Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tudtok olyan sajtot ajánlani, ami nem barnul meg előbb, mint ahogy megsülne a pizza tészta? fórum

Tudtok olyan sajtot ajánlani, ami nem barnul meg előbb, mint ahogy megsülne a pizza tészta? (tudásbázis kérdés)


jan. 3. 22:31
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
jan. 3. 11:23
Én mindíg elösütöm kicsit,a tésztàt!
jan. 3. 09:07

Mozzarella való a pizzára. Ne reszeld, vagy kockázd fel, csak törj belőle nagyobb darabokat, majd elfolyik a többi feltéten.

Max hőfokon kell sütni (ez nálam 280℃), legalsó rácson és alsó sütésen. Egy kellemesen roppanós, vékony tésztájú pizza úgy 7-8 perc alatt megsül.

20. gribedli*** (válaszként erre: 12. - Andi6020)
jan. 3. 08:38

Ezekkel a keverék sajtokkal az a baj, hogy amint egy kicsit hűl a pizza, átmegy gumi állagùba az egész. De ha azonnal megeszik, oké.


Szerintem ha van lehetőség, az igazi mozzarella a jó, amit felrakàs előtt egy szűrőben lecsepegtetsz. Vagyis kockára vágod és hagyod lefolyni belőle a vizet, mert az eláztatná a pizzát. Viszont puhább marad mint az a kifejezetten pizzériáknak készült szárazabb mozzi vagy keverék sajt.

19. gribedli*** (válaszként erre: 13. - Aidababa)
jan. 3. 08:34

Pizzára mozzarella való. És nem ég meg, de tudnod kell, hogy a kemencékben csak pár percig sütik,és vékonyabb a tèszta is, szóval mindkettő megsül és a mozzarella sem ég meg.


Ha te vastag tésztát szeretsz és nem sül meg a tészta de odaég a mozzarella, akkor úgy csináld, hogy a sütési idő vége előtt 5 perccel kihúzod a pizzát, ráteszed a mozzarellát és még 5 percig sütöd. Anyósom így csinálja, olasz. És házi körülmények között ő is a magas tésztát csinálja. Én is, csak mi nem teszünk rá mozzarellát sem, mert mindenki anélkül eszi a családban.

18. jajjj
jan. 3. 06:06

Szerintem is a tészta v. a sütési mód nem az igazi. Én pizzára mindig a legolcsóbb trappistát rakom, és jó lesz.

Sütni meg légkerengetéssel 200 fokon, kb. a sütő alsó 1/3-nál lévő rácson sütök kb. 0,5 cm vastagra nyújtott tésztát. Ha ennél vastagabb pizzát szeretitek, akkor tényleg jó megoldás, hogy először sajt nélkül sütöd, és csak a sütés második felénél teszed rá a sajtot.

17. Ilián (válaszként erre: 11. - Aidababa)
jan. 3. 04:07
Nem, az tuti nem ég meg.Az való rá!
16. Guruljka (válaszként erre: 9. - Aidababa)
jan. 2. 22:23
Bocs, figyelmetlenül elküldtem a rossz copy-t. De a 7.-ben javítottam. :D
15. Aidababa (válaszként erre: 12. - Andi6020)
jan. 2. 22:22
Köszi, megpróbálom.
jan. 2. 22:21
valamit nagyon nem jól csinálsz, ha megég a sajt
13. Aidababa (válaszként erre: 3. - Andi6020)
jan. 2. 22:21
Mindenképp előbb megbarnul, mint ahogy a tészta megsül. Ha alacsonyabb hőfokon sütöm, a tészta sem sül. Ha azt akarom, hogy a pizza széle ropogós legyen, nem jó az csak alsó sütés sem.
12. andi6020 (válaszként erre: 11. - Aidababa)
jan. 2. 22:21

Hát, nekem eddig nem égett meg.


[link]


van kifejezetten pizza mozzarella is

11. Aidababa (válaszként erre: 5. - Andi6020)
jan. 2. 22:19
Az nem ég meg?
10. Aidababa (válaszként erre: 4. - Guruljka)
jan. 2. 22:19
Így is próbáltam. Nem jött be.
9. Aidababa (válaszként erre: 6. - Guruljka)
jan. 2. 22:17
Aha, köszi! Ez nagy segítség. Nincs több kérdésem.
8. andi6020 (válaszként erre: 6. - Guruljka)
jan. 2. 22:17

:DD


félrenyúltál :DD

jan. 2. 22:16

Óóóó jól elrontottam!!! Javítom!


[link]

jan. 2. 22:15

Parancsolj, egy sima keresés volt az egész.

"Milyen sajt való a pizzára?"


Akkor hogyan lehet tényleg lefogyni?

Ahhoz tehát, hogy egy-két kilónál többet adjunk le, nem elég mozogni. Egy jelenleg is folyó, több mint 10 ezer ember részvételével zajló amerikai vizsgálat eredményei alapján azok, akik tartósan képesek voltak súlyt veszíteni, három dolgot tesznek meg:


– Hetente ráállnak a mérlegre.

– Korlátozzák a bevitt kalóriák mennyiségét, és kerülik a magas zsírtartalmú ételeket.

– Rendszeresen mozognak.

A tartós fogyás megvalósításához ugyanis nem elég elveszíteni a kilókat, arra is vigyázni kell, hogy azokat ne szedjük újra magunkra. Ehhez pedig alapvető életmódbeli változtatásokra van szükség.

Ezért fontos, hogy lehetőleg olyan diétát dolgozzunk ki magunk számára, amelyet azt követően is kényelmesen tartani tudunk, hogy elértük a kívánt testsúlyt.


Amiben viszont már a rendszeres mozgás is sokat segíthet. Mert míg a sportolás önmagában nem fogyaszt, a vizsgálatok szerint a testsúlyt megtartását kifejezetten elősegíti.

jan. 2. 22:15
Amúgy meg a mozzarella a legjobb pizzára.
4. Guruljka (válaszként erre: 2. - Aidababa)
jan. 2. 22:14

Nem a nyers tésztára kell szórni, hanem amikor már készen van. Ráolvad.

Vagy még sütöd vele egy kicsit, csak felső lángon.


A sajtos sütiket is előbb alsó lángon sütik, csak a végén teszik a sütőben feljebb. Akkor picit rápirul a sajt, de nem ég meg.


Van valami speciális sajt a pizzákra, de mivel én nem eszem pizzát, nem foglalkoztam vele ennyire behatóan.

jan. 2. 22:13
Nem a sajt a hibás. Rossz hőfokon, vagy rossz sütőfunkcióval csinálod.
jan. 2. 22:11
Létezik olyan sajt, ami sütéshez ajánlott? Trappista, és hasonló sajtok nem váltak be.
jan. 2. 22:10
Tudtok olyan sajtot ajánlani, ami nem barnul meg előbb, mint ahogy megsülne a pizza tészta?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook