Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Tejszínes gombás teszta recept

Tejszínes gombás teszta recept

A Tejszínes gombás teszta hozzávalói:
65 dkg csiperkegomba
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
2 dl tejföl
1 evőkanál finomliszt
petrezselyem ízlés szerint
50 dkg spagetti tészta
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 ek napraforgó olaj


A Tejszínes gombás teszta elkészítési módja:
2 evőkanál olajon elkezdjük dinsztelni az apróra vágott vöröshagymát. Rádobjuk a felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, majd lefedjük. A gomba levet enged, ezért vizet nem öntünk rá. Mikor elfőtte a levét a gomba, felöntjük a tejszínnel, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet és a zúzott fokhagymát. Együtt főzzük pár percig. Ha túl sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígíthatunk rajta. A tejfölt elkeverjük a liszttel, és besűrítjük vele a tejszínes gombát. Ízlés szerint utána sózhatjuk. Sós, olajos vízben főtt spagettivel tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A tejszínes gombás teszta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook