Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Tudod tanítani a gyermekedet otthoni munkára vagy az élet fogja....? fórum

Tudod tanítani a gyermekedet otthoni munkára vagy az élet fogja....? (beszélgetés)

1 2
2019. ápr. 19. 17:37

Tévedsz, sokan nem tartanak már állatot.

Abban is tévedsz, hogy minden férfi elvárja, hogy főzzenek rá.

Olyan nő is van,aki egyedül él, és nem főz, a konyhája csak úgy van, dísznek. Még a szendvicsét is rendeli.

Abban tévedsz főleg, hogy ismeretlenül ostobának hordasz le valakit.

2019. ápr. 19. 17:27

Én azt nem értem, hogy fajulhat el így egy ilyen témájú fórum. Miért kell egymás torkának esni és személyeskedve minősíteni?

Hogy a kérdésre is válaszoljak, persze, hogy tudom méghozzá példamutatással és következetesen.

2019. ápr. 19. 17:23
Lehet nem Never az ostoba..
11. 0b970a67a0 (válaszként erre: 9. - Amaunet)
2019. ápr. 19. 17:21

:)

Jó kérdés.

2019. ápr. 19. 17:19

Meg kelkene tanulnod értelmezni a leírtakat.

Azt kérdezte neked vannak e gyermekeid.

Elég katasztrófa ahogy reagálsz.

2019. ápr. 19. 17:12

Ha így tudod, akkor miért a fórum? Mi a kérdés? Vagy megint mások élete érdekel?

Megjegyzem, kommunikálni is meg kéne tanítani a gyermekeket.

8. Guruljka (válaszként erre: 1. - 0adc8842b1)
2019. ápr. 19. 16:30

Szerinted főleg vidéken gyúrnak tésztát?

Főleg vidéken segít a lány a főzésnél?

Én azt tapasztalom, hogy a háztartás vezetése egyforma nagyvárosban is, vidéken is.

Falun esetleg ki kellett szaladni a kertbe a zöldségért, a baromfiudvarra a csirkéért, de most nem az előállításról beszélünk.

Amikor én voltam huszonéves, akkor alakult ki az első magára hagyott generáció, mert akkor vált lehetővé a rendes munkaidő utáni munka legálisan, mindenki GMK-zott, és a gyerek egyedül volt otthon. Szerencsére akkor volt új a videó, majd az első számítógépek is, szóval elvolt az istenadta. Ekkor mondta a szép emlékű Déry János a tévében,hogy felnő egy vidióta nemzedék, mert ő hamar észrevette, hogy egyre üresebbek a kis sportpályák "duhöngők" a játszóterek mellett (magas kerítésük volt, hogy a labda ne repüljön ki, ebédidőben sorba álltak a csapatok...), és a gmk-s hét után már sokkal kevesebb a kiránduló család, mert örülnek, hogy otthon lehetnek.

A kölkök persze hogy ültek a képernyő előtt, a sok munkával boldogulni tudott szülő meg tudott venni minden kütyüt, később már át lehetett ugrani Ausztriába is fagyasztóért, vettek hozzá mikrót is.

Ez a generáció biztosan nem tudta, hogy néz ki egy krumplihámozó. És nyilván a gyerekeiknek sem taníthatta meg.

7. d2ddaff700 (válaszként erre: 7. - Never)
2019. ápr. 19. 14:05
Ő csak "cápákat gyűjt. :)
2019. ápr. 19. 13:22
Szerintem ebben nincs törvényszerüség, nekem nem kellett semmi ilyenben segiteni, járt hozzánk egy néni takarítani. Anyukám nemigen fözött legfeljebb egyszerübb dolgokat (sajtos tészta (sütve), tojásos nokedli ilyenek) amikor Apum ügyelt, ha meg szabad volt akkor sosem voltunk otthon, mindig jöttünk mentünk. Ettől én mindent megtanultam igaz huszon évesen, nem tiniként de megtanultam. Aki nem akar nem fog megtanulni háztartást vezetni aki meg igen az meg fog. Most már Anyum is főz, sütni nem süt mert egyáltalán nem édesszajú. Én meg főzni nem szeretek igazán és mostanában napi szinten én sem főzök mert olcsobban kijövünk egyenlöre ketten menüből. Viszont amikor teljes értékü növényi étrendet folytattam akkor mindent magamnak kellett csinálni mind az 5 étkezést, kenyér félét én sütöttem stb mert semmi kész termék nem kapható boltban hozzá.
2019. ápr. 19. 12:04

A gyereknek kell, hogy legyen dolga, hogy megtanulja ez az élet rendje, hiszen, ha egyedül marad, akkor neki kell mindent csinálni.

Kor szerint kell belevonni a házimunkába és főleg azt kell neki megtanítani, hogy igénye legyen a higiéniára, arra, hogy rend legyen körülötte, valamint az ételek, hozzávalók beszerzésére.

Engem nem tanítottak főzni, mert nálunk az volt, hogy én tanuljak, mert látták, hogy én inkább "ész" ember vagyok? Így ha kellett otthon segíteni, akkor a húgomnak kellett, mert ő meg nem szeretett tanulni:D A bátyánknak, a nagy tesó pozícióban mindent kellett csinálnia. Reggelit készíteni, utána felkelteni minket, elvinni/elkísérni oviba/suliba, vigyázni ránk, vásárolni, mert ő az erős, stb.

Ennek ellenére tudok főzni, mert láttam mit és, hogyan készítenek és nem is rosszul, de sosem lett a kedvenc elfoglaltságom:D

A fiúnkat próbáltuk úgy terelgetni, hogy ne okozzon gondot neki, ha takarítania, főznie, mosnia kell, mert hiába fiú, ha kifog egy olyan lányt, amilyen én voltam, akkor bizony sok dolgot kell tudnia csinálni, illetve azt is tudja, hogy nem azért van együtt egy pár, hogy a pasi feküdjön a TV előtt a nő meg sürgölődjön a konyhába.

2019. ápr. 19. 11:58
Lányom 14 éves, a szobáját ő takarítja. Főzni segít hétvégén... zöldség tisztítás, panírozás. Porszívóznia is kell és néha egy gyors portörlés is bele kell hogy férjen neki. Fiam 12 éves, szemetet leviszi, imád fát vágni, a kutyust gondozza, csirkéket halakat eteti, palántákat nevel. Kb. ennyi nálunk jelenleg.
2019. ápr. 19. 10:20
Van olyan lány ismerősöm (30) aki felnőtt korára nem tud egy rántottát elkészíteni, mert nem tanította meg az anyukája, és nem is volt ráutalva, hogy főzzön. Ki van szolgálva, és kész. Kisvárosban él. Olyan ismerősöm is van, aki Bp-n lakik, és úgy süt-főz, mint egy chef.. :)
2019. ápr. 19. 10:18

Szerintem ez inkább felfogás kérdése mintsem vidék kérdése. Aki szeretné, hogy a gyermeke tudjon sütni,főzni, az meg is fogja tanítani, függetlenül attól, hogy nagyvárosban él vagy faluban.

Először arra kell megtanítani, hogy a saját kis portáját (szobáját) tartsa rendben, majd néha bevonja az anyuka/apuka a mosogatásba, főzésbe/sütésbe, ha van háziállat, akkor annak az ellátásába, és így ragadni fog rá valami. Vannak gyerekek akik fogékonyak erre, vannak, akik nem, és nem is érdekli őket az ilyesmi.

2019. ápr. 19. 09:59
Ki, hogyan tanítja a gyerekét otthon mondjuk házimunkára? Hogy nevelitek a gyermeteket? Tudom, hogy főleg vidéken a lányos szülőknek segített a lánygyermek a tésztagyúrásnál, vagy a főzésnél és mire nagyobb lett sok mindent meg is tudott csinálni. De főleg amit a nagyvárosban tapasztalok, annyi "bocsánat-béna" gyerek és sajnos szülők is vannak, hogy egyszerű ételeket sem tudnak elkészíteni. Azt mondják ott a mobil és onnan néznek recepteket. Vagy segítenek a gyerekek a takarításban, bevásárlásokban? Mit tanul a gyerek otthonról?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook