Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Tedd már meg végre, légy különb a tucatnál! fórum

Tedd már meg végre, légy különb a tucatnál! (beszélgetős fórum)


Ez a fórum a következő cikkhez nyílt: Tedd már meg végre, légy különb a tucatnál!

1 2 3 4
52. Tiger (válaszként erre: 50. - Csincsinlány)
2013. szept. 28. 20:54

nálunk van úszás, külön közelharcot kell vívni, , hogy ne lógják el, és legyen felszerelésük


magasabb évfolyamokban már kezd megváltozni a hozzáállás minden mozgásformához

51. Tiger (válaszként erre: 48. - Csincsinlány)
2013. szept. 28. 20:48

nem tudom mikor volt az, hogy utáltad a tesi órát, de gyanítom azóta sok minden változott.


nálunk nincs osztályzás, nem tartom jó megoldásnak


aki nem szokott mozogni, az nem fog tesin se, legyen az bármi, aerobik, úszás...bármi


azt se felejtsd el, hogy érettségi tantárgy

50. csincsinlány (válaszként erre: 49. - Krisztinucika)
2013. szept. 28. 20:16

Ez teljesen így van, ahogy leírod! A tesi órák régi hangulatát csak azért írtam, mert sajnálom, hogy még mindig így van. Nekem pl. az úszás a kedvencem, amikor csak tudok menni megyek. A cikkben nekem az nem tetszett, hogy a sportról mint egy sorozatos kínszenvedésről szól, amibe, hogyha nem hallsz bele egy kicsit minden alkalommal, akkor már nem is lehet jó.

Amivel még nem értek egyet, hogy a házimunka és gyerek utánni szaladga nem ér semmit. Lehet, hogy nem sport, de azért mozgás és sok kicsi sokra megy. Szerintem nem kell mindenkinek élsportolónak lennie, hogy jól érezze magát, elég, ha már élvezi a mozgást és azt rendszeresen végzi.

2013. szept. 28. 19:57
Félreértés ne essék, diákkoromban én sem szerettem a tornaórát, ugyanígy morcogtam, hogy miért rontják az én médiámat holmi tornajegyekkel, de felnőttként soha nem jutott eszembe, hogy a testneveléstanáraimat hibáztassam a kényelmességemért és a plussz kilóimért. Én is szerettem volna leadni 6-7 kilót, leginkább úgy, hogy semmit ne változtassak, aztán egyszer a párom ráébresztett, hogy ez így nem fog menni. Elkezdtem konditerembe járni, unalmas volt, de kitartottam. Közben persze az étrendemen is változtattam kicsit. Éstovább kerestem a nekem való sportot. Találtam kosárlabdacsapatot, nem szembejött velem, hanem megkerestem, mert ezt diákkoromban is szerettem. Ez bevált, 4 éve játszom velük. végigpróbáltam egy halom aerobicot, nem szerettem. Aztán véletlen blebotlottam a kettlebell-be, telitalálat. Azóta ez is van heti egyszer. És tanulgatok teniszezni, mert az úgy tetszett mindig. Szóval csak annyit akarok mondani, hogy mindenkinek lenne olyan sport, amit szerethetne, csak rá kell találjon. a tesiórákat el kell felejteni, nem azokon kell filózni még 20 év múlva is. Én is vártam 10 évet, mire változtattam, de még így is sokkal jobb, mint ha meg sem próbáltam volna. Lefogytam, átalakultam, magabiztosabb lettem, és rájöttem, hogy a rinyálás nem vezet sehová. Szóval, egy a lényeg: csak rajtunk múlik! Nem a szüleimen, nem a régi tanáraimon, nem a szomszédasszonyon, felnőtt vagyok, vagyis csak egyedül rajtam.
48. csincsinlány (válaszként erre: 47. - Tiger)
2013. szept. 28. 19:26

Az a baj, hogy ugyanolyan tantárgy..., hogyha nem ilyen szigorúan állnának hozzá, akkor élveznék a testnevelés! órát és nem utálattal mennének a gyerekek. Miért kell egyáltalán a testnevelést osztályozni? Szerintem inkább az lenne a lényeg, hogy élvezettel mozogjanak abban az egy órában, felszabadultan, vidáman. Bepillantást nyerjenek különböző sportokba, aztán aki többet akar az úgyis eljár még külön edzésre.

Amikor én ált. iskolás voltam divat volt az ugynevezett tömegsport délutánonként. Imádtam oda járni, mert ott gyerekként foglalkoztak velünk, feltöltődve jöttem mindig haza. Amíg a tesi órákat ki nem álltam.

47. Tiger
2013. szept. 28. 18:24

nem tornaóra, hanem testnevelés!sajnos nincsenek meg a feltételei a heti 5 órának, mégis bevezették.

Általános iskola elsôtől még oké, de 9ben?? Kamaszoknál, akik 5-8ig heti 2x tesiztek.....


A felmérés szerintem jó, ha a tanár a gyerekhez mér, nem egy táblázathoz.


Nem lehet csak játszani, van tananyag is, ez is ugyanolyan tantárgy mint a többi

2013. szept. 28. 17:54

és még valami: aki tényleg sportolni jár le bárhová, magasról tesz rá, hogy ki hogy néz ki a teremben, nem azért járunk oda. Senki sem tökéletes, nem érdekes, hogy jé, rajta van fölösleg, rajta meg nincs, tök izmos, vajon mit gondol rólam, légy erős, leginkább semmit, nem is foglalkozik veled, mert sportolni ment, nem bámészkodni:)))

Aki azt hiszi, hogy mindenki más őt fogja nézni, hogy kövér, vagy hogy puding, az baromi nagyot téved, senki sem született izmosnak meg vékonynak, mindenki megdolgozott érte, és a legtöbben még jól emlékeznek az első alkalomra, mikor bemerészkedtek egy edzésre, mindegy, milyen sportágban...

Mi a sporttársaimmal örülünk, hogy egyre többen jönnek le edzésre, bátorítjuk a kezdőket, gyorsan rá is jönnek, hogy a kinézetük tök nem számít:)))

2013. szept. 28. 17:41

Szerintem jó kis cikk, sok igazság van benne.

A gond sokszor ott van, hogy ha egy adott sportot nem örömmel csinálunk, akkor nehéz elindulni edzésre, de ha igazán szereted, amit csinálsz, alig várod az edzést. Ez tapasztalat, én azokon a napokon, mikor edzés van, már reggel örülök, hogy délután mehetek edzeni. Otthon is tolom, hétvégén, de az nem ugyanaz, társaságban szeretek edzeni, húzzuk fel egymást, ha ő megcsinálja, akkor én nehogy már ne, mindenki küzd, de nyomjuk, és ez jó, kitisztul az agy, kimegy a feszültség, mosolygunk egymásra...

Az öröm a dolog lényege, szeresd, amit csinálsz, és igen, legyen alap a mozgás, enni mindig van idő, akkor sportolni is legyen:)))

44. csincsinlány (válaszként erre: 43. - Syria)
2013. szept. 28. 16:18
Az én tapasztalatom az, hogy azért sem szeretik a legtöbben a tornaórát, mert nem játékosan közelítik meg. Középiskolában az egyik tesitanárunk megkérdezte, hogy miért van az, hogy az egyik óráról nagyon sokan próbálnak lógni, a másikon pedig mindenki ott van? Elmondtuk neki, hogy nem szeretjük amikor körbe-körbe kell szaladgálni a pályán, de amikor kézizni, kosarazni vagy focizni lehetett azon szívvel-lélekkel vettünk részt. Biztos vagyok benne, hogy sokkal többet futkároztunk játék alatt, mintha végigvonszoltuk volna magunkat a futópályán. A gyerekekben ösztönösen benne van a mozgás, csak pont az iskola alatt ölik ki belőlük. Nem tudom, hogy most miként működnek a dolgok, de még emlékszem, hogy általános iskolában, amikor szünet alatt rohangálni akartunk akkor is ránk szóltak. Szerintem a játékosság megtartása lenne a fontos, nem az, hogy mindent felmérjenek.
43. syria (válaszként erre: 41. - Anda39)
2013. szept. 28. 13:49

Minden szavaddal egyetértek.


Amikor a TV-ben papolnak a tornaórák fontosságáról, kihagynak egyetlen lényegre törő kérdést: hány iskolában vannak meg a feltételei a normális testnevelésórának?


Annak idején olyan iskolába jártam, ahol az alsó tagozat az egyik, a felső tagozat egy másik utcában kapott helyet. A kettő között minimum fél kilométer volt. A tornaterem ott volt, ahol a felső tagozat. Tessék elképzelni: az órák közti 15 perces szünetben 8-10 évesen kutyagolhattunk hóban, sárban, esőben, hőségben. Oda, s utána vissza. (Első, másodikos koromban a tanteremben, a padok tetején gyakorlatoztunk.)

Ja, és olyan, hogy mosdó, az nem is létezett.


Csoda, hogy megutáltam a tornaórákat?

42. Dia0306 (válaszként erre: 40. - Krisztinucika)
2013. szept. 28. 09:40
Torna magában kevés,anyósom megkimondottan jól főz,én meg gyenge voltam!A szokásos sztori.Imádok enni,imádok főzni!Mielőtt még félre értenéd,nem anyósomat hibáztatom a saját gyengeségemért!
41. Anda39 (válaszként erre: 37. - Krisztinucika)
2013. szept. 27. 22:07

Szerintem a tesióráknak arról kéne szólnia, hogy azokkal a gyerekekkel, akik nincsenek hozzászokva (mert otthon nem divat), megszerettessék a mozgást. Hogy ne legyenek elhízottak, hogy ne szenvedjenek felnőtt korukban az állandó fogyókúrázástól, hogy ne utáljanak megmozdulni...

Bár én hajdanán szerettem tesizni, sőt anno még háromtusán meg ilyeneken indultam (nem most volt :)), szépen lassan kiiktattam a testedzést az életemből. Majd 40 éves fejjel kezdtem el futni, pedig hogy nem bírtam! Mondjuk most sem megy könnyen, de mégis szeretem, és örülök, hogy teszek valamicskét az egészségemért. (a nagyfiam mondja akkor, amikor kevesellem a mozgásmennyiségemet: anyu, már így is többet tettél, mint az emberek 80 %-a.)

A helyi ált. suliban tutira nem élvezik a testnevelést, főleg mikor abból áll, hogy sétálnak a faluban, mert nem férnek el az amúgy szellőztetésre alkalmatlan, koszos tornateremben...

Még valami: könnyű leszólni azokat, akik el vannak hízva, nem csinálnak semmit..de tapasztalom magamon is, hogy nem ennyire fehér és fekete az egész, sok összetevője van a dolognak. Legtöbben csak próbálkozunk több-kevesebb sikerrel, vannak kudarcélmények, amik egy jó időre elveszik a kedvet mindentől, de vannak sikerek is, amik ösztönöznek tovább. A mindennap problémái lehet, hogy nem segítik a javulást a mozgáskultúránk terén, és kell az is, hogy ne legyen tele az emberek feje a napi megélhetési gondokkal. Én senkit nem szoktam bírálni azért, mert nem úgy él, ahogy nekem tetszik, ahogy szerintem jó. Nem lehetünk egyformák. :) Mindenesetre mindenkinek azt kívánom, hogy legyen ereje és kitartása mindahhoz, amit el szeretne érni. :)

40. krisztinucika (válaszként erre: 38. - Dia0306)
2013. szept. 27. 21:15
Anyós érkezése a sporrt alól is felmentett? :)
39. syria (válaszként erre: 20. - Anda39)
2013. szept. 27. 19:07
Például nekem is! Egy vakbélműtét(!, negyedórás rutinműtét volt, semmi komplikáció) után egész évre felmentést kértem és kaptam a tornaórák alól. Hú, de boldog voltam.
2013. szept. 27. 15:09
Én most kezdtem ezen a héten a diétámat,fogyókúrámat!Kb.10kg-tól szeretnék "megszabadulni".Sokan most biztosan nevetnek,hogy CSAK 10kg!!!Pedig nehéz,még napközben el is vagyok,de este olyan éhség gyötör,egyszerűen borzasztó!Pedig nem éheztettem magam,reggeli gyümölcs,gyümölcslé,napi 4liter víz,az ebédem is "normális",szóval nem éheztettem magam.Van három kutyám ők az edzőtársaim :) ,sétálok a futásra nem bírtam még magam rávenni.Nem ez az első próbálkozásom,kb.2hónapja fogytam 4kg 2hét alatt akkor saláta diéta+torna fitnesz dvd-re,csak jött anyósom...a többit gondolom tudjátok.Visszajött amit leadtam!Pedig már 4kg nagyon meglátszott rajtam!Ráadásul a hasam nagy,ami a legtöbb nő rémálma,hisz állítólag onnan a legnehezebb fogyni.Most pedig nagyon félek,hogy megint nem sikerül,megint kudarcot vallok!Ha valakinek van valami jó tanácsa vagy trükkje az esti éhség rohamok elkerülésére és tudatná velem azt megköszönném!
37. krisztinucika (válaszként erre: 36. - Anda39)
2013. szept. 27. 13:34

Az jó, ha te nem utálod:)

A gyerekek utálják, mert traumaként éri őket, hogy nem lehet a kényelmes székben üldögélve internetet böngészni. Ha jól megfigyeled, lassan már nincs is más szórakozásuk, még kocsmába is kevesebbet járnak, annyira a számítógépek rabjai. Mozogni sajnos kevesen szeretnek.

36. Anda39 (válaszként erre: 32. - Krisztinucika)
2013. szept. 27. 11:35
Neem, én nem magamról és a régi tesiórákról írtam! Most hallom, hogy a gyerekek mennyire utálják (és nem az enyémek, mielőtt erre gondolnál). Sok emberrel beszélgetek, ezért merem állítani, amit...:)
2013. szept. 27. 09:12

Én inkább otthon tornázom heti s

négyszer INGYEN!!! mint több ezres ftnessbérleteket vegyek, és a női össznépi tornán kisebbségi érzéssel és önbizalom hiánnyal küzködjek. Van rajtam kb. 15 filó fölösleg. Eleve önbizalom hiányos vagyok. Rám pont nem őgy hat a csini lányok képe hogy húúúúúúúúúúúú de jó így akarok én is kinézni. Engem frusztrálnak. Éppen ezért nem megyek sohva sem tornázni. Heti négy alkalom Kb. 45 perc. És jól esik Igaz csak 3.hete csinalom. De van javuláűs. És jobban is érzem magam tőle. Miután haza érek egyből ez az első, minden más - főzés stb. csak utána. Igaz nincs gyerekem, aki az első lehetne.

Amúgy magamra ismertem a cikkben de pl. ezzel a hol tornázzunk dologgal nem értek egyet.

34. krisztinucika (válaszként erre: 31. - Quififi)
2013. szept. 27. 08:32
Igen, rengeteg kamasz van elhízva, amelyik meg vékony, mert nemeszik, az is lötyög. Lötyög a bőre a kis csontos combján, le van folyva a karja...
2013. szept. 27. 08:29

Bár alapvetően minden szava igaz a cikkednek, mégis bosszant, hogy még egy ilyen megjelent. Bosszant, mint téged a sok "ez lesz utolsó, most sikerül" fogyis napló.

Csak felsoroltad azt,amit mindenki unalomig ismer, ezért csak "észosztás" érzésem van tőle.


Nekem, mint gyakorló fogyózónak sokkal többet segít, sokkal több motívációt és valóban értékes segítséget adnak az általad leszólt naplók. Mert az azokban megosztott hibákon, "bűnözéseken", az emberi gyengeségeken, lelki és testi nehézségeken keresztül, mintegy a "más kárán tanulva" lehetek egyre sikeresebb a saját életmódváltásomban.

32. krisztinucika (válaszként erre: 20. - Anda39)
2013. szept. 27. 08:27
Ez az egyik legjobb kifogás:) Ha nem tetszett akkor a tesióra, akkor csináljon az ember mást, ami nem gimnasztika:) De semmi esetre se használja a diákkori tornaórákat arra, hogy felnőttként minden mozgást kerüljön...
2013. szept. 27. 06:46

Sok az elhízott ember.Általában azt tapasztalom a munkám során,hogy azt hiszik milyen jól kajálnak,holott alapvető hibákat vétenek.Kifogásokat gyártanak és amikor ezt szembe állítod velük nem is értik,hogy miről beszélsz.Természetesen van nagyon sok ellenpélda is.Nagyon sok sikeres fogyókúrát láttam már,ahol X idő alatt nagyon szép eredményt ért el az illető.De tény,hogy a többség azt hiszi,hogy ha holnap már nincs eredmény,akkor szar az egész.


Ami inkább zavar,hogy a gyerekek borzasztóan elhízottak.A 10-en éves korosztály olyan tohonya,hogy az szörnyű.Persze vannak ritka kivételek....

2013. szept. 27. 06:27

Vilag eletemben otthon edzettem, hatasos, olcso, boldogga tesz.

Az evesrol, eddessegekrol meg annyit, hogy enni az egeszsegemert eszek, odafigyelek a minosegre. Alapelvem - minoseg, nem mennyiseg. Edessegek - nem egeszseges a legtobb, de lehet talalni egeszsegeset is, cukor, csoki es liszt menteset. De akkor is ugy erzem, h nem egy kutya vagyok, akinek jutalomfalatok kellenek allandoan.

29. izmoskörte (válaszként erre: 28. - Lara1984)
2013. szept. 27. 05:22
Köszi!
28. Lara1984 (válaszként erre: 26. - Izmoskörte)
2013. szept. 26. 22:06

Ez tetszik!

Akárcsak a neved. :-)

27. Lara1984 (válaszként erre: 25. - B2266b366f)
2013. szept. 26. 22:04
Egyetértek. Azokkal viszont nem (bár szívük joga véleményt formálni), akik szerint az a "normális" és elfogadható, hogy egy nö, egy anya éjt nappallá téve strázsáljon, sürögjön-forogjon a gyereke(i) körül. Egy nönek, akkor is, ha anya, szüksége van szabadidöre, amit csak magára fordít. (A férjnek, az apának úgyszintén.)
2013. szept. 26. 21:18
Miért ne lehetne otthon is hatásosan edzeni?Nincs mindenkinek ideje és pénze edzőterembe járni!Én egy kis faluban lakom,itt nincs is ilyesmi.Nagyon is jól lehet otthon tornázni,jobbnál jobb dvd-ket lehet kapni,akarás kérdése az egész.Mikor kisebbek voltak a gyerekeim akkor is hagytak tornázni,ugyanúgy hozzátartozott az életünkhöz mint,hogy főzök vagy takarítok,vagy éppen olvasok.Még a barátaiknak is természetes volt,ha épp tornáztam mikor jöttek,akkor köszöntek és jó tornázást kívántak Még olyan képem is van ahol a fiammal és az egyik barátjával hasazunk.Inkább a családom körében tornázom mint idegenekkel.és legalább jó példát látnak!
25. b2266b366f (válaszként erre: 15. - Babszibobó)
2013. szept. 26. 21:00

Köszönöm a véleményed. :)

Szerencsére van a gyerekeimnek apjuk is, így amíg én sportolok, addig értékes időt töltenek el az apjukkal, és nem tőlük veszem el...és számomra a hétvégi pihenés nem abból áll, hogy fekszem, és nézem a tv-t, hanem az, hogy a lehető legkevesebb házimunkát végzem, és kirándulok, strandolok, sétálok, bicajozom a családommal. :)

24. Krisz42 (válaszként erre: 20. - Anda39)
2013. szept. 26. 20:40
Én max.csak azért húztam a szâm torna óra miatt,mert divat volt,na meg azért,mert mindent velem mutattak be,de ez csak szakközépiskolákban volt így,általánosban utált a tanár és a tökéletesre is csak 3-mast adott,mégsem utáltam mozogni,sportolni,mert edzéseken sikerélményem volt,keményen nyomtam.De tény,h lehet élvezettel mozogni.Mikor felnőttként is táncolni mentem,hajnalra nedves volt a ruhám az izzadságtól,de ez a partneremet se zavarta,tâncolni mentünk:)De a kerêkpártúra,kenutúra a Tiszán,csúszdapark,kirándulás.Ezeket is lehet úgy csinálni,h felérjenek egy edzéssel.A kicsit mindig bringával viszem oviba.Ő egyre nehezebb,de én egyre gyorsabban beérek vele.Imádok bringázni is.Ha ezekhez hozzátesz az ember néha egy kis otthoni edzést is,akkor lehet jó kondiban,fiatalosan élni.De ami még fontos,a szerelmeskedés-rengeteg energiát ad és sokboldogsághormont:)Ha ennyi pozitívum van,akkor nem lesz szenvedés,de a cikkből pont az ellenkezője jön le.
2013. szept. 26. 20:21

Köszönöm szépen mindenki hozzászólását!

Tévedések elkerülése végett én azoknak (azókról) szántam az írást, akik nem tesznek meg mindent a változás érdekében, és mégis csodákat várnak.

Tisztelem, és elismerek azokat, akik otthon leedzik a maguk adagját, akiknek elég havi pár torna, és ezzel elégedettek! A lényeg ez lenne!!

Nincs konkrét mennyiség, hogy mit, és hogyan...a lényeg az lenne, hogy mindenki elégedett legyen, és sikeres a diétájában, fogyókúrájában, életmódváltásában, kinek hogy tetszik!

Viszont, akinek ez nem elég, annak keményen kell, különben a várva-várt eredmény elmarad! ;)

1 2 3 4

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook