Te hogyan becézed a párod? (beszélgetés)
Én őt Oroszlánnak (ez a csillagjegye) , Cicusnak, Bogárnak, Cicabogárnak, Leonak hívom. Esetleg a nevén;)
Ő engem Cicusnak hív legtöbbször. Néha Oroszlánnak, ha erélyesen kérek tőle valamit, és még közben le is Cicusozom;)
A családomban egyébként elégé elterjedt a másik becenéven szólítása pl.:Surka, Ficek, Fáni, Pötyi, Ludmilla, Hókuszpók, Banya, Banyóca, Apóca, Macák Icuka, Katica, Mókuscica is szerepel a repertoárban:) A pároméknál viszont inkább a keresztnevén szólítják az embert.
En Brumi, bruma, ahangja utan(alt hangja van)
O= sehogy ?!
Povajacs kb simlist jelent
Pomogács egy régi gyermek játékfilmben volt, már nem emlékszem a címére, de valami ilyen szöveg volt benne "Jönnek a pomogácsok". Ennek nincs jelentése, csak egyszer a povajacs szó jelentéséről eszmecseréltem Vele és rákontráztam a pomogácsot. Szülőfalujában a povajacs szót használták igazán.
Paskorta = anyum mondta ránk: a húgomra és rám kiskorunkban, amikor eleven gyerekek lévén teljesen rosszcsontok voltunk. Valahogy így "Büdös Paskorta, már megint mit csináltál?" Persze haragudott, de mégis benne volt a szeretete :)
Nos a párom egy igazi simlisképű, kekeckedő, szemtelenkedő alak, és nagyon gyakran becézem ezekkel a szavakkal, amit persze úgy fogad, hogy még simlisebben vigyorog. :-)))
De magyar nyelven vannak a szavak :-).
Nálunk is több becézés van.
Ő: Bogyó, Cica, Drágám, Cuki, ha mérges vagyok akkor a teljes nevét vezetéknévvel együtt.
Én: Anyacica, Drágám, Kicsim, Anyakoca (ha rám jön a zabálhatnék, és éppen fogyizom)
Povajacs, Pomogács, Paskorta?
Ezeknek van valami jelentése, esetleg valami más nyelven? :))))
Jók :-)! Nálunk is mennek a becenevek. Nem is emlékszem, hogy valaha is a rendes nevünkön szólítottuk volna egymást.
Így hávom a páromat: Élet, Édes, Drága, Pucóka, Povajacs, Pomogács, Paskorta, Apa, Apacsom, Kispofám.
Így hív ő: Lencse, Ledérke, Lentilke, Lencse (ha mérges), Baglyocska (egy gyerekkori képemen szemüveges vagyok), Turciska (az orrom kicsi) Kicsim - ha hülyeséget beszélek, Sebes Szél (ala indián asszony)... és még egy halom más. :)
Mindig kitalál valamit :-)
honey, sweety, és tárasi..
Ha valami 'okosságot' mondok, akkor blondy vagyok :)
Nekem ha van pasim, mindegyiket egytől egyig szívemnek hívom.
De amikor szerelmes voltam sosem mondtam semmi becenevet, mindig a nevét mondtam.
Nem szándékosan, csak úgy eszembe jutott, hogy így volt.
Nálam a leggyakoribb becézés alakult ki, a cica. Cicának hívom a párom.
Én meg édesem, angyalka vagyok. :)))
Nyuszifüli, Macinyuszi :)
Muki, Muksóka :)
További ajánlott fórumok:
- Te hol és hogyan ismerkedtél meg a pároddal?
- Milyen szavakkal becézed gyermekedet?
- Hogyan érintene téged - háztartásodat - ha egyik napról a másikra egyszercsak nem kapnád meg a fizetésedet? (Ha gyesen vagy akkor a párod)
- Hogyan adtad tudtára a párodnak, hogy apa lesz?
- Hogyan becézed a szerelmed?
- Hogyan becézed a párod? normál esetben :) és ha pipa vagy rá