Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Tarthat-e valaki erre vonatkozó képzettség nélkül testsúlycsökkentő fogalkozásokat, aerobic-órákat, amikért pénzt fogad el? fórum

Tarthat-e valaki erre vonatkozó képzettség nélkül testsúlycsökkentő fogalkozásokat, aerobic-órákat, amikért pénzt fogad el? (tudásbázis kérdés)


2012. nov. 11. 18:22

Ő tartja.

Otthon is, meg a wellnessben is.


Igazából nem akarnék alátenni, csak ha nagyon nagy a pofája. Teljesen elszállt magától, és ok nélkül bánt meg embereket. Ő teljesen meg van győződve a saját hatékonyságáról, és az a legnagyobb baj, hogy másokat is meggyőz erről.

Ha a böngészett dolgokat legalább hatékonyan tudná alkalmazni, akkor talán engem se érdekelne annyira.

De egy nagy nulla. Követhetetlen ritmusú zenére tartja az edzést valóban túlsúlyos emberek részére; mi van, ha valakinek mondjuk szívrohama lesz? Szerintem akkor sem tudná, mit tegyen (azon kívül, hogy mentőt hív)!

Az meg másodlagos, hogy a tevékenységével tényleges edzők elől veszi el a lehetőséget.

9. bd55e3f068 (válaszként erre: 8. - Mothertiger)
2012. nov. 11. 18:04

Nem tudom, mire vonatkozott a pályázat, de ha a kiírásban benne volt a megfelelő képzettség, akkor nagy szar van a palacsintában, de aki kimondja, hogy büdös van, annak majd kicsit lassabban fognak menni az ügyei, meg kicsit többet mennek hozzá ellenőrizni.

A wellness központban kérdés, hogy milyen munkakörbe van felvéve. Valószínűleg nem edző papíron, de ha ó tartja az órákat, akkor simán fel lehet nyomni a kócerájt.


Kérdés, hogy ez kinek és miért éri meg.

8. mothertiger (válaszként erre: 6. - Bd55e3f068)
2012. nov. 11. 17:56

A pályázatait a helyi polgármesteri hivatalon keresztül intézte. Akkor lejöhet, mennyire csókos? Most egy wellness-központba vették fel - nem is értem, hogyan, hiszen nincsenek papírjai, - és ott tart aerobic-órákat, plusz ahol lakik, ott is.


Ismereteit videokazettákból, wellness-magazinokból szerzi-szerezte. Egész nap a netet bújja, hogy ismereteket szerezzen. Ezzel szemben most szedett fel 10 kilót... Nem igaz, hogy ez senkinek nem tűnt még fel? Mármint azoknak, akiknek órát tart?

7. bd55e3f068 (válaszként erre: 6. - Bd55e3f068)
2012. nov. 11. 17:44
És amúgy tök jó lenne, ha az ilyen barbárokat cseszegetnék ahelyett, hogy a kákán csomót keresve büntetgetni járnának.
6. bd55e3f068 (válaszként erre: 2. - Mothertiger)
2012. nov. 11. 17:41
Fogyasztóvédelem, helyi polgármestei hivatal igazgatási osztálya, helyi adó oszt, NAV, g. versenyhivatal... Inkább az lenne nekem a kérdés, hogy ezt a nőt hol nem lehetne bemártani. A pályázatait is meg lehetne fúrni, ha valaki elvinné azt a balhét, hogy bemárt egy csókost.
2012. nov. 11. 17:04
nem...egy sportoktatói tanfolyam alatt tanulnak pl. orvosi ismereteket, honnan tudná, hogy mi megerőltető egy ducinak, az ízületeinek, még bajt is csinálhat neki...nem azzal van a baj h ő se fogyott, hanem azzal, hogy szakszerűtlenül csinálja amit csinál és esetleg több kára van, mint haszna
4. mothertiger (válaszként erre: 3. - C42aaaac41)
2012. nov. 11. 16:04

De tudom, csak én nem igyekszem lenyomni ezzel senkit. Legalábbis azzal, amit én csinálok. Tudom, hogy ez így ilyen formában álszentségnek tűnik tőlem, és rosszindulatúnak a kérdés maga, annak ismeretében, amit én csinálok.

De én nem veszem el másoktól a munkát a tevékenységemmel (amit mellesleg hónapok óta nem csináltam), és nem túrok ki senkit, csak azért, mert hosszú a nyelvem, és sebesen tudok nyalni.

:)

3. c42aaaac41 (válaszként erre: 2. - Mothertiger)
2012. nov. 11. 15:55
Ez itt Magyarország!Ne tegyél úgy,mintha nem tudnád,hogy simán csinálhatsz dolgokat képzettség nélkül.
2012. nov. 11. 15:30

Szóval:

ismerek egy csajt. Van neki vagy három gyereke. Egyszer a fejébe vette, hogy ő igenis lefogy. Tornázgatni kezdett. Olyan szinten elragadta a hév, hogy másokat is bevonzott. Mindemellett azt azért megjegyezném, hogy szerintem, - és mások szerint se - fogyott egy kummát se. Na oké, ne legyünk ilyen genyák: talán egy keveset.

Edzéseit a youtube-ról rakja össze, videokazikat bámul, és osztja az észt. Zenére tornáznak, innen-onnan összerakott, nem szabályos, helytelen mozdulatokat végeznek.

A csaj addig jutott, hogy heti X alkalommal összeröffentette a helyi ducikat, és együtt ugrálnak.

Pályázatokat nyújt be, és nyer meg - mindezt képzettség, és megfelelő alapok nélkül. Teheti ezt úgy, hogy egy adott helyen valakinek a valakije... Nincs olyan nagy háttere, egyszerűen csak annyi, hogy jó időben van jó helyen, vagy mindig a legelső helyen tapsol, amikor tapsolni kell.

Képzett emberek helyére pályázik, és neki nem kell azon gondolkozni, hogy a lakóhelyén munka nélkül marad, mert mindenhol megvan a kiskapu, amin bebújhat.


A kérdésem az, hogy vállalkozói engedély, egyéb engedély és képzettség nélkül végezhet-e ilyen jellegű oktatást? Nyújthat-e segítséget, adhat-e órát kizárólag youtube-os, videokazettás és pár női magazinos ismeretek alapján másoknak? Tarthat-e edzést?

Ha ez illegális, lehet-e jelenteni valamilyen felügyeleti szerv felé?

Tényleg működhet ebben az ágban valaki úgy, hogy nem is ismeri teljes körűen a "foglalkozásához" kapcsolódó egészségügyi ismereteket sem?


A húgom hónapokig tanulta ezt a szakmát, és kemény vizsgákat tett. Nem egyszerűen leemelt a polcról egy kazettát, mint ez a nő. Igaz, hogy nem ezen a téren melózik, de sokkal több alapja lenne rá (félreértés ne essék, nem egy településen élnek, és engem nem a bosszúvágy vezérel).


Hogyan nyújthat be pályázatot valaki ilyen háttérrel? De még jobb kérdés: hogyan is nyerheti el?!


Szerintem az ilyen ember valamilyen szinten "káros". Nem ismeri a kockázatokat, az anatómiát, a sérülések kivédésének formáit egy edzés során. Emellett pedig elveszi azok elől a lehetőséget, akik tettek azért, hogy ezt a munkát végezhessék.

2012. nov. 11. 15:30
Tarthat-e valaki erre vonatkozó képzettség nélkül testsúlycsökkentő fogalkozásokat, aerobic-órákat, amikért pénzt fogad el?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook