Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tepsis fincsi Raffaello szelet recept

Tepsis fincsi Raffaello szelet recept

A Tepsis fincsi Raffaello szelet hozzávalói:
A tésztához

6 db tojásfehérje
25 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
10 dkg liszt
0.5 csomag Dr. Oetker sütőpor

A krémhez

6 db tojássárgája
1 csomag vaníliás pudingpor
5 dl tej
1 ek vanília aroma
10 dkg cukor
1 ek étkezési keményítő
20 dkg Rama


A Tepsis fincsi Raffaello szelet elkészítési módja:
A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kókuszreszeléket. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lángon 180 fokon hőlégkeverékesben sütjük kb. 10 percig. A krémhez a pudingport, a tojások sárgáját, az aromát hozzáaadjuk, kikeverjük egy 1 dl tejjel, 1 ek étkezési keményítővel és a 10 dkg kristálycukorral. Majd a forrásban lévő 4 dl tejhez keverjük és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Még melegen apránként simára keverjük benne a puha vajat egy kisebb habverővel. Állandóan keverve addig, míg langyos nem lesz, majd a hűtőben hagyjuk dermedni. A krémet a kihűlés után jól krémesre keverjük megint a habverővel, és szépen a tésztára kenjük. A tetejét kókuszreszelékkel szórjuk meg. Kockára vágjuk és úgy tálaljuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tepsis fincsi raffaello szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook