Terhesség..hízás.. (beszélgetés)
Szerintem a kilokon felesleges gorcsolni, hacsak valaki nem eleve tulsulyos.
En 50 kg-val es 162 centivel inditottam, a vegere 69 kilo voltam, szules utan 65. 2 honap alatt lement tovabbi 5 kg, es ahogy hizik a gyerek, ugy fogyok en :)
Anyu 30 kilot szedett fel az ocsemmel, akkora volt, mint egy haz, es mire a kolok 1 eves lett, anyu visszament az eredeti sulyara (48 kg.)
Amugy a vekonykak eleve tobbet hiznak, en a 12. hetre mar felszedtem 6 kilot (eloszor a "normal" sulyodra hizol fel, aztan jonnek a terhessegi kilok). Ja es nem ettem tobbet, mint egyebkent, nem voltam kivanos egy picit se, es edesseget meg eleve nem ehettem buntetes (gyomorsavtultenges) nelkul. A vegere mar gyakorlatilag fott krumplin es rantott sajton eltem :D
Igazából az volt!:))
Két és fél óra alatt túl voltunk rajta (első fájástól számolva), de én is 175 vagyok, szóval arányos lett a gyerkőc. Bár apája 2 méter...
Valamikor a huszonakárhanyadik héten azt jósolták, hogy 4 kg felett lesz, de szerencsére nem lett igazuk.
Annyit ettem, mint előtte, esetleg kevésbé vettem szigorúan a nassolás-tilalmat. De nem is voltam kívánós.
Meg vitaminozni se kellett magamat...
Én is inkább szopotatáskor híztam többet sajnos...
Valaki meg (en...) a szoptatas alatt indul rohamosan hizasnak, 1 kilo/het atlaggal....
Szüles utan 2 hettel ugyanugy 57 kilo voltam, mint az idulaskor, 3 honappal kesöbb meg megindultak felfele a kilok, es 3 het alatt 3 kilot hiztam...
Sziasztok!
En most 15+4 vagyok, masfel hete 63 kilo voltam a meresen, az 5 hetes meresen is annyi voltam. (Otthon nem merem, mert egyreszt begolyoznek töle, masreszt meg ugyis minden merleg mashogy mer...) Ehhez 150 cm, szoval nem karcsun indultam neki.
Az elözö gyerekkel 11 kilot hiztam a legvegere, most is szeretnek 70 alatt maradni!
Ezt a tablazatot megneztem, hat en vagy nem jol hasznalom, vagy uristen, a magassagomhoz 78 kilot ir a terhesseg vegere?? Ugy gurulnek be szülni!
Fogyozni nem fogyoztam sose, esetleg kepes vagyok megallni, hogy ne nassoljak, plane ne este, sajnos imadok enni es nassolni is, ülömunkat vegzek mellette. :/ Kivanos nem vagyok, ill. inkabb ugy fogalmaznek, terhessegen kivül is kivanos vagyok, allandoan es mindent szeretnek felfalni. :) Szoval csak annyit kell tennem, hogy probalom magam tartani az amugy is alap elvhez, hogy nem eszek annyit, amennyire vagynek. Most csak annyi a különbseg, hogy ha ehes vagyok, nem probalom meg kitolni/kihagyni az evest, hanem valami egeszsegeset, nem hizlalot eszek, es igyekszek tavolmaradni a "tiltott gyümölcsöktöl". Mozogni amugy szoktam, de sajnos nem viszem tulzasba, most lassan ujra neki fogok allni, eddig egyaltalan nem ereztem jol magam, ha csak egy kicsit is mozogtam, inkabb nem eröltettem...
Szia!
Megírnád nekem priviben milyen hasizom gyakorlatokat lehet ilyenkor csinálni?Nagyon érdekelne..Illetve a derékra is hogy milyen edzést..Az edző csaj nem tud ezekben segíteni sajnos..köszi a segítséget
Sziasztok!
