Tudod tanítani a gyermekedet otthoni munkára vagy az élet fogja....? (beszélgetés)
Tévedsz, sokan nem tartanak már állatot.
Abban is tévedsz, hogy minden férfi elvárja, hogy főzzenek rá.
Olyan nő is van,aki egyedül él, és nem főz, a konyhája csak úgy van, dísznek. Még a szendvicsét is rendeli.
Abban tévedsz főleg, hogy ismeretlenül ostobának hordasz le valakit.
Én azt nem értem, hogy fajulhat el így egy ilyen témájú fórum. Miért kell egymás torkának esni és személyeskedve minősíteni?
Hogy a kérdésre is válaszoljak, persze, hogy tudom méghozzá példamutatással és következetesen.
:)
Jó kérdés.
Meg kelkene tanulnod értelmezni a leírtakat.
Azt kérdezte neked vannak e gyermekeid.
Elég katasztrófa ahogy reagálsz.
Ha így tudod, akkor miért a fórum? Mi a kérdés? Vagy megint mások élete érdekel?
Megjegyzem, kommunikálni is meg kéne tanítani a gyermekeket.
Szerinted főleg vidéken gyúrnak tésztát?
Főleg vidéken segít a lány a főzésnél?
Én azt tapasztalom, hogy a háztartás vezetése egyforma nagyvárosban is, vidéken is.
Falun esetleg ki kellett szaladni a kertbe a zöldségért, a baromfiudvarra a csirkéért, de most nem az előállításról beszélünk.
Amikor én voltam huszonéves, akkor alakult ki az első magára hagyott generáció, mert akkor vált lehetővé a rendes munkaidő utáni munka legálisan, mindenki GMK-zott, és a gyerek egyedül volt otthon. Szerencsére akkor volt új a videó, majd az első számítógépek is, szóval elvolt az istenadta. Ekkor mondta a szép emlékű Déry János a tévében,hogy felnő egy vidióta nemzedék, mert ő hamar észrevette, hogy egyre üresebbek a kis sportpályák "duhöngők" a játszóterek mellett (magas kerítésük volt, hogy a labda ne repüljön ki, ebédidőben sorba álltak a csapatok...), és a gmk-s hét után már sokkal kevesebb a kiránduló család, mert örülnek, hogy otthon lehetnek.
A kölkök persze hogy ültek a képernyő előtt, a sok munkával boldogulni tudott szülő meg tudott venni minden kütyüt, később már át lehetett ugrani Ausztriába is fagyasztóért, vettek hozzá mikrót is.
Ez a generáció biztosan nem tudta, hogy néz ki egy krumplihámozó. És nyilván a gyerekeiknek sem taníthatta meg.
A gyereknek kell, hogy legyen dolga, hogy megtanulja ez az élet rendje, hiszen, ha egyedül marad, akkor neki kell mindent csinálni.
Kor szerint kell belevonni a házimunkába és főleg azt kell neki megtanítani, hogy igénye legyen a higiéniára, arra, hogy rend legyen körülötte, valamint az ételek, hozzávalók beszerzésére.
Engem nem tanítottak főzni, mert nálunk az volt, hogy én tanuljak, mert látták, hogy én inkább "ész" ember vagyok? Így ha kellett otthon segíteni, akkor a húgomnak kellett, mert ő meg nem szeretett tanulni:D A bátyánknak, a nagy tesó pozícióban mindent kellett csinálnia. Reggelit készíteni, utána felkelteni minket, elvinni/elkísérni oviba/suliba, vigyázni ránk, vásárolni, mert ő az erős, stb.
Ennek ellenére tudok főzni, mert láttam mit és, hogyan készítenek és nem is rosszul, de sosem lett a kedvenc elfoglaltságom:D
A fiúnkat próbáltuk úgy terelgetni, hogy ne okozzon gondot neki, ha takarítania, főznie, mosnia kell, mert hiába fiú, ha kifog egy olyan lányt, amilyen én voltam, akkor bizony sok dolgot kell tudnia csinálni, illetve azt is tudja, hogy nem azért van együtt egy pár, hogy a pasi feküdjön a TV előtt a nő meg sürgölődjön a konyhába.
Szerintem ez inkább felfogás kérdése mintsem vidék kérdése. Aki szeretné, hogy a gyermeke tudjon sütni,főzni, az meg is fogja tanítani, függetlenül attól, hogy nagyvárosban él vagy faluban.
Először arra kell megtanítani, hogy a saját kis portáját (szobáját) tartsa rendben, majd néha bevonja az anyuka/apuka a mosogatásba, főzésbe/sütésbe, ha van háziállat, akkor annak az ellátásába, és így ragadni fog rá valami. Vannak gyerekek akik fogékonyak erre, vannak, akik nem, és nem is érdekli őket az ilyesmi.
További ajánlott fórumok:
- Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk!
- Hogy hívják a gyermekedet/gyermekeidet?
- Milyen nevet fogsz adni/adtál a gyermekednek?
- Melyik az a könyv, ami nélkül nem gyermekkor a gyermekkor? Mi az, amit szerinted mindenképpen el kell olvasnia gyermekednek?
- Milyen farsangi jelmeze lesz gyermekednek?
- Mit tennél, ha a párod/férjed, gyermeked apja, az otthoni dolgokból nem venné ki a 'részét'?