Tükör által homályosan... (beszélgetés)
"Az átlagember elméjének a fénye gyenge és szétszórt. Össze kell ezt a fényt fogni, míg erős reflektorrá nem válik. Amire ezután ráirányítjuk ezt a fénysugarat, az tisztán megjelenik előttünk, így minden tudást megszerezhetünk róla."
/Paul Brunton/
Droghasználatnál egy erőszakos tudatváltás történik, amit nem biztos hogy kibír idegileg az illető. Ha nem elég erős a tudata, akkor nem tudja lekontrollálni sem testileg, sem lelkileg. És ez nagyon veszélyes. Idő előtt kapni olyat, amire nem vagyunk felkészülve, egy életet tehet tönkre. Ráadásul mint mondtam, a pokol kapuit nyitogatja, azaz közvetlen kapcsolatot teremt a tudattalannal. A legrosszabb, ha nem záródik vissza a kapu. Az illető megőrülhet. A kábszer pont attól veszélyes, hogy teljes kontrollvesztés állhat be. Sem testileg, sem lelkileg uralkodni egyenlő az elszállással.
A meditáció jóval lassabb folyamat, de biztonságos, mert ott felkészül a tudat, megerősödik a tudattalannal való találkozásra és egy átmenetszerűen következik be a változás. Tehát ott vannak lépcsők, fokozatok és erőnlétek.
A kábszer ezeket átugorja, mintha nem is léteznének, ráadásul rossz irányban, rossz időzítéssel.
Figyelem-fixáció (koncentráció), úgy hívják: TRATAK
Módszerei:
Amelyik szimpatikus és ameddig bírjuk, csak semmit nem erőltetve. 1-2 méter távolságra ülünk az objektumtól. Érdemes negyedóránként növelni az időtartamot, idővel. Pislogni szabad, de ne vigyük túlzásba. Csak mereven nézzük az objektumot. A pislogás az elme aktivitására vall. Ha leáll a pislogás, az elme sem mozog. A mozdulatlan elme pedig előfeltétele a szellemi élményeknek, mint például: szeretet, öröm, béke, fény, szabadság, bölcsesség, stb...
Káros szenvedély mellett nagyon nem ajánlott csinálni. Alkohol mellett semmiképp. Az alkohol kioltja a szellemiséggel való kapcsolatot. Minden élet a szellemiségből sugárzik, és minden élet a szellemiségből táplálkozik.
Valamit, valamiért.
Jó kis cikk, csak az a baj, hogy a drogok torz tükröt tartanak, mert nem a felettes tudatból jönnek az élmények ilyenkor, hanem a tudatalattiból. Azért veszélyes, mert megnyitja a "pokol" kapuit. Aki erre nincs felkészülve, azt berántja és eluralják őt a negatív erők. Úgyis mondhatnánk hogy megszállottság, vagy ennél sokkal rosszabb...
Itt a lényeg:
"Carl Gustav Jung azért tartózkodott a pszichedelikumoktól, mert úgy látta, hogy azok összezavarják a psziché természetes érési-fejlődési folyamatát."
"Arthur Koestler regényíró szerint a pszichedelikus drog legfeljebb a valódi misztikus élmény illékony pótszere lehet."
Tyű, találtam egy érdekes cikket, talán ti is annak találjátok:
Hehe, Feldmár pont azt mondja, mint MentsVár... :-DDD
Szétszórtság = Rengeteg impulzus ér és megpróbálsz mindegyikre figyelni, mindegyiket értékelni, netán válaszolni. Korunk nagy kihívása. Csak arra figyelni, amire érdemes, a többit kizárni. A szervezetnek is van immunitása, de a tudatnak is. Egy jól differenciált tudatnak.
Sokszor többet figyelünk a külvilágra, mint saját magunkra. Az alvás is az önmagunkkal való törődés egy fajtája. Tisztul a tudat.
Koncentrációs gyakorlat jó ilyenkor. Az középre rendez mindent, egyhegyűvé tesz, magabiztossá, összeszedetté. Természetes következmény a nyugalom, idővel pedig az üresség és az öröm.
Aki nem tud magába mélyedni, mert zavarja a szétszórtság, annak mindenekelőtt meg kell szereznie a koncentráció erejét.
Egy nyitott személyiségnek ez pont azért nehéz, mert ő mindent be akar fogadni, de nem minden "biztonságos" amit be akar fogadni.
"Gondolom, nem haragszol ezért."
Nem haragszom, csak sajnálom... :)(
Megnéztem a filmet. Köszi.
Szeretném, ha ez a téma nem egy kettőnk közötti beszélgetés lenne.
Gondolom, nem haragszol ezért.
Ha nincs érdeklődés erre a témára, akkor hagyom "kifutni".
Semmi gond. Minden ember egy fejlődési folyamat része.
Ha az én fejlődési szintem azt diktálta, hogy dobjam fel ezt a témát, feldobtam.
Akinek véleménye volt erről, beírta. Ez így jól van.
Bocsi, de 47:10-től 54:00-ig érdemes belenézni. Ez az egyik legjobb jelenet a filmben. Szerintem. :)
(Amúgy igazi indigók szerepelnek benne.)
Na, vazze itt léptél be az életembe. Köszi.
Egyébként nem láttam. A családtagjaim sem.
Meg nézzük.
Azért nézzük meg, mert te ide betetted.
Megtalálhattam volna én is?
Igen.
Jó, hogy te utaltál rá.
Z.!
Ütős!!!
Szeretettel ajánlom.
A "szeretettel"-t azt most nem udvariasságból írtam.
Ez így működik. OK? :)
Szerintem:
Vagy nagyon okos vagy...
és/vagy:
Nagyon kemény az anyag...
Én is így gondoltam - addig!!!!!!!!!!!!!!
Amíg el nem olvastam AZT.
Én ezt a könyvet nem mondatonként, hanem szavanként olvastam.
Volt olyan mondat, amit órákig értelmeztem.
Vagy hülye vagyok, vagy "kemény" az anyag.
További ajánlott fórumok:
- Kereszteljük el! Adott névhez párosíts egy általad hozzáillő keresztnevet és utána írj egy létező magyar vezetéknevet!
- Mit látnál, ha most a tükörbe néznél?
- Pofátlan buktatás általános iskolában
- Bediktálás, vagy általány fizetés jobb?
- Miért látok homályosan a kontaktlencsével?
- Samsung SGH e 250 es telefonom homályosabb képet készít, hogy lehet megtisztítani?