Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)
De jó neked, hány nap alatt készült el? meg mennyit fizettél érte? asszem 4 ezer ugye? de jó neked hogy túl vagy rajta :) jó vezetést akor.
Ügyes vagy, csak így tovább!
Képzeljétek, jött az sms, hogy mehetek az okmányirodába a jogsimért!!!!! Olyan jó!!!! Ma pont elutazunk vasárnapig vidékre, és ott gyakorok bőven :-)))
helyesbítek máskor sem vagyok béna, csak most ugye kihagytam három hetet. és ahoz képeset jol ment :)
SZIASZTOOOK!! megjöttem a vezetésből, volt egy kis esti vezetés is, nagyon élveztem. szerintem most nem voltam olyan béna mint máskor. most másik cipőbe voltam és úgy nem volt olyan jo ugyhogy mondtam oktatonak hogy menjünk vissza átcserélem. utána tök jol ment szerintem. igaz egyszer stop táblánál nem álltam meg fullra, meg egyszer kanyarodásnál lecsaptam a kanyart és átmentem a zárovonalon :D most ilyen lazára vettem úgy tűnik :) amúgy parkolások jol mentek szerintem. holnap kér nekem időpontot. szombaton megyek újból vezetni, utána szerintem még egy vagy két alkalom és viszga! holnap fog kiirni és kb. 15.énél jár az időpont :)
Ettől a saját autó vezetéstől én is tartok egy kicsit :-/
Főleg, hogy 3. hete várom a jogsim érkezését, majd rutin nélkül, két gyerekkel a hátam mögött üljek be ennyi idő kihagyással. Mondjuk férjecském mondta, hogy majd kettesben elmegyünