Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
Szóval mi lenne ha nyernék egy autót, úgy dönteném, hogy megtartom, de rég nem vezettem...
mit tegyek?
vegyek új órákat?
vagy kérjek meg valakit, hogy üljön be mellém?
Szia, a legtöbb helyen rugalmasak. Én munka mellett tanultam (több oktató másodállásban oktat, nekik pedig méginkább jó munkaidő előtt és után)
Az autósiskolában előre azért mindenképp meg kell kérdezni, hogy megoldható-e, de szerintem mindenhol próbálnak igazodni, mert ez az érdekük.
Igen, gondoltam, hogy arra gondoltál :) Könnyű azt mondanunk, hogy ne izgulj, de azért én is ezt mondom.. ne izgulj! :)
Nekem is nagyon sok órám volt benne és az utolsó hetekben nagyon rosszul ment minden.
Ha nem ez, akkor az, ha nem az, akkor meg amaz.
Ez szerintem is már azért van, mert belül idegesít minden... az óraszámok, a kisebb hibák, stb. Emiatt pedig nagyokat is elkövetsz.
Én a vizsga napján még vezettem egyet előtte és olyanokat csináltam/rontottam, amiket azelőtt nem :D Biztos voltam abban, hogy nem fog sikerülni. A vizsgámon is teljesen hullámzott a teljesítményem. Nagyon benne volt a levegőben egy nagyobb hiba lehetősége, annyira felpörgettem magam néha vezetés közben. Engem nem zavart a vizsgabiztos, csak induláskor és amikor végeztünk.. Aztán mégsem történt semmi probléma.
Nem tudok jó tanácsot adni ahhoz, hogy meg tudj nyugodni, csak azt tudom kívánni neked, hogy te is ki tudd zárni a vizsga napján a biztost a gondolataidból :)
Én mondjuk az első vizsgámra úgy mentem, hogy felkészítettem magam arra, hogy én is azok táborát fogom erősíteni, akiknek elsőre nem adják könnyen (az esélytelenek nyugalmával vezettem végig az utat :D)
A 2. vizsgánál már zavart volna, ha nem sikerül.
Csak egyirányúban állhatsz be bármelyik oldalra.
Szemben a forgalommal nem lehet parkolni. Hétvégén a szomszédos utcában osztogatták is érte a csekkeket a rend örei rendesen :D
Ha nem egyirányúban kérnek meg a parkolásra, akkor mindenképp jobbra kell párhuzamosan beállnod ;)
Szia,
Én vidéken tanultam, így sajnos a pestiekről nincs semmi tapasztalatom.
Szerintem így jobb, hogy külön van, mert a forgalomban is ugyanúgy megkellett csinálni a dolgokat.
A rutin vizsga anno csak egyféle belépő volt a forgalmi vezetéshez.
Nincsen,de gondolom mindig egy oldalra parkoltok.
A vizsgán azt mondják majd,hogy parkoljon le párhuzamosan pl. előre.
Te pedig keresed majd a helyet,ha megtalálod,kiteszed jobbra a jelzést,és leparkolsz.
Akkor nincs rajta a feladatok között, hogy csak jobbra vagy balra lehet-e.
Árpád híd környékén (remélem nem buktam le ki vagyok XD)
én úgy emlékszem, hogy csak azt mondták mikor bekanyarodtunk az egyik utcába, hogy ezen az útszakaszon hajtsak végre egy párhuzamos parkolást. De akkor sincs gond, ha ott pont nincs hely, mehetsz máshová.
De ez jó pár éve volt, mások biztos tudnak frissebb infót.
Nekem mindig jobbra kellett párhuzamosan.Nekem pl. ez ment a legnehezebben ,vmiért,hátramenetben könnyebben beparkoltam a patka mellé.
Hol vezetsz?
Dóri nem feladni!
Én 86 órát vezettem ,nagyon nehezen ment ,sőt,még utolsó nap is.
Ma vizsgáztam és kihúztam az autópályát amitől rettegtem.
És egyszerűen magam sem értem ,de hibátlanul vezettem és csináltam meg a parkolásomat.
Volt jobbra előre merőlegesen,párhuzamosan előre és egyívű megfordulás.
Sikerült ,és elsőre.
Annyit mondott a vizsgabiztos ,hogy legyek határozottabb az autópályán ,odafelé 3x előztem ,majd vissza pedig 1x ,ezt nehezményezte,mivel szerinte volt lehetőség.
Én meg féltem ,mivel a belső sávban brutál tempóban jöttek.
Azt mondta az oktatóm ,olyan pozítív aura vett körül,én is meglepődtem,mindent kizártam ,csak erre koncentráltam.
Neked is menni fog.
Nekem is ilyen sok vezetés után tele volt már a hócipőm!
Kitartás,menni fog!
Nemtudom, hogy ő lassította-e, de most már szeretnék minél hamarabb túllenni ezen az egészen.
Szerencsére nem nagyon szokott kiabálni.
Szia dori1234 és sziasztok többiek :)
Szorítok majd én is neked a vizsgán :) Valószínűleg nálad is jól elcseveg majd az oktatód éa a biztos, amíg vezetsz. Nálam így volt és ez jelentősen segít abban, hogy kevésbé izgulj. A súly tényleg nem lesz majd probléma szerintem sem. Én mostanában fél háznyi cuccal megpakolva járok és csak emelkedőn illetve fékezésnél érzem.. + 1 személyt egyáltalán nem érzek meg.