Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Töltött burgonya savanyú káposzta ágyon recept

Töltött burgonya savanyú káposzta ágyon recept

A Töltött burgonya savanyú káposzta ágyon hozzávalói:
1 kg savanyú káposzta
6-8 nagyobb burgonya
2 dl főzőtejszín
50 dkg darált hús
2 gerezd zúzott fokhagyma

bors
csipet köménymag
1 tk fűszerpaprika
fél fej vöröshagyma apró kockára vágva
1 tojás


A Töltött burgonya savanyú káposzta ágyon elkészítési módja:
A burgonyát meghámozzuk, ketté vágjuk, a közepüket kivájjuk, majd egy picit megsózzuk. A darált húsba belekeverjük a fokhagymát, a sót, a borsot, a köménymagot, a fűszerpaprikát, a vöröshagymát és a tojást. Ezzel a masszával töltjük meg a kivájt burgonyát. Ha nagyon savanyú a káposztánk, akkor kimossuk, majd a tepsibe tesszük és ráöntjük a tejszínt. Ráültetjük a burgonyákat, majd ráöntünk egy kicsi vizet, annyit, hogy a káposztát ellepje. Lefedjük alufóliával és 180 fokos sütőben addig pároljuk, amíg a krumpli meg nem puhul (kb. 40 perc). Ekkor levesszük róla a fóliát és készre sütjük.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A töltött burgonya savanyú káposzta ágyon elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook