Tetoválás allergia? (beszélgetés)
Alkaromon van, szóval a nap éri,de nem tudom, hogy ettől lenne-e.
És neked mit ajánlottak, mit csinálj vele?
Köszönöm, hogy így tájékoztatsz. Most amúgy is kezeljük a bőrgyógyásszal, de ha nem változik, akkor kikérem tőle. :)
Megkerdezhetem, hogy honnan tudsz ezekről ennyit? Te is érintett vagy ilyen ügyben?
A zöld szám
Amit írtam, Biztonsági Adatlap, ne kamuzzon, annak az adatlapja, amivel dolgozott !
Láttam ilyen adatlapokat, sőt volt 1 ÁNTSZ által kiadott tájékoztató is erről. Sajnos vannak /voltak problémás anyagok. Ez nem játék ! Nem ismeri le, mert nem akarja !
Az OKBI Országos Kémiai Biztonsági Intézet adatlapján van ingyenes szám, ott is kérhetsz segítséget.
Kérd el a tetoválótól a festék Biztonsági Adatlapját.
Sok minden kiderül belőle. Ha nem adja, mondd, hogy az ÁNTSZ-hez fordulsz.
Volt már, hogy rákkeltő, allergén és egyéb összetevő is szerepelt benne. Mellesleg nem ártott volna allergia vizsgálatot is végeznie.
Jól nézd meg az adatlapot és a festék csomagolását is, hogy egyezzen. Segítséget így kaphatsz orvostól, vagy hatóságoktól.
Sziasztok!
Pár hónapja csináltattam színes tetoválást, amely utána viszketni kezdett, kidudorodott, pöttyök jelentek meg benne, valamin csomók is. Volt valakinek hasonló tünete tetoválás után? Mi történt végül?
Jelenleg kezelem a bőrgyógyász által felírtakkal, de lehet le kell majd szedetni.
További ajánlott fórumok:
- Ha van tetoválásod, ird meg kérlek, mekkora és mennyibe került, lehetsz áldozata is az ezen meggazdagodni vágyóknak!
- Műköröm, tetoválás - férfi kérdezi
- Egy tetoválás és piercing szakértő tanácsai
- Mit gondoltok szülőként arról a tanítónéniről, akinek az alkarján tetoválás(ok) van(nak)?
- Tetkó: tetszik egy férfin vagy nőn a tetoválás?
- Tetoválás és lehetséges következményei, például allergia