Főoldal » Receptek » Levesek, levesbetétek receptjei » Tokaji borleves mazsolával recept

Tokaji borleves mazsolával recept

Elkészítési idő 60 perc

A Tokaji borleves mazsolával hozzávalói:
1 liter tokaji furmint
2 dl. asszú bor ( 3 puttonyos) vagy édes szamorodni
4 db. tojás,
5 dkg. mazsola,
2 evőkanál cukor,
só,
6 - 8 szem szegfúszeg
1 db. citrom leve,
1 kis rúd fahéj
1 evőkanál liszt,
5 - 6 szem egész fekete bors


A Tokaji borleves mazsolával elkészítési módja:
A mazsolát tálkába tesszük és ráöntjük az aszú bort. Ebben a legjobb, ha egy teljes napig áztatjuk. A furmintot felöntjük 3 dl. vízzel és a citromlével, a fahájjal, szegfűszeggel,1 evőkanálnyi cukorral, csipetnyi sóval, egész fekete borssal lassú tűzön forralt bort készítünk. A tojásokat felütjük, a sárgát elválasztjuk. A tojássátrgáját elkeverjük a visszamaradó cukorral, a liszttel és habverővel folyamatosan kevergetve a közben leszűrt forralt borhoz adjuk. Hozzáadjuk a mazsolát is az áztató borral együtt, majd forrón tálaljuk.

tokaji furmint helyett hasznáálható somlói is, vagy olaszrizling.


Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei


A tokaji borleves mazsolával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook