Tőletek is kér pénzt a kéményseprő, ha csak ellenőrzi a kéményt, de minden rendben van vele? (beszélgetés)
Szomszédasszonyom pedig tehetősek, kijelentette ő nem fizet! Hagyja békén. ilyenkor mivan?
ÉN sem akarok...
Helytelen ha a kéményseprő csak ránéz arra a kéményre,hisz komoly gond is lehet vele.A mi egyik kéményünk teljesen el volt záródva a sok koromtól,még jó,hogy észre vette az éves kémény ellenőrzésnél,mert komoly problémát okozhatott volna.Kérjétek,ha kimegy,ne csak inkasszálja a pénzt,hanem végezze is el a munkáját.
Mi is ötezer körül fizetünk,így hogy egy kéményt visszabontattunk,mert hiába nem használtuk,azután is fizettünk.
Elővettem gyorsan a számlájukat:
Egyedi vegyes, egyedi gázos, egyedi tartalék van feltüntetve a kémények típuslehetőségeinél, aminél a gázos esetében 2530ft kéményenként. A mi számlánk 5060ft volt most januárban.
Utána jönnek a kémények műszaki adatai, majd ezután a kémények időszakos ellenőrzése és tisztítása.
Nem tudom hány évente, de szokott lenni műszaki felülvizsgálat is, ami ennél még drágább valamennyivel ráadásul.
Kötelező kéményseprőipari közszolgáltatás
szép neve van (3 napja fizettem csak azért tudom)
Természetesen fizetni kell. Meg van a díjazásuk hogy mennyibe kerül kéményenként.
Nálunk minden év január 10-20 között jár, pont ünnepek után nagyon nem jó.
Majdnem 5000ft-ot fizetünk. Amit csinál, nos: átnézi a gázbojlert ill gázkazánt egy készülékkel; egy tükörrel megnézi a kéménnyét. Mivel a kazánt nm használjuk azzal nm foglalkozik.
Szoval nálunk is mindig minden rendben van, leül, megírja a papírt, aláíratja és viszi a pénzt.
Nem kémény adó ez, valami más hivatalosan megfogalmazott neve van de nem tudom így fejből mi az.
Hát ezt úgy is hívhatnánk, hogy kéményadó...
Nekem az egy kéményre majd 3000 forint. De akinek két kéménye van, még ha nem is használja, akkor is 4000 felett van.
Mert a második pótkémény.
További ajánlott fórumok:
- Tudja valaki, hogy milyen hatóság ellenörzi(ha ellenőrzi egyáltalán) az "ittas egyének" kiszolgálását a kocsmában?
- A védőnőket ellenőrzi valaki, hogy kijár-e rendszeresen a babákhoz?
- A kéményseprőt kötelező beengedni?
- A szociális szolgálatók csak a gondozottakat ellenőrzik vagy a családtagjaikat is?
- Aki ápolási díjat kap, csak az arra jogosultra költheti a pénzt, vagy bármire? Ellenőrzi őket valaki ez ügyben?
- Hogyan ellenőrzik a bölcsivezetők a szülők munkahelyét?