Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Tud valaki ajánlani jó fajta barna rizst? fórum

Tud valaki ajánlani jó fajta barna rizst? (tudásbázis kérdés)


1 2
2013. márc. 4. 20:07

A kölesgolyó az puffasztott és ilyen-olyan ízesítésű köles. Gondolom, a gyerek valamelyik adaléktól lett rosszul.

A normál, nyers kölesre is lehet persze érzékeny valaki, de ilyen alapon sok anyagra lehet érzékeny vagy intoleráns valaki.

2013. febr. 28. 18:47

A kölessel nagyon vigyázzatok!

Rettenetesen rosszul voltam szédűltem hányingerem volt!!!van egy ilyen fórum a hoxán,van aki a gyermeke kölesgolyóból evett pár darabot és rosszul lett!!!

A bulgurt viszont ajánlom és nagyon finom!

2013. febr. 28. 17:11
Nekem sincs kuktám, sparos barna rizst használok, kb. dupla annyi vízet adok hozzá, mint a fehér rizshez, és szépen megpuhul. Két titka van tehát: több víz és több idő.
2013. febr. 27. 19:50

Igen, ezer bocs és egy anyamedve!!! Tényleg a kuszkusszal kevertem!!!


A két "u" azonos bennük, és az, hogy a környéken nem kapható. :D

De szerzek bulgurt, feltétlenül!

41. Bébinyuszi (válaszként erre: 40. - zebracsikó)
2013. febr. 27. 18:33
igen, én is úgy tudom hogy az búzatöret. Magas rosttartalmú és egészséges:)
40. zebracsikó (válaszként erre: 39. - Guruljka)
2013. febr. 27. 18:21

nem nem! a bulgur búzatöret.

Amiről Te írsz, az a kuszkusz!

39. Guruljka (válaszként erre: 37. - Bébinyuszi)
2013. febr. 27. 18:15

Igen, de a bulgur nem gabonaféle, hanem gyakorlatilag egy tarhonya-szerűség. Búzadarából van. Én a finomított dolgokat igyekszem nem enni, és fogyok is szépen.

A köles a koleszterint is lejjebb viszi, és tele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal.

38. zebracsikó (válaszként erre: 37. - Bébinyuszi)
2013. febr. 27. 17:55
én ismerem, szoktam is (ritkábban) főzni
2013. febr. 27. 17:55
A bulgurt próbáljátok még ki,nagyon finom,jó az állaga, és nem lehet elrontani! A kisfiam kedvence.Ugyanúgy lehet elkészíteni mint a rizst:)
36. zebracsikó (válaszként erre: 35. - Guruljka)
2013. febr. 27. 17:52
nekem ízlik az alakor, valami ősgabonaféle, vagy mi. Ha szereted a barnarizst, akkor ez is ízleni fog.
2013. febr. 27. 17:47

Falun élek! Van egy jó netes beszerzési forrásom, de náluk nincs alakor.

Holnap megyek a városba, majd megkeresem, hol van biobolt, mert az eddigi bezárt.

34. zebracsikó (válaszként erre: 33. - Guruljka)
2013. febr. 27. 17:46

van amarantom is, de az annyira nem jön be, a quinoát próbáld még ki, az is gyorsan fő.


Én a Herbaházban szoktam bevásárolni ezekből

2013. febr. 27. 17:40

Köszi a tippet, én eddig csak a kölest szeretem, mert a többihez még nem jutottam hozzá. Sőt, az alakorról most hallok először, de nézem máris!

Amarántom viszont már van. :D

32. zebracsikó (válaszként erre: 31. - Guruljka)
2013. febr. 27. 17:20
kölest vagy hajdinát vagy alakort akár. Én szeretem ezeket.
2013. febr. 27. 16:45

Ha nem ragaszkodtok feltétlenül a rizshez, próbáljátok meg a kölest! Nagyon jók a beltartalmi értékei, gyorsan megfő, és ugyanúgy jó köretnek, vagy desszertnek is, mint a rizs.

Én rendszeresen használom.


[link]

2013. febr. 27. 16:18
Én még nem is hallottam, hogy a rizst kuktába kell főzni. Nekem nincs is kuktám. A barna rizst meg 3x-os vízzel felöntöm és szépen megfő mire eltűnik a víz alóla.
29. Anthico (válaszként erre: 27. - zebracsikó)
2013. febr. 27. 16:16

Őszintén nem tudom, milyen a riceland-es. Most nem vagyok otthon.

Nézegettem már én is, h nincsenek biok nagyon 1000ft/kg alatt, de ha kicsit felturbózza az ember a köretet, akkor nem is kell belőle olyan sok.


Most keresgéltem, h más is úgy főzi-e a rizst, mint én, és elég sokan hasonlóan készítik: felteszik sok vízben, leöntik, lemossák. Csak nem vagyok egyedül ezzel :D

28. zebracsikó (válaszként erre: 26. - Anthico)
2013. febr. 27. 16:10
a barnarizshez mindig kukta kell
27. zebracsikó (válaszként erre: 26. - Anthico)
2013. febr. 27. 16:10

bio kerekszemű barnarizst a Herbaházban szoktam venni,sajnos drága: 600 ft körül van fél kiló


A Riceland barnarizs előfőzött lehet, nem?

26. Anthico (válaszként erre: 23. - zebracsikó)
2013. febr. 27. 16:01
Ha ez a Kunsági ilyen kényes rizs, h kukta kell neki, akkor maradok a Riceland-nél. De most már biok között keresgélek valami megfizethetőt. Már ha elfogy a mostani, arra térek át rizsben is.
25. Anthico (válaszként erre: 22. - zebracsikó)
2013. febr. 27. 15:59

Én csak múltkor szembesültem ezzel a ráöntöm-a-vizet-és-mindet-szívja-be főzési technikával. Nem is nyerte el a tetszésemet.

Nem hiszem, h áttérnék a módszeremről, mert tökéletes minden rizs. Forrós, sós vízbe öntöm, főzöm, nézegetem, mikor jó, aztán leöntöm, jól lemosom, és garantáltan jó. Mostanság zöldfűszeres vajjal kicsit átforgatom, teszek bele főtt kukoricát, és így nagyon ízletes, nem ragadós, nem mállós, laktatós köret. :)

2013. febr. 27. 15:55

Én szeretem ha kicsit rágósabb, ezért ugyanúgy kétszerese mennyiségű vízzel öntöm fel mint a fehéret. Ha vendégeknek készül akkor 2,5*-es mennyiségű vízzel számolok.


Nekem az a módszer vált be, hogy lepirítom egy kicsit a rizst (a barnát is), majd felöntöm forrásban lévő vízzel, sózom, betakarom és mehet az előmelegített sütőbe a fehér 20 percre, a barna 30-ra.


Fajtával nem szoktam foglalkozni, ami nem előgözölt az eddig mind jó volt.

23. zebracsikó (válaszként erre: 21. - Anthico)
2013. febr. 27. 15:54
nem kuktában volt, gondolom:)
22. zebracsikó (válaszként erre: 20. - Anthico)
2013. febr. 27. 15:54

a fehér rizs kétszeres mennyiségű vízben készül, ez se nem sok, se nem kevés, éppen beszívja és jó lesz.

kis lángon, lefedve. Én nem is szoktam alákukucskálni se, nem nézegetem, kóstolgatom, mikor beszívta az összes vizet, akkor kész. Lefedve hagyom kicsit.

21. Anthico (válaszként erre: 17. - zebracsikó)
2013. febr. 27. 15:54
Érdekes, hogy a többi barna rizzsel nem volt bajom, de Kunsági azóta is ott díszeleg a konyhaszekrényben. Pedig mondom, 1 óráig hagytam forró vízben főni, aztán meguntam.
20. Anthico (válaszként erre: 19. - zebracsikó)
2013. febr. 27. 15:52
Én minden rizst úgy szoktam főzni, hogy felöntöm sok vízzel és kóstolgatom, mikor van kész. Aztán leöntöm, jól átmosom, és így nem fog összeragadni, és nem is málik szét, ha esetleg tovább főzöm. Nekem bevált. :)
19. zebracsikó (válaszként erre: 15. - Anthico)
2013. febr. 27. 15:49
leöntöd a vizet?? én még ilyet nem is hallottam. Be kel az összeset szívnia, olyan rusnya , mikor ázik a lében
2013. febr. 27. 15:49
Köszi mindenkinek a válaszokat:)
17. zebracsikó (válaszként erre: 15. - Anthico)
2013. febr. 27. 15:49

a Kunsági a SPAR-os rizs, szerintem a forfalomban lévők közül a legjobb..

Akinek rossz tapasztalatai vannak, az nem kuktában főzi!

2013. febr. 27. 15:47
Már csak a családdal kell megszerettetni, mert eddig nem nagyon sikerült...érthető okokból
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook