Tele vannak ehető rovarokkal a magyar élelmiszerek. (beszélgetés)
Még fiatal vagy, majd, ha átléped a 40 X-t, akkor lelassul az anyagcseréd és csak azon kapod magad, hogy honnan szakadt rád 5 kg. (már kb. 2 éve) Ott is marad, mert én aztán nem fogom magam éheztetni, hogy megszabaduljak tőle. :)
Addig mindent is megettem. :P
Ez sem most lehetett. :)
Én azért vigyázok a zabálással, mert ha ránézek egy csokira + 2kg, és még akkor nem szagoltam hozzá. :D
Igazad is van, kutyaharapást szőrével! Az egyetlen Milka amit szeretek a zselés, robbanócukros az is rovaros, de gondolom a sima epresben a töltelék is a kármintól rózsaszín.
Bocsi, remélem már megetted! Csak most feltekeredtem erre a Milka dologra, is.
Igen, tudom.
Engem nem borzaszt a dolog.., még. :D
Ejha😲
Azt a sok bőrt leszámítva milyen hejde pasi lett.
Ennyi embert máshogy nem lehet etetni.
Haszonállatok takarmányozásában már régóta használják a rovarokat. De láttam kutyatápot is ami nem hogy tartalmazott apróbetűsen, hanem élénken hirdette is a rovarfehérjét, állítólag jó a táplálékallergiás kutyáknak is. 🤷♀️
Ennek megfelelően rovarfarmok is már régóta vannak Európában.
:D
Legyél rugalmas, aki alkalmazkodni tud, az túléli az élelmiszer hiányt is!
Gondolj a dinókra, ők nem tudtak alkalmazkodni. :P
Csak hasonlóan néz ki, de az tulajdonképpen mák.
A mák pedig sokkal rosszabb, mert zölden mérgező.
A trugy-mugy a zöld gubóban méreg.
Ollóztam egy kicsit...
'a rovarevés jót tesz az egészségnek, de a bolygónknak is"
A tücsök harmadik rovar, amelyet az Európai Bizottság elismer élelmiszerként.Elsőként, még 2021 júniusában engedélyezte a Bizottság a lisztkukac (Közönséges lisztbogár -Tenebrio molitor) lárvájának élelmiszerként történő elfogadását, majd 2021 novemberében a vándorsáskát is ebbe körbe sorolta. Hasonlóan a házi tücsökhöz, ezeket is lehet fagyasztott, szárított vagy porított formában is árusítani a nagy európai piacon.
A házitücsök, különösen szárított formában, magas tápértékű élelmiszer. Nagy mennyiségben tartalmaz többszörösen telítetlen zsírsavakat, köztük linol- és α-linolénsavat, B2-, B12-, C- és E-vitaminokat, valamint esszenciális aminosavakat, anélkül, hogy hiányt okozna más vitaminokban, tápanyagokban.
További ajánlott fórumok:
- Ti mennyit költötök csak élelmiszerre egy hónapban? Mi fér bele ebbe a keretbe?
- Ti csak magyar termelők élelmiszereit vásároljátok?
- Magyar élelmiszerhiány külföldön és az egészséges Magyarország
- Epekövesség, és rosszindulatú hasnyálmirígy esetén milyen élelmiszerek, gyümölcsök, alapanyagok ehetők, ill. milyen élelmiszerek lúgosítók?
- Külföldrôl behozott, itthon forgalmazott élelmiszerekre milyen szabályok vonatkoznak? Pl. kötelezô-e a magyar címke?
- Angliában merre vannak lengyel-magyar élelmiszereket tartó boltok?