Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Tarka tavaszi saláta recept

Tarka tavaszi saláta recept

Elkészítési idő 30 perc

Kalória 210 kcal

A Tarka tavaszi saláta hozzávalói:
6 személyre:

1 fejes saláta,
1 doboz (425 ml) csemegekukorica,
30 dkg paradicsom,
1 kígyóuborka,
2 különféle színű paprika,
1 főzőhagyma,
10 dkg olajbogyó,
3-3 ág kakukkfű, bazsalikom és petrezselyemzöld,
1 gerezd fokhagyma,
6 ek fehérborecet,
6 ek olívaolaj,
1-2 tk cukor, só, bors,
a díszítéshez friss zöld fűszerek


A Tarka tavaszi saláta elkészítési módja:
A salátát csíkokra metéljük. A kukoricát lecsöpögtetjük. A paradicsomot cikkekre, az uborkát szeletekre, a paprikát falatnyi darabokra vágjuk. A főzőhagymát legyaluljuk. A saláta előkészített hozzávalóit összekeverjük az olajbogyóval. A zöld fűszereket felaprítjuk, aztán a fokhagymát átnyomjuk présen. Az ecetet összekeverjük az olajjal, a zöld fűszerekkel meg a fokhagymával. Sóval, borssal és cukorral ízesítjük. A salátára locsoljuk, rövid ideig állni hagyjuk, és szükség esetén utánaízesítjük. Friss zöld fűszerekkel díszítve kínáljuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A tarka tavaszi saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook