Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
Sziasztok! Nem kell ám félni a váltótól,nem harap.:-) Nyugodtan elhihetitek,hogy kellő gyakorlás után már észre sem fogjátok venni a váltást, rutinból megy majd,egyáltalán nem lesz teher. Igazat mondok,nekem sem ment eleinte...
Mindenki szenved vele először. Meg kell szokni és az idő. Az elején én is nagyon sokszor gondoltam rá, hogy nem hiányzott a kuplung az életemből:-)
De így utólag is azt gondolom hogy szívesen vezetnék majd automata váltós kocsit mert engem idegesít a kuplung, meg tényleg az hogy a belvárosban egyfolytában kuplungozni, váltani kell. Valahol olvastam régen egyszer, hogy a reggeli meg délutáni csúcsban "az automata váltó egy áldás". Most mikor tanultam vezetni megértettem én is hogy miért. Ráadásul az az autó ami az én álmom, régi W123-as Mercedes, elég nagy számban automata váltóval jött ki a gyárból anno:-) Mondjuk első kocsinak biztos nem ilyenem lesz, de remélem egy nap majd igen.
Szia! Köszi, megszenvedtem érte, de meglett. Ma voltam forgalomba. Nem semmi. A többi autóval nincs problémám, a sávtartás is ment. De ez az állandó váltás... Ezzel lesznek problémáim. Jó, hogy nekünk automata váltós a kocsink, már alig várom, hogy azt vezessem. Amúgy nagyon tetszett, hogy nem csak a rutinpályán körözünk, hanem én vezetek forgalomba, mint a "nagyok". (mondom ezt majdnem 30 évesen). Úgy néz ki, hétfőtől minden nap megyek, mert úgy elhúztam a rutinnal az időt, hogy mindjárt (dec. közepén) megyek vissza dolgozni, (eddig "babáztam") s addigra meg kell lennie a jogsinak. Remélem, belejövök. Más is ennyit szenved a váltással, vagy tudjam be annak, hogy eddig kettes fölött nem kellett mennem, ezért nem ment? Gyöngyi
persze rá kell érezni:) én is most várom hogy kikuldjék,de a kocsi még odébb van sztem:) bár sokat gondolok rá h mien lesz vezetni,de egyedul még biztos nem fogok,nekem az utolso pillnatig bele-bele korrigált az oktató,de nagyon jo érzés h tul vagy rajta.a parkolás meg olyan hogy addig uygse fog menni sztem mig nem érezzuk az autot,nekem a tanulo autóval már egész jol ment,de elöröl kellesz kedzeni az otthoni kocsival ugyis:D
Gratula neked is. Én nem lányként is bénáztam az elején sokat. Pont ma mentem be a Közlekedési Felügyelethez a papírokért, elvileg még az Okmányiroda van hátra, utána meg várhatom a jogsit. Most már kocsikat is nézegetek, valami lepukkantat kellene venni persze mert mindenki azt mondja az első autómat úgyis meghúzom, összetöröm:-)
Parkolni én nem tudok normálisan hiába megvan a jogsim, arra gondoltam ha már lesz autó kimegyek egy reggel a Cora parkolóba, olyankor úgysincs ott senki és majd gyakorlom a ki- meg beállást:-)
Sziasztok,nekem hétfön lett meg a jogsi:) akik most csinálják nekik sok sikert kivánok hozzá:)ne szegje kedveteket pár bénázás mindenki igy kezdi,pláne hogy lányok vagyunk.am érdekesség képpen nekem sokkal könnyebb volt a forgalom mint a rutin,rutinnálnagyon izgultam a forgalom meg meg se kottyant:) friss jogsisoknak vmi tapasztalat?
Sziasztok! No, ma megvolt a harmadik rutin vizsgám, s végre sikerült! Holnap már megyek forgalomba vezetni. El se hiszem, hogy túl vagyok rajta! Igaz, a neheze még csak most jön, de most úgy érzem, azzal nem lesz gond. Majd holnap írok, milyen volt. GYöngyi
Szia! Ügyes vagy! Gyakorolj amennyit csak tudsz!
Sziasztok!Már vezetgetek a városban a friss jogsimmal,hát bevallom nagyon furcsa volt hogy a férjem ült mellettem és nem az oktatóm!Arra gondoltam,hogy basszus neki nincs pedálja!Pedig néha biztosan jól jönne!Lámpánál sikerült lefulladnom és persze sikeresen rám dudáltak!De a férjem annyit mondott ne törődj velük ők is voltak kezdőd csak már elfelejtették!Pár napig vele vezettem,jó volt!Ma mentem először teljesen egyedül!Volt bennem egy kis para,mert azért igy jobban kell figyelni mint amikor ott ül valaki!Aki persze rutinos!Mindenkinek kívánok sikeres vizsgákat,és utána pedig balesetmentes közlekedést!
Szia!
Köszi, igyekszem.. :) hát, tudom nem úgy kellene... :) Na jó, azért idegen helyeken is feltalálom már néha magamat elsőre, nem mindig a megjegyzett dolgokból élek :)
Sziasztok! Ügyesek vagytok,csak így tovább.:-) Arra azért figyelj,hogy ne megszokásból vezess,itt a megjegyzett dolgokra gondolok...
Akkor szerencséd van, mint nekem.
Én Egerben, az sem nagy város. Elég sok dolgot megjegyzek vezetés után, amerre járunk hogy legközelebb már úgy csináljam. :)
Baján vezetek,ez nem egy nagy város és állítólag nem is túl bonyolult.HÁLA ISTENNEK!Te hol vezetsz?Neked is sok sikert!
Na, az tökjó! Valahogy nálam is így zajlott az első forgalmi óra, előtte remegtem úgy paráztam hogy milyen lesz.. :)
Én már elég sok órát vettem forgalomban, elég sok a hülye az utakon.. :|
Nekem már annyira nem segít sokat, fel kéne már magamat találni szöveggel.. :)
Hol vezetsz, melyik város? Ha megkérdezhetem :)
További sok sikert akkor neked !
Szia!
A forgalomban nagyon sok mindenre kell figyelni,és akkor még jönnek a szabálytalanul közlekedők is!Az oktatóm minden mozdulatomat irányította,így azért nem volt olyan bonyolult.Csak azt kellett csinálnom amit mondott,és ha szükség volt rá segített kormányozni is.Hála ISTENNEK nem dobott be a mély vízbe.
Szió!
Na, és milyennek látod így elsőre a forgalmat? hogy ment? :)
Szia!Én még mindig nem értem miért olyan viszonyítást mondanak amit nem látunk/pl:jobb kerék/szerintem a kezdőknek sokkal egyszerűbb lenne ha látható viszonyításokat tanítanának.Ma voltam először a forgalomba és rengeteg mindenre kell figyelni.Gyakoroltuk a felváltásokat,kikerülést és a STOPnál való elindulást.
Köszi Nektek a biztatást. A rutinpályán háromszögek vannak felfestve, mindig mondja az oktatóm, hogy azt célozzam be a jobb kerékkel. Ez nem megy. De Ica, a te módszered jobbnak tűnik, hétfőn még megyek vezetni, akkor kinézek vmit magamnak. A többi feladat is úgy megy, hogy vmihez viszonyítok, mikor kell tekernem a kormányt. Tudom, ha majd élesbe megyek (ha egyszer eljutok addig) ott nem lesznek viszonyítási pontok, de az még messze van. Az én oktatóm is türelmes, hisz ha még bunkó is lenne, vagy kiabálna, biztos nem mennék többet...Somerset, olvastam a második vizsgádat is, sajnálom, hogy te is ilyen hülyeségen csúsztál el. Ez tényleg a drukk, ha egyébként meg minden megy. De majd megmutatjuk,hogy ha harmadjára is, de meglesz az a vizsga!!!
Szia Gyöngyi!Sajnálom,hogy ismét nem sikerült,de ne add fel!Én is nagyon sokszor fel akartam adni,de az oktatóm nagyon türelmes és csak neki köszönhetem hogy idáig is eljutottam!Kitartás!Én a 30cm-es megállást úgy tudtam megcsinálni,hogy kerestem egy oszlopot a távolba ami az autónak a törlőlapát közepénél volt,és mindig úgy kormányoztam,hogy az oszlop oda kerüljön.Kitartás!!!Ica
Szia Gyongyi, hidd el ha valaki en tudom mit erzel. En is 2x szer buktam eddig, mindig egy hulyeseg miatt. Most mar a harmadiktol csak azert is felek, mert nem szeretnek megint valami buta hiba miatt bukni. Szerintem az izgalom. Ne add fel, az oktatom azt mondja megtanithatatlan ember nincs, csak keveset gyakorolt van. Ha tudnad en is hanyszor mondtam, nem megyek tobbet vezetni. Aztan mindig gyozott az, hogy ha mar ennyit szenvedtem, akkor muszaj vegigcsinalni.Ahol en tanulok meg rutinpalya sincs. Kepzeld el az milyen, amikor elso vezetesed a varosban van. Tudtam hogy ott az oktatomnal is a pedal, de megis annyira feltem, hogy amikor hazaertem at kellett oltoznom, mert vizes volt az osszes ruha rajtam. Orulj inkabb, hogy mehetsz egy het mulva.En mar holnap mennek, de nem lehet, mert kell varni legalabb egy honapot.
Szia! Köszi, de most sem mentem át. A múltkor az volt a baj, hogy messzebb álltam a padkától, mint 30cm. Most jól álltam meg, sőt túl közel, mert amikor szólt, hogy okés, második feladat, gyorsítás, megállás, s elindultam, egyből fel a padkára. Itt ismét vége lett. Jövőhét szerdán újra. Vicces, hogy az összes többi feladat megy, csak ez az egy, ami elvileg a legkönnyebb... No mindegy, ezt biztos megtanulom egy életre. Remélem, jövőhéten meglesz a rutin, mert kezd elmenni az egésztől a kedvem...:-(Gyöngyi
Szia!Nagyon drukkolok,remélem sikerülni fog!
Köszi mindenkinek!Ahogy közeleg a csütörtök egyre jobban izgulok!Nagyon nehezen jutottam el idáig remélem a forgalmi vizsgához nem kell ennyi plusz órát vennem!
Szép volt! Így tovább a forgalomban is. Csak lazán:-) Persze ez a legnehezebb, de tényleg jobban megy ha az ember nem görcsös. Persze könnyű ezt mondani, nekem is ritkán ment.
Ma levizsgáztam elsősegélyből amit rendhagyó módon utóljára hagytam miközben mindenki megcsinálja KRESZ után vagy még az előtt. Szerencsém volt, mert nem sokat tanultam rá, de egy olyan kérdést kaptam amit pont előtte néztem meg.
Így elvileg megvan a jogosítvány most már tényleg. Már csak egy autó kellene amit vezethetek mert az mégnincs:-)
Neked írtam az előző hozzászólásomat, csak nem kattintottam rád véletlenül! :)
Gratulálok, ügyes vagy!
Innen jön csak a nehéz része, de majd megszokod, és belejössz ;)
Csak ügyesen!
Szia! Nagyon ügyi vagy, gratula. Én szerdán megyek másodjára rutinra, az előzőt elbénáztam. Sok sikert forgalomba, csak ügyesen? Gyöngyi
Sziasztok!
Ma délelőtt sikeresen levizsgáztam a rutinpályán!Csütörtökön délelőtt irány a forgalom!
Koszonom, hogy sajnaltok.En is sajnalom magamat.Azota sem megy ki a fejembol hogy meg az udvarbol az utcara ki sem hajtani es maris bukni,azert tudni kell. Azota hivott az oktatom, hogy megprobal decemberre idopontot szerezni,megsem kelljen ujev utanig varni. Raadasul a tolatva parkolas sosem ment, es ma veletlenul vagy kinomban, de olyan jol bekanyaradtom a 2 kocsi koze, magam is meglepodtem, amikor a vegen az oltari baromsagot elkovettem. Most meg jobban fogok izgulni a harmadiktol, mert ha mar ott is elszurok valamit, arra mar gondolni sem merek.Szerintem is kell szerencse, az oktatommal hazaig ezen vitatkoztunk, mert nem ert egyet.Nincs igaza.
További ajánlott fórumok: