Térd, szalagsérülés, mire számítsak? (tudásbázis)
Amugy valemnyire jártas vagyok, mert már műtötték a másik térdem. Szalagot rövidítettek. Meg részleges szakadás volt, én is kaptam merevítőt, combról bokáig... de pl akkor be volt dagadva.
Ez az érzés más, fura, minen szalagom fáj a térd körül...alul oldalt, még végig az alsó lábszár is. :S
Dagad,de rá tudtam állni.
Az első keresztszalagom szakadt el,fél év alatt jött rendbe,műtét nélkül.Ez 6 éve volt,most kezdett fájni a térdem,kiderült MR-en,hogy "az elülső keresztszalag régi sérülés miatt felszívódott"
egy porc szakadt le,most szedik ki artroszkóppal.
Gondolom igen.
Nem tudom milyen vizsgálata volt unokaöcsémnek, de azon csak a térdszalag szakadás derült ki és műtét közben látták, hogy a keresztszalag is el van szakadva. A 4 hét pihi alatt térd tehermentesítőt hordott, de anélkül is tudott menni.
És mielőtt rákérdez valaki:)
Én ezt tettem.
Nem lehetett egyszerre műteni, mivel a mostanit merevíteni kell (combtőig van bokától gipszelve) a kereszt szalag szakadást viszont nem kell merevíteni, valamint azt mondta a doki, hogy lehet nem kell a műtét, mert ilyen fiatalon magától is meggyógyulhat, de ez majd kiderül, akkor amikor leveszik a gipszet a lábáról. 4 hét.
Szalagszakádassal nem tudnál ráállni, még részlegessel sem nagyon. A dagadás pedig velejárója...
Ha szerencséd van megúsztad, de mindenképpen menj el dokihoz!
Sajnos a szalagszakadás nem biztos, hogy észrevehető.
Unokaöcsémnek a héten volt a műtétje. Foci közben felrúgták és részleges szalagszakadást állapítottak meg. 4 hét pihi, de sajnos nem gyógyult, így másik dokihoz mentek és kiderült, hogy el van szakadva a térdszalagja, így kedden megoperálták. Műtét közben kiderült, hogy a kereszt szalag is el van szakadva, ami egy újabb műtét lesz.
Unokaöcsém simán járkált a 2 szalag szakadással, csak kicsit fájt neki.
Ma reggel elestem, egy buta baleset következtében, és annyira rosszul, hogy a szalagjaim meghúzódtak, lehet, hogy ficam is volt, de helyére ment a térdkalács.
Ügyeleten nem csináltak semmit, törés nincs.
Nincs bedagadva. Lehet szalagszakadás? Törvényszerű olyankor a dagadás?
Fáj, elég kegyetlenül. Fájdalomcsillapítóval rá tudok állni.
Holnap orvos,csak aggódok :(
További ajánlott fórumok:
- Válóper!Aki már túl van rajta.Mire számítsak?
- A szombathelyi Markusovszky Kórház Szülészete. Mire számítsak?
- Abortuszom lesz mire számítsak?
- Birosági tárgyalásra kell mennem...aki már "jártas" benne, tud segiteni, mire számitsak?
- Volt már altatás nélküli vastagbél tükrözése valakinek, mennyire fáj, mire számítsak?
- Mellműtétem lesz és nagyon félek. Van, akinek már volt? Mire számítsak?