Tapasztalataim a 3. császáros babámmal:
az utolsó napig tornáztam vele, majdnem végig hasizmoztam is. A deréktornákat kifejezetten tudom ajánlani, mert ennek köszönhetően most semmi hátfájásom nem volt (szemben a korábbi 2 esetnél). Kajaialg lényegében ugyanazt ettem, mint korábban is, mennyiségben is. Végeredmény: +6,5 kg-mal mentem be szülni, -1 kg-mal jöttem ki. Se a doki, se a védőnő nem problémázott a súlyom miatt, a pici egészséges és csuda mozgékony lett (most már túl az 1 éven). A szoptatás alatt is ugyanez a menetrend, igaz az adagok egy kicsit nagyobbak lettek, de könnyedén tartottam a súlyom.
Minden terhesség más és más.
1 terhességnél rengeteget hiztam..32 kg
2 terhességnél .. 15 kg
3 terhesség..20. héten járunk 2,5 kg plussz. nem tudom, mennyi lesz a vége, görcsölni nem fogok rajta a kilok majd lemennek egy kis odafigyeléssel. a legfontosabb most a baba. természetesen a 32 kg plusszt többet nem szeretném átélni, mivel az már beteges volt, nehéz is volt leadni.:-))
Az szép..nem lehetett egyszerű megszülni:-)
Az enyém 2800gm volt és azt mondta a doki,hogy ha nagyobb lett volna meg se tudom szülni,mert olyan pici vagyok:-)
Helyes az, ha nem akarsz elhízni, bármilyen megfontolásból fontos is ez neked, a babának is jobb, ha nincsenek a túlsúlyból adódó szövődmények.
De:
A konkrét kilókon görcsölni már csak azért is felesleges, mert nem lehet tudni, hogy mennyi a víz, mennyi a zsírszövet, és mennyi a baba, magzatvíz, vér, stb.
Mondjuk az logikus, hogy ha a baba 3 kg, a vér, víz, méh, stb. összesen kb. 5 kg, akkor 8-10 kilónál kevesebbet hízni gyakorlatilag fogyás, aminek nem a terhességben van meg az ideje, bőven ráér utána is.
Ja, és azt sem lehet előre tudni, hogy kiről hogyan fognak olvadni a kilók szülés és szoptatás után. Van, aki szoptatás alatt a 25 felszedett kilóját csak úgy ledobja diéta nélkül, míg más a rajtamaradt 3 kilótól sem bír megszabadulni.
Szóval azért csak ésszel. És mindig az orvos szava a döntő, ha nem tiltja a sportot, akkor kifejezetten jó, de csak amíg igazán jólesik, ha viszont pihenésre int, akkor nem a súly a legelső szempont.
Én is féltem hogy meghízom, mivel anyum is sokat felszedett, a hajlam megvan és néha én is elsumákolom a mozgást:/// Megeszem amit éppen szeretnék, de nincs olyan hogy kívánnám, sokszor eszem keveset és eddig 3 kg jött fel, a 24-25. hét között vagyok félúton:D
Most már újra beiktattam a mozgást is, remélem már nem lesz nagyon nagy felesleg, mivel hallottam hogy sok nőnek az utolsó 2-3 hónap a kritikus:S
sziasztok,
20. hét 2,5-3 kg-nál járok, harmadik baba lesz. Sajnos elég kívánós vagyok, de azért megpróbálok odafigyelni, hogy mit, mikor és mennyit. Tornázni nem tornázom, 3. császár lesz és a sebem eléggé fájdogál, gyakran görcsölök. Remélem a kilok nem kúsznak fel gyorsan. 59 kg vagyok most.
Sziasztok!
25. hét 2,5-3 kg-nál járok. Sokszor keveset egyél, így kevesebb lesz a gyomorsavad is. Sajnos nekem így is elég sok...én 5-6 óra után már nem tudok enni.
Kedves anyuka27, te milyen magas vagy? ha a testtömeg index szerint, ideális a súlyod (20-22, közé esik); akkor kb.10 kg hízás esetében, szülés után (teszem fel egy 3 kg-os gyereknél)maximum kb.2 kilóval leszel több, mint előtte