-egy rosz dolog,amit tett velem,és sokszor elmesélem páromnak,közösen próbáljuk átbeszélni,"felejteni"....de nayon nehéz,bár nem v agyunk kapcsolatban...az unokahúga a legjobb barátnőm,így indig kapok hírt róla. Undorító féreg volt,és sok fájdalmat okozott,ezért nehéz elfelejteni,és téma sokszor...
De, az lehet.
A férfiak kíváncsiak az exekre?
Csak az új párod nem biztos, hogy kíváncsi a régire... Nem?
voltam. Elöttem igaz nem közvetlenül volt a nagy szerelem, de nalunk a parom minden exe egy jo darabig meg jelen volt az eleteben. Beszeltek telefonon, irtak neha egy-egy emailt, talalkoztak egy kavera, meg akkor is mikor mar velem volt. Utaltam, pedig csak baratok voltak. De en ebben nem hiszek. Ha vege, akkor vege. Nem ertette mi a bajom, hiszen nem tett semmit. Ö nem is, de az exek nagyresze barmikor ujrakezdet volna a kapcsolatukat vele, ezert idegesitett. Aztan megmutattam hogy milyen ha az ember lanya is talalkozgik az expasijaval es rajött hogy valoban jo szar erzes. Megoldodott a helyzet es meg bocsanatot is kert. Azota semmi. Az emlitett nöszemely (elsö nagy es szerelme akivel 6 evig volt együtt) pedig sajat magat jaratta le mikor az esküvönk utan ujra jelentkezgetni kezdett es olyan baromsagokat irt hogy csak röhögni tudtam rajta. /pl miert nem szolt neki Gabor hogy el fog venni, miert nem küldött neki esküvöi kepet, stb/ beteg a csaj, az mar biztos. Itt le is zartuk a dolgot. Engem meg mar nem erdekel az egesz. Egy csaj van akivel neha msnen beszelnek, de neki is csaladja van, es mar mi is egy csalad vagyunk. Masodik babankat varjuk, imad engem, nincs okom aggodni. :) szerintem ha neked sem ad okot akkor feleslegesen idegeled magad, söt csak ramehet a kapcsolatotok. Hagyd a fenebe. Vagy ha valoban ennyire zavar kerdezz konkretan ra, ugyis erezni/latni fogod hogy igaz-e a valasz amit kapsz. De a feltekenyseg, föleg ha alaptalan megölheti a kapcsolatot.
Sziasztok!
Hasonló helyzetben voltam én is!
A páromnak előttem 2 éves kapcsolata volt,de ilyen se veled se nélküled!Mondta hogy soha nem volt neki igazán jó abban a kapcsolatban,de mégis elég sokszor kellett hallanom a csaj nevét a szájából!
Amit toleráltam ,egészen addig amíg a csaj meg nem irigyelte a kapcsolatunkat,és elkezdett elég érdekes SMS-eket küldözgetni a páromnak,valamint állandóan kitalált valami indokot hogy e-mail-t küldjön neki!
Ekkor kiakadtam!
Megmondtam a páromnak ,ha még egyszer meghallom a csaj nevét a szájából,vagy még egy SMS,vagy e-mail akkor én kiszálltam!Nekem senki ne keverje a szart,csak azért mert féltékeny!Persze erre semmi okom nem lett volna mert azon kívül hogy szóba hozta a csajt ,soha nem találkozott vele!De én besokalltam!
Na akkor a párom leállította a drágalátos exét,és azóta tabu téma!Sőt,a végén már elég csúnya szavakkal illette a csajt mert feltörte az a szemét a nyvipemet!
Azt hitte bekeverhet nekünk!Hát nem jött össze!
Attól, hogy beszél róla még nem biztos, hogy nincs túl rajta. Miért ne beszélhetne róla? Vagy álandóan róla beszél?
Az mondjuk szerintem gond, ha Isteníti még őt, meg a vele történt szexről beszél.
Évekig az élete része volt, kitörölhetetlen, megsemmisíthetetlen élményekkel és emlékekkel.
Az énpáromnak előttem 4 éves kapcsolata volt, már 1,5 éve szakítottak mikor mi összejöttünk, mégis sokat beszélt róla. Amikor kezdtünk ismerkedni ő még mindig nem tudta lezárni azt a kapcsolatot. Aztán egyszercsak azt mondta nem is érti mit szeretett azon a nőn...
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem kb. 3 évbe került, mire elértem azt, hogy nem leszek ideges, ha véletlenül szóba kerül az exe.
A páromnak előttem 5 éves kapcsolata és menyasszonya volt. Sajnos túl sokat kellett hallanom róla mikor összekerültünk, és még most 1,5 év után is bizonytalan vagyok, hogy túl van e rajta igazán. Pedig igazán nem ad rá okot, de már az is idegesít, hogy egy helyen lakunk, utálom ha összefutunk vele. Aki volt már hasonló helyzetben várom a tapasztalatokat, és főleg a tanácsokat!!!
További ajánlott fórumok: