Ti mit tennétek a helyemben, ha a párotok nagymamája így viselkedne veletek? (beszélgetés)
Kora mindenkinek van...mindannyian leszünk egyszer idősek...ez nem ok a tiszteletre.
Valóban lehet azért tisztelni, mert az illető letett valamit az asztalra, mert számunkra tetsző értékrendje van, mert jó tulajdonságokkal bír.
Vannak sajnos olyan emberek, akikkel nem lehet két értelmes szót váltani, de tudom, hogy ezen tény felismerése még nem oldja meg a problémád.
Ülj le a mamával és nyugodt hangnemben kérdezd meg, hogy mi a baja veled/veletek?
Ha szimplán ilyen a stílusa, nem kell vele foglalkozni, el kell viselni úgy ahogy van.
Ez van.
Tiszteletről meg csak annyit, hogy sem kicsikarni, sem megkövetelni nem lehet. Tiszteletet csak kiérdemelni lehet.
Már megbocsáss, ott voltál egyszer is, hogy mi zajlik náluk, ami ezt váltja ki a nagymamából?
Én nem ismerem egyiküket sem, de nyilván valami oka azért csak van, ha így viselkedik. Nem tudjuk, az unokának hányadik kapcsolata a jelenlegi, másokkal is ez volt-e a szitu. Ismeretlenül meg nem lehet elítélni senkit. Én annak a híve vagyok, hogy hallgattassék meg a másik fél is.
Kedves Nagymama!!
Igazat adok abban,hogy tisztelni kell az idősebbet, de nagyon sok idős ember pontosan a kora miatt túl sokat képzel magáról. Nagyon sok olyan idős asszonyt ismerek,akik egész életükben nem dolgoztak és tettek le az asztalra mint én 25 éves létemre.
Mégsem vetem a szemükre,hogy egész életükben kitartotta őket a férjük és a pletykáláson kívül nincs egyéb dolguk a mai napig sem, mert életükben a férjük tartotta el őket, most pedig a haláluk után szintén a férjük tartja el őket és arra nem képesek,hogy a temetőbe kimenjenek és tiszteletüket tegyék.
Ronda, utálatosak, állandóan mással foglalkoznak, pletykálnak és hazudoznak.
Nos kérdezem akkor én, egy ilyen gonosz és utálatos idős asszonnyal mit lehetne kezdeni.
Szegény lánykát nem is ismeri a Nénike, csak ok nélkül lenézi, akkor kérdezem én, ha a Nénike ok nélkül ismeretlenül lenézheti a fiatal lányt,akkor miért is kellene tisztelni a korát? Ha ő annyira nem méltatja azt a szegény lányt,hogy megismerje és utána alkosson véleményt.
hát igen 4 éves kapcsolat nem járás már....
és hogy lehet ilyet szegény fejéhez vágni hagy ne járjon oda????
segítséget és tanácsokat kért nem bántást...
Nem irigyellek a helyzet miatt. A helyedben én is kiosztanám az öreglányt, de ha az ő háza és te vendég vagy ott, akkor nem a legjobb ötlet.
Nincs valami, amivel be tudnál vágódni a nagymamánál? Valami, amit szeret,amivel lekötelezheted?
Én is a mamámmal élek. Nálunk is voltak problémák, mert mindig kijött utánunk ha valaki jött, és én utáltam nagyon. Úristen szörnyű volt. Aztán utoljára eligazítottam a szénáját, azóta nyugi van.
Egyszerűen mindennek van határa.
Mit vársz egy ötvenegynéhány asszonytól, aki elveszítette a gyermekét, annak a házastársát...
Vannak nők, akik belerokkannak a fájdalomba...
Ha annyira nem szimpatizálsz vele, nem mégy oda. Ennyi...
Nem a párod, nem éltek együtt, csak jártok...
El fog múlni.
További ajánlott fórumok:
- Állatokat nevelünk?! Az oviban hogyan viselkednek szeretett gyerekeink?
- Segítsetek!Egy kislányt a nagymamája eldob magától..Mi tudok tenni?
- Szerintetek hogy kellene viselkedni egy olyan kapcsolatban, ahol a párotok több nővel is tartja a kapcsolatot?
- Mit csinálnátok, ha a párotok agresszív (nem veletek)?
- Ti mit tennétek, ha a párotok így viselkedne?
- Volt veletek olyan, hogy párkapcsolatban élőként valakihez vonzódtatok, aki nem a párotok?