Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Töltött túrókalács recept

Töltött túrókalács recept

A Töltött túrókalács hozzávalói:
Tésztához

50 dkg liszt
1 csipet só
3 dkg friss élesztő
8 dkg cukor
2 tojássárga
1 dl langyos tej
4 dkg Rama
Töltelékhez

50 dkg túró
2 tojás
1 citrom
2 ek mazsola
18 dkg cukor
1 citrom
5 dkg Rama
4-5 ek zsemlemorzsa
A gyúráshoz

2-3 dl tej


A Töltött túrókalács elkészítési módja:
A liszthez hozzáadjuk a langyos tejben felfuttatott élesztőt, a cukrot, a tojássárgákat, és annyi tejet, hogy jól gyúrható tésztát kapjunk, (ez kb 2-3 dl). Meglocsoljuk az olvasztott Ramával, hólyagosra dagasztjuk és a duplájára kelesztjük. Az áttört túrót, a tojássárgával, a cukorral, a citrom reszelt héjával, a mazsolával, a puha margarinnal összekeverjük, és a keményre vert tojásfehérjehabbal lazítjuk. A kelt tésztát gyúródeszkára borítjuk, a 3/4 részét levágjuk, kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy vajazott vagy sütőmargarinozott nagy tepsit. Villával megszurkáljuk, 180 fokos sütőben, 8 percig elősütjük, megszórjuk zsemlemorzsával, rászedjük a tölteléket, és a maradék tésztából sodort tésztacsíkokat teszünk rá. Tojással lekenjük, és forró sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A töltött túrókalács elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook