Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Ti milyen ételektől puffadtok fel? fórum

Ti milyen ételektől puffadtok fel? (beszélgetős fórum)


1 2
máj. 17. 11:22
Ha egészségesnek gondolja is magát valaki, ki tudja milyen állapotban van az epéje? Amíg nem fáj nincs gond, de a puffadás egyik akadálya. Kelkáposzta-(első 5 perc forrás után le kel önteni) utána nincs gond, lencse, főtt tojás sárgája, szárazbab, élesztő?. Amibe lehet, sok majoranna kell, sokat segít, illetve a Dipankrin forte is. Halászlé frissen vett halból. De sokan a bőrét is belefőzik, alatta rengeteg a zsír. Ha a hal hasa sárga, sok a halzsír. Mikor kész a halászlé, kanállal le lehet szedni a fényes-paprikás-zsíros tetejét, és utána bele a halszeleteket. Semmi baj nem lesz.
38. ab65a971c2 (válaszként erre: 20. - 04424e865e)
máj. 17. 08:53
Így van.
37. 04424e865e (válaszként erre: 31. - AppIe)
máj. 17. 08:08

Lehet a telezabálástól is vitathatatlan. De nem feltétlen kell az embernek telezabálnia magát. Elég, ha valami olyant eszik, ha nem bírja a szerkezete.

Az az igazi, mikor annyit eszik valaki, hogy a végét még elérné, ráadásul olyan élelmiszert, ami rossz hatással van az emésztőszervrendszerére.

máj. 17. 08:05
A tojáslevestől.
máj. 17. 07:57

hisztamintól... tehát majdnem mindentől ;)

már megszoktam

34. Nyamitörp (válaszként erre: 1. - Ladyvintage)
máj. 17. 07:53

Én is csatlakozom azokhoz, akik szinte már mindentől puffadnak.

Ami gyerekkorom óta durván puffaszt, az a paprika meg az alma.

33. AppIe (válaszként erre: 32. - Timycat)
máj. 16. 22:32

Mar nem mozgok ugy a elelmiszeripar temajaban, mint regen, de a friss halaknal is hasznalnak tartositoszert. Mert ugye a hal tetu mulando.

Ahogy en emlekszem, pl. ez lehet amiatt gond, mert a gyomrod rendesen lebontana, de a tartositoszer meg csak nem hagyja, es rothadni kezd a beleidben.


Aztan talan baromsag, amit mondok.

De ha a sajat fogottal nincs baj, csak az "iparival"... Szerintem logikus.

32. timycat (válaszként erre: 29. - AppIe)
máj. 16. 22:14

Fene tudja. Elméletileg a hal friss, bajait szoktam enni.

Alapanyag tekintetében nagyon egyszerű: hagyma, hal, víz, só, törtpaprika és van aki tesz még bele vagy vörösbort vagy paradicsomot.

31. AppIe (válaszként erre: 20. - 04424e865e)
máj. 16. 22:13

Na, azert na! Ne tagadjuk le a jelenseget! En nem puffadok semmitol (zoldseget eszek hussal foleg- valakinek mar ettol kiakar a gyomra), de ha telezabalam magam, akkor igen.

Lassan eszek, ha tehetem, es tehetem. Barhol Europaban van eleg ebedszunet.

30. AppIe (válaszként erre: 13. - Timycat)
máj. 16. 22:02

Szodabikarbonaval kell fozni, es a fozovizet leonteni.

Tok okos hivatkozast is tudnek, ha itt lennenek a konyveim :)

29. AppIe (válaszként erre: 10. - Timycat)
máj. 16. 22:00

Nekem oreganyam savanyusagi voltak, amitol en kohogtem. Isten nyugosztolja. Szegenyem tisztara meg volt sertodve, hogy az o savanyusogat nem ettem soha, pedig en mindig mindenhool kisgyerekkorom ota ketporafa ettem minden savanyusagpot kenyer helyett.

Egyszer fulladozni kezdtem voros fejjel, es tobbe nem beszeltunk errol. Kizarasos alapon a tartositoszer lehetett.


Meg a kinai kajaldaknak, az a bizonyos kinai-etterem-szindroma engem utol tud erni. Lezsibbad a nyakam, veter a viz, elszedulok, nem kapok levegot... Nem tul vicces, ha a barszekrol leszallni is alig tudsz, es kapaszkodni kell delben.

Mondjuk onnan parszor etelmergezest is kaptam. En szerencsere hanyok, a tokkiek vegigszenvedtek a tapcsatornat.


Csak talalgatok, ne nem lehet, hogy mivel a hal eleg romlando aru, valami tartositoszer?

28. AppIe (válaszként erre: 1. - Ladyvintage)
máj. 16. 21:46

En csak a tulzabalastol.

Viszont kis mertekben is kiutest kapot egy rakas cucctol, amirol tudok. Es van jopar, ami kiut, de nem tudom mi melyik.

27. gabi44 (válaszként erre: 24. - Levarosbukta)
máj. 16. 21:40
Egyél nagyon sok kovászos uborkát, az nagyon jó .
26. gabi44
máj. 16. 21:39

Az étolajjal készült ételekektöl. Az élesztös péksütiktöl.


Mióta libazsirral főzök nem nagyon fordul elő.

25. globus
máj. 16. 21:16
Semmitől.
24. levarosbukta (válaszként erre: 23. - Candytuft)
máj. 16. 21:12
Ne is mondd! Nekem is azóta van minden nyigem-nyűgöm mióta engem is vakbélgyulladással műtöttek, ráadásul a műtőasztalon perforált a vakbelem nem sok tartotta hogy ott maradok. Annyi antibiotikumot belém pumpáltak hogy a fertőzés ne vigyen el, hogy totál szét ment a belsőm. Persze probiotikumot nem kaptam, de nem is lehetett mert négyóránként nyomták belém az infúziót. Mikor már lehetett volna probiotikumot szedni akkor meg már tök mindegy volt.
23. Candytuft (válaszként erre: 21. - Levarosbukta)
máj. 16. 20:56
nekem azóta problémás minden,amióta vakbélgyulladással műtöttek. No meg lehet már ez is korral jár..
22. Candytuft (válaszként erre: 13. - Timycat)
máj. 16. 20:53
én is teszek bele,plusz a káposztafőzéshez is
21. levarosbukta (válaszként erre: 5. - Ab3619a9cd)
máj. 16. 20:42
Menj el gasztroenterológushoz feltétlen ha már mindentől puffadsz. Nem biztos hogy az ételek a bűnösek. Lehet a gyomorsavad, lehet helicobacter fertőzés. Járj utána, mert van rá gyógymód. A kezeletlen helicobacter fertőzés csúnya dolgokat tud művelni.
máj. 16. 20:37
Egyáltalán nem függ attól ki mennyit eszik. Ha valaki nem bírja a hüvelyeseket, vagy a krumplit, esetleg a fokhagymát, néhány falat is elég ahhoz, hogy problémát okozzon az egyénnél.
19. Amaunet (válaszként erre: 17. - Ab3619a9cd)
máj. 16. 20:30

Szerintem meg de, attól is függ.

A gázokat az emésztetlen rost anyagok okozzák, és ha ezekből sokat fogyasztunk, akkor a vastagbélben fog rohadni és gázokat termelni.

máj. 16. 20:17
Elég soktól. Már előre beveszek egy Degasint, ha olyat eszek, amiről biztosan tudom
17. ab3619a9cd (válaszként erre: 16. - Amaunet)
máj. 16. 20:16

Szerintem ez nem attól függ ki mennyit eszik.

Én alig-alig. Akkor sem degeszre, mégis puffadok.

máj. 16. 20:07

Nem puffadok semmitől, de nem is torkoskodom.

Nem annyit eszek, amennyit a szemem kíván, hanem amennyi elég ahhoz, hogy az éhségemet elhallgattassa.


Elnézem a kollégákat: megrendelik az ebédet, (néhányan kimennek vásárolni), jó nehéz kaják. Ebéd után meg szinte bealszanak.

15. Elliana (válaszként erre: 12. - Candytuft)
máj. 16. 19:35
Fruktóz.
14. Elliana (válaszként erre: 1. - Ladyvintage)
máj. 16. 19:34
Nézess fruktózt.
13. timycat (válaszként erre: 12. - Candytuft)
máj. 16. 19:20
Hüvelyesek főzésénél szoktam beletenni egy kis szódabikarbónát meg örölt köményt. Mamától láttam, ő küzd puffadással és azt mondja így kevésbé puffaszt.
máj. 16. 18:52
Lassan mindentől,de sűrűn kísérletezek pl gyümölcsöt zöldséget étkezések előtt vagy után,legalább 3-4 óra elmúltával eszek. Amit próbálok kerülni,de nehéz mert mindet szeretek,hagyma,uborka,karfiol,kelbimbó,kelkáposzta,és sajna minden kelt tésztás sütit,vagy amibe élesztő van. Észrevettem,hogy ha kakukkfüvet használok,az annyira nem puffaszt(pörkölthöz,levesekhez,sült húsokhoz)illetve,ha bablevesest főzök,akkor estére beáztatom,majd fontos,hogy fedő nélkül főzöm,ez minden hüvelyes főzésénél bevált. Persze nem tökéletes,de valamennyire javít a puffadásomon.
máj. 16. 18:17
Ami erjed.
máj. 16. 17:39

Alapvetően semmitől.


De ha idegen helyen eszek halászlét attól néha igen. Nem tudom mi lehet az, amit beletesznek amit itthon nem szoktunk vagy miből tesznek túl sokat bele, de van 1-2 hely ahol emiatt nem eszek halászlevet.

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook