Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Terhes vagyok és sajnos a dohányzásról még nem tudtam leszokni. A Nikoretta rágógumit lehet alkalmazni? fórum

Terhes vagyok és sajnos a dohányzásról még nem tudtam leszokni. A Nikoretta rágógumit lehet alkalmazni? (tudásbázis)

1 2 3 4
35. Nirvi (válaszként erre: 31. - Sylvia81)
2012. júl. 3. 09:06

Hát igazából mi sem mondtuk, hogy béna mert nem képes rá.

Viszont egy tény, ha nagyon le akarná tenni, akkor sikerülne. Szerintem!

Egyszerűen csak könnyebb kifogásokat keresni amivel meg tudja magát nyugtatni az ember...

Így kevésbé érzi gáznak a dolgot.

Döntse el, hogy az a cigi ami a kezében van, az utolsó lesz. És holnaptól nem gyújt rá. Ennyi.

Rohadt nehéz lesz, főleg az első 1-2 hét.

De azt hiszem van kiért megtenni...

Nem az volt a célom nekem sem, hogy megbántsam, egyszerűen csak leírtam a véleményem ami ráadásul nem is neki szól konkrétan, hanem úgy általánosságban a dohányzó kismamákról...

Persze ez a fórum nem erről szól....de nem tehetek róla, ez a téma engem nagyon kiakaszt és egyből ugrok :)

34. Trinitas (válaszként erre: 25. - Bekacomb)
2012. júl. 3. 09:02

Én a mai napig nagy ritkán ha barátnőkkel töltöttem pár órát, rágyújtottam.. mert szerintem ennyi belefér, az életet azért élvezni is kell! Régen dohányoztam, kisebb-nagyobb megszakításokkal úgy 10 évig. De amint komolyra fordult a dolog a párkapcsolatomban, már akkor letettem, mert tudatosan készültem arra, hogy egyszer majd anya leszek és jó példát mutassak.

Szerintem semmi baj nincs azzal, ha valaki néha elszív egy cigit, azért sme ítélném el ha dohányzik rendszeresen, csak hát tudjuk: elég nagy hülyeség!

De! Még szép, hogy terhesen vagy szoptatás alatt ne tegye!! Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy embereknek nem jut gyerek vagy nem jut egészséges gyerek, van aki születésétől kórházban van és a szülei odaadnák a fél kezüket, hogy meggyógyuljon.. ellenben több százezer nő él Magyarországon aki magasról tesz arra, hogy mérget juttat nap mint nap a gyereke szervezetébe holott ez ellen tehetne, csak akaraterő kellene! De egyszerűbb azt mondani: gyenge vagyok. Sőt, sokan majdnem megmagyarázzák, hogy ez a magzatnak még jó is..

33. 07016ed7ac (válaszként erre: 30. - Nirvi)
2012. júl. 3. 09:01
Szerintem meg az ő dolga,mit csinál,nem a tiétek. És csak azért sajnálom,mert a torkának lett ugorva,amikor nem ezt kérdezte,és 20 hszből 15 csak azt volt képes leírni,amennyi a napi emberi fröcsögésének eleget tesz,h kellemes legyen a napja...
2012. júl. 3. 09:01

szerintem ezt védőnővel vagy az orvosoddal beszéld meg.

Mihamarabb szokj le a cicigől a babád egészsége érdekében.

Unokatesóm mind a 3 gyerekét 4-6 héttel szülte hamarabb mert úgy füstölt mint egy gyárkémény.

Kitartást kívánok a leszokáshoz.

31. Sylvia81 (válaszként erre: 28. - Nirvi)
2012. júl. 3. 09:00

Félreértés ne essék, nem akarom védeni!

De azzal pont nem használok neki, ha még le is ugatom, hogy mekkora béna, hogy még erre sem képes.

Valahol olyan ez, mint a gyereknevelés. Nem lenyomom, hanem támogatom, hogy sikerüljön neki. :)

30. Nirvi (válaszként erre: 29. - 07016ed7ac)
2012. júl. 3. 08:58

Szerintem nem őt kéne sajnálni, hanem a babáját.

Egyébként én is írtam, hogy a dokijával beszélje meg.

Illetve kérdeztem is valamit, de egyelőre még nem válaszolt...

2012. júl. 3. 08:57

Jajj,szálljatok már le szegényről,nem az volt a kérdés,h mit gondoltok a dohányzásáról,hanem hogy a rágót használhatja-e.

Kedves Kérdező,kérdezd meg a dokid,vagy neten olvasd el a használatit,azon rajta van,h terhesek használhatják-e.

28. Nirvi
2012. júl. 3. 08:55

Sylvia81 és krizsa09!

Én is dohányoztam! Már 7 éve szívtam amikor kiderült, hogy terhes vagyok!

Nem tagadom, imádtam cigizni! A mai napig sokszor megkívánom! De amint ott volt a kezemben a két csíkos teszt, letettem!

Pedig előtte napi 1-1,5 dobozzal simán elszívtam!

Tényleg szerettem cigizni de a babáért mindent!

Nem a dohányosokat ítélem el, hanem akik terhesen dohányoznak!!

Nekem a párom is már több mint 10 éve dohányzott, de velem együtt letette a cigit!

Csak miattunk! Ennek már 4 éve!

Szóval csak akarni kell....nem kifogásokat keresni!

És igenis felelőtlen, aki terhesen dohányzok! Mert ha csak a saját életéről lenne szó, akkor ok. Azzal azt csinál amit akar!

De már egy másik életért is felelős lesz...

27. Sylvia81 (válaszként erre: 25. - Bekacomb)
2012. júl. 3. 08:55

"Nekem akkoriban az motoszkált a fejemben, hogy lesül a bőr a képemről, ha ezt most nem teszem meg, illetve ha még erre sem vagyok képes, akkor hogyan fogom leküzdeni a későbbi nehézségeket?"

Ez egy nagyon jó motiváció!!! :)

26. Trinitas (válaszként erre: 23. - Cec20e66f6)
2012. júl. 3. 08:54

Ezzel csak mentegeti magát a dohányos kismama! Nem azzal van a baj, ha valaki dohányzik, tegye! De ne terhesen! Mert a magzat baromira nem akarná ezt! Hát milyen már, hogy a saját anyja bántja?!

A DOHÁNYZÓ KISMAMA NEM ELÉG, HOGY KITESZI ENNEK A MAGZATÁT, DE MÉG VÉDEKEZIK IS ILYEN BAROMSÁGOKKAL, HOGY A SAJÁT LELKIISMERETÉN ENYHÍTSEN.. TEHÁT DUPLÁN MAGÁT HELYEZI ELŐRE, DUPLÁN ÖNZŐ!

Ha már annyira gyenge valaki, hogy nem képes leszokni, legalább annyi legyen benne, hogy belátja, mennyire nagy hibát követ el!

25. Bekacomb (válaszként erre: 19. - Trinitas)
2012. júl. 3. 08:53
Veled kell hogy egyetértsek. Nem szabad próbára tenni a kicsi egészségét. Nem játék sem a koraszülés, sem pedig egy oxigénhiányos, szellemileg és/vagy testileg fogyatékos babát kockáztatni. Így is annyi rizikó adódhat egy egészséges terhesség kihordása alatt is, rengeteg ismerősöm évekig küzd azért, hogy babája legyen. Meg kell becsülni azt az új csöpp kis életet, és inkább támogatni kell a kicsi fejlődését. Nekem fizikailag egyébként semmi bajom nem volt, hogy egyből letettem a cigit, max az első időszakban nagyon kívántam, de ez fokozatosan csökkent. A végén már kifejezetten undorodtam tőle. Aki szülővé válik, annak tudnia kell lemondani a káros szokásokról, ez szerintem amolyan erőpróba, a felelősségvállalás próbája. Nekem akkoriban az motoszkált a fejemben, hogy lesül a bőr a képemről, ha ezt most nem teszem meg, illetve ha még erre sem vagyok képes, akkor hogyan fogom leküzdeni a későbbi nehézségeket?
24. Sylvia81 (válaszként erre: 18. - Nirvi)
2012. júl. 3. 08:50

"sajnos a dohanyzasrol meg nem tudtam leszokni"

Ennyit mondott. Ebben nincs benne, hogy nem is próbálkozott!

23. cec20e66f6 (válaszként erre: 16. - Nirvi)
2012. júl. 3. 08:48

Kár, h ennyire ellenségesek azokkal az emberekkel, akik dohányoznak. Semmivel sem társadalomellenesebb, mint az alkohol, a játékgépezés, vagy a sorozatfüggőség, mértéktelen zabálás, és még sorolhatnám. Aki csak csipszen és kólán él, ugyanúgy teszi tönkre az egészségét, mégis feljebb áll a rangsorban, mint egy dohányos.

Semmivel sem rémesebb és felelőtlenebb, mint bármelyik másik embertársa. Lehetnétek kicsit toleránsabbak is! :(

22. Sylvia81 (válaszként erre: 16. - Nirvi)
2012. júl. 3. 08:48

"És ha azt mondanák neki, hogy ha nem teszed le a cigit, akkor 1 hét múlva feldobod a pacskert?

Akkor se tudná lerakni az illető?"

Nem egy olyat ismerek/ismertem, aki még kb. a halálos ágyán is cigizett, ivott. FÜGGŐSÉG.

Én elhiszem, hogy nagyon nehéz, főleg, ha a környezetében nem támogatja, erősíti senki.

(Gondolj bele, milyen nehéz lehet úgy leszokni, hogy mondjuk az egész család az orra alá füstöl. Hatalmas önuralom kell hozzá.)

21. Trinitas (válaszként erre: 16. - Nirvi)
2012. júl. 3. 08:47
így van!
2012. júl. 3. 08:45
Ha tényleg nem bírod, csökkentsd le a mennyiséget pár szálra. Még jó, hogy megszólják, hiszen már nem csak róla van szó. Nem egyszerű, de tényleg fejben dől el. Nekem semmit nem ért a rágó, mondjuk azt nem terhesen csócsáltam. Terhesen én egyszerűen eldöntöttem, hogy nem gyújtok rá, és a baba hihetetlen erőt adott. Nem mondom, hogy nem kívántam a cigit, de rettegtem attól, hogy baja lesz a picinek. Olvass utána, hogy milyen károkat okozhat a babában a terhesség alatti dohányzás, utána szerintem rögtön nem lesz gond a leszokás. Nekem kb nudli akaraterőm van, de ha én kibírtam, akkor neked is menni fog, kitartás és menni fog! Sok sikert! ;-)
19. Trinitas (válaszként erre: 6. - Gevi1931)

Egyet értek! Én ezt nem tudom megérteni, a cigi nem okoz fizikai függőséget, tudom, évekig dohányoztam. Egyszerű a kulcs: akarni kell.

Lehet itt megmagyarázni a dolgokat, de egy másik embert, egy icipici kis törékeny szervezetet kitenni ennek a méregnek elég nagy felelőtlenség.

Ha az ember a saját gyerekéért nem képes ennyi áldozatra akkor ne vállaljon gyereket!

Ez a véleményem, még ha durvának is tűnik.. de nehogy már egy másik ember egészségét tegyük tönkre! Pláne egy gyerekét!

Mikor jut már el oda a világ, hogy ez baromi káros a magzatra nézve? Már anyám is így volt vele pedig 30 évvel ezelőtt volt velem várandós, mikor még nem kampányoltak ennyire a kismamák dohányzása ellen.

Egyszerű: tedd le, ne szívd és kész! És nincs de.. ez a babádnak árt!

18. Nirvi (válaszként erre: 16. - Nirvi)
Jó tudom, ez a fórum nem erről szól...csak nem értem, hogy miért a 19. héten gondolkozik el azon, hogy le kéne tenni vagy csökkenteni a cigit...
17. Sylvia81 (válaszként erre: 14. - 57aa4ea1e8)

Sokkolt ez engem már 16 évesen. Akkor lettem dohányzásellenes kortárs-oktató. :)

Sosem dohányoztam, nem volt káros szenvedélyem sem (na jó, a Hoxa :D ), mégis tudom, milyen egy függőség.

Amúgy az tény, hogy a dohányosokat nemigen hatja meg, de abban reménykedem, hogy egy kismamát igen!!!

Egy kismama, ha akarta-várta, szóval nem utasítja el a gyermekét, a legjobbat akarja neki. Néha csak néhány lökésre van szüksége.

Én hiszek abban, hogy a gyermeke érdekében felül tud kerekedni a függőségén!!!

16. Nirvi
2012. júl. 3. 08:44

Én egyébként bevallom, hogy rettenetesen haragszok azokra akik terhesen vagy szoptatás közben cigiznek. Igenis elítélem őket.

Egyszerűen nem értem, hogy miért nem lehet leszokni?

Mi az, hogy nem tud leszokni?

És ha azt mondanák neki, hogy ha nem teszed le a cigit, akkor 1 hét múlva feldobod a pacskert?

Akkor se tudná lerakni az illető?

De főleg így....egy ártatlan kis csöppség életével játszik.

Nekem van ismerősöm, akinél a terhesen való dohányzás sajnos elég súlyos következményeket hagyott maga után.

Szerintem ha valaki eldönti, hogy babát akar, az a minimum, hogy leteszi a cigit, piát, stb.

Ha pedig csak "becsúszik", akkor is a két csíkos teszt után azonnal le kéne tenni...

15. cec20e66f6 (válaszként erre: 12. - T_marcsi)
2012. júl. 3. 08:43
Egyén kérdése, h megkapja az e-cigitől azt a 2kielégülést", ami a rendes cigitől megkap! Igaz, én a nikotinmenteset használtam, mivel a lényeg, h ne vigyek be nikotint. A nikotinossal nem tudom, h meddig lehet húzni, de amíg etetjük a nikotinrémeket, addig kevls esély van leszokni. Talán ellavírozni el lehet vele a 9 hónapban. Kérdés, h ki mennyire szeretné a megszületett gyermeke felett füstölni!
14. 57aa4ea1e8 (válaszként erre: 10. - Sylvia81)
2012. júl. 3. 08:39

hidd el, ezzel csak magadat sokkolod, a dohányosokat marhára nem hatja meg, és emiatt még egy dohányos sem szokott le. mint ahogy a cigisdobozra ráírt okosságok miatt sem.

Függőség. Szóval kb letojja az ember, ki mit mond.

2012. júl. 3. 08:37
És hirtelen jött a terhesség? Nem lehetett rá készülni? A menyem is (sőt a fiam is) előre leszoktak a dohányzásról, mikor eltervezték, hogy babát szeretnének.
12. t_marcsi (válaszként erre: 11. - Cec20e66f6)
2012. júl. 3. 08:37
És arra sem jó, hogy a napi 10 szál mellett kipótolja az el nem szívott cigiket? Nem könnyebb vele betartani a csökkentett adagot?
2012. júl. 3. 08:34

Az elektormos cigi semmire nem jó! Kevesebben tudtak leszokni róla, mint amennyien valaha is pénzt dobtak ki rá. Konkrétan én is abba a körbe tartozom, h nem segít a leszokásban.

Erős dohányos vagyok, és tudom, h terhesen is nehéz lesz a cigi-problémán felül kerekedni. Az édesanyám is cigizett, de ezért nem is haraxom rá. Normális lettem.

viszont egy szülész asszisztenstől tudom, h leszokni terhesen tényleg nem szabad. A lelkiismereted miatt úgy is kevesebbet fogsz szívni. Tartsb be azt a max 8-10 szálat naponta!!!! Semmi mással ne próbálkozz!!!!

10. Sylvia81 (válaszként erre: 1. - Töffel)
2012. júl. 3. 08:34

Bocsi, lehet, hogy drasztikus leszek, mert baromira utálom a cigit... De elítélni nem foglak.

Ez egy függőség, ha gyenge vagy, képtelen vagy leszokni róla. Neked kell erősnek lenned, és a születendő gyermekedre gondolni!!!

Lehet, hogy sokkolni foglak a következő pár mondatban, de bevallom, ez a célom. :) Ezzel is erőt akarok adni neked ahhoz, hogy leszokj. És végleg, nem csak a maradék 21 hétre.

A dohányfüstben kb. 3800 féle különböző vegyület van!!!

És azt tudtad, hogy a kismama dohányzása nemcsak őt, a magzatot, hanem a gyereken keresztül az unokát is károsítani fogja???

A gyermekedért elsősorban TE vagy a felelős! Ne mérgezd! Kap így is épp eleget az ételeken és a szennyezett levegőn keresztül!!!

2012. júl. 3. 08:33

És mennyit szívsz egy nap?

Bár első sorban szerintem a dokiddal kéne ezt megbeszélni.

2012. júl. 3. 08:31

Folyamatosan csökkentsd le a mennyiséget, és szerintem olyat is lehet csinálni, hogy napi x szál, és a köztes időkben elektromos cigi. Így a csökkentett nikotinmennyiség mellett neked sem annyira nehéz. Fokozatosan térj át a cigiről az e-cigire, és nem lesz probléma szerintem, de mivel nem vagyok szakértő egy orvossal konzultálj ezügyben.

Elektromos ciginél azért arra figyelj, hogy jó minőségűt vegyél, ami tovább is bírja és nem veszélyes.

Felnőt vagy gyermeked lesz, csak akarat erő a cigit abba hagyni!
Felnőt vagy gyermeked lesz, csak akarat erő a cigit abba hagyni!
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook