Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Tizenévesek lettek a gyerekek fórum

Tizenévesek lettek a gyerekek (beszélgetős fórum)


2008. márc. 11. 18:25
TELE VAGYUNK AGGÓDÁSAL, MERT FÉLTJÜK ŐKET.BENNÜK MEGBÍZUNK, DE SAJNOS NAGYON ROSSZRA FORDULT A VILÁG!
2007. okt. 3. 05:00
Sziasztok! Az én lányaim már felnőttek, de a diszkót egy kivételével utálja mind. Nem is járnak csak baráti társaságokba, és sosem csináltak hülyeséget. Pedig én is nagyon féltem, hogy esetleg valaki beleviszi(heti) őket talán olyasmibe amit jobb lenne kihyagyni. Hála égnek, soem történt velük ilyen. Nem is ittak, és sosem vennének a kezükbe veszélyes dolgokat.(drog) A fiam most 15 éves, egyszer az osztálytársaival elmentek egy éjjeli diszkóba, és kellemesen érezték magukat. Nem történt semmi rossz, de a diszkóért azóta sincs oda. Azaz nem érdekli. Nem kíván csavarogni, a haverjait megtalálja, de többet van itthon, mint eljárna. Én is féltem, de meg kell bíznom benne. Csak van annyi esze, hogy vigyáz ő is magára.
2007. máj. 30. 15:04

Szerintem ez napról napra adódik. Minden nap egz kicsit többet engedünk, majd egyszer csak önálló lesz. Én élvezem, ahogyan önállósodnak.

Megbízni pedig meg lehet. Ők is naponta bizonyítanak...

S ha mégsem minden tökéletes, akkor a legfontosabb, hogy bármilyen körülmények között szeressük egymást. ( Lányok, 14, 13, 10 évesek.)

2007. ápr. 30. 09:31

Mazsi - drazsival egyetértek. Nekem egy 13 és egy 10 éves lányom van. Én is tartok attól, ha elmegy tanulni belekeveredik valamilyen rossz társaságba, de csak annyit tehetek, hogy megbízok benne, mert máskülönben bele lehet őrülni az aggódásba.

Kis faluban élünk, de már nálunk is jelen van a kábítószer sajnos.

5. 0c97fbb607 (válaszként erre: 1. - Levendula444)
2007. ápr. 30. 09:25
Ne aggódj!!!!Ha a fontos dolgokról elbeszélgettetek,ha gyermekkorában felkészítetted az életre ,ha meséltél neki a saját tapasztalataidról,akkor az már fél siker!Ha visszacseng a fülében a szülői jótanács!De 11 évesen,ha most kezded ezeket a dolgokat ,szerintem csak akkor aggódhatsz a dolgon!
4. mazsi-drazsi (válaszként erre: 3. - Levendula444)
2007. ápr. 30. 08:28

Az én lányom 13 éves. Még mi is előtte vagyunk a diszkós, bulizós időszaknak.

Ha már benne lenne a rosszban, akkor szeretettel, türelemmel, kevésbé nyomulósan, hogy ne erőszakoljam rá a véleményemet, megpróbálnám beláttatni vele, hogy nagyon rossz irányban halad.

Idén télen volt először, hogy 8-10-en egyedül mentek a műjégre. Nagyon furcsa volt először, mert eddig csak szűk körzetben közlekedett. De a bizalmat meg kell előlegezni!!! Szerintem azzal, ha akkor nem engedem el féltésből, csak ártottam volna neki, kimaradt volna egy jó buliból, és biztos rányomta volna bélyegét a kapcsolatunkra is. Vagy ésszerű indokkal tiltok, vagy ne tegyem. A féltés ésszerű indoknak tűnik, de benne van, hogy én kevésbé bízom benne, mint a többi szülő a gyerekében, és ez rosszul esett volna neki.

Nagyon jól érezték magukat és élvezték, hogy önállóak és egy idő után már én is örültem, milyen nagy, önálló lányom van.

3. levendula444 (válaszként erre: 2. - Mazsi-drazsi)
2007. ápr. 29. 21:18
mostani barátait ismerem. de később középiskolás korban belekeveredhet olyan társaságba, hogy nem tesz jót neki.aztán már nem tudom követni lépten nyomon.egy megbízható társaság is kipróbálhat néhány dolgot, ami tilos. te gyermeked hány éves? benne vagy a dologba? úgy értem, te most éled ezt az időt a gyermekeddel? mit tennél ha már benne van a rosszban?
2007. ápr. 29. 19:40

Nehéz megtalálni az arany középutat. Ami szerintem nagyon fontos, hogy bízzál benne!!! Ha nagyon tiltod és úgy megy el, az neki se és neked se jó! Meg akkor már komoly gond van.

Nem árt, ha ismered a barátait és tudod kikkel megy bulizni. Egy megbízható társasággal csak nem történik baj.

Ha túloltúl félted mindentől, nem lesz talpraesett és később lesznek ebből problémái.Tudom, hogy ez már egy más világ, de ők ebben nőnek fel, ebben kell megállni a helyüket.

2007. ápr. 29. 18:49
kisfiam 11 éves lesz. elöbb-utóbb beleesik abba a korba amikor diszkóba szeretne menni. már most azo gondolkodom, mit fogok mondani neki. elengedjem, vagy ne. vajon hány évesen fog elöszőr elkéretőzni. nem fog-e megszökni. tanácsot szeretnék kérni ezekben, és hasonló kérdésekben.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook