Ti mit szoktatok reggelizni? (beszélgetés)
Általában pirítóst, vagy egy szelet kenyeret. Megkenem vajjal, vagy májkrémmel, vagy mindkettővel.
De a kedvencem a bodag, a fentiekkel megkenve(nagyon tömény, és hízlal sajnos).
Tejet iszok utána.
milyen a padlizsánkrém ize? csak mert még sosem ettem, mert elrettentettek, hogy nehéz elkészíteni.
igaz, hogy ha nem megfelelően sütöm(mondjuk tovább, vagy kevesebb ideig) akkor kesernyés lesz? szeretném kipróbálni, de nem tudom, milyennek kell lennie, ha finomat akarok készíteni. valakinek van bevált receptje?
én nem szoktam reggelizni, egyszerűen nem vagyok éhes reggelente.
viszont vacsira pedig soha nincs ötletem, hogy mit készítsek. valamit, ami főtt étel, de gyors és finom is, hát persze, hogy most is ezen gondolkodom :)
egy vasárnapi melegszenvicses receptem is van:
csak a pápai löncshús konzervből finom:
a konzervet összekevered ízlés szerinti arányban. lilahagyma, tejföl, mustár, bors.több szeletre való lesz.
a kenyérre kened és sajttal a tetején melegszendvics sütőben megpirítod:)
Dóri lányom legújabb szendvicskreálmánya:
megvajazza a kenyeret egy szelet sajtot és paradicsomot tesz rá és majonézzel megkeni a másik felét a kenyérnek.
ennek van egy másik változata: megvajazza a kenyeret egy szelet sajtot és paradicsomot tesz rá répát reszel rá és majonézzel lágyítja.
Jó étvágyat!
mézes abonettet, zabkását, gyümölcsöt
ilyesmiket
Müzli?? Nagyon sok féle van, vitaminokkal és ízben is változatos.
Rántotta, tükörtojás, bundáskenyér zöldséggel? Gyors és tápláló is.
Szia! Mi gyümölcsöt reggelizünk. Nagyon egészséges, és változatos, mert főleg piacról beszerezett idénygyümölcsöket eszünk.
Meg szoktunk gyümiturmixot is csinálni belőle narancslével. Isteni!
Sziasztok.
Ti mit szoktatok reggelizni,illetve mit eszik a gyerek.Én már annyira unom azt a pár féle szalámit illetve kb 10 félét szoktunk reggelizni,és már nagyon unom. Illetve a gyerekek se eszik mert unják.
Esetleg itt tudnánk egymásnak segíteni,ötletet adni.
Kornspitz kiflit vagy teljeskiőrlésű jó magos kenyeret/zsömlét sonkával, cottage cheese-zel, zsírszegény sajttal (néha zsírossal), vagy kőrözöttel és hozzá általában paprikát vagy amikor van retket, esetleg uborkát. Inni meg teát szoktam tök üresen vagy néha citromosan. Ritkán a kifli egy részét vagy egy kis szelet kenyeret mézzel eszek, és még ritkábban teszek rá Flora light-ot is, de nem rajongok érte annyira. Ja és valamikor pirítósként eszem a pékárut.
Kivételes alkalmakkor (karácsony, húsvét) sütit, Mama által sütött kuglófot tejjel.
Mikor mit!
Ha rohanok, semmit.
De ha itthon vagyok, rendesen reggelizek,ezt kéne mindenkinek, hiszen a reggeli a legfontosabb az ember számára.
Mostanába vajaskenyér mániám van.Régebben egészségesebben kezdtem a napot.Gyümölcs,joghurt!
De sose tudnék reggelire nehéz ételt enni,mint más.pl:rántottát,virslit kolbászt,lecsót,tejbegrízt,lángost.
További ajánlott fórumok:
- Gyűlölök reggelizni, de muszáj lenne, mert éhgyomorra nem...
- Ki szokott gyümölcsöt reggelizni?
- Mit szoktál reggelizni?
- Lehet reggelizni a vastagbéltükrözést megelőző nap reggelén? Pécsiek? Mi a szokás?
- Mit szoktatok reggelizni, ebédelni és vacsorázni?
- Inzulinrezisztencia miatti diéta alatt, mit szoktatok reggelizni, tízóraizni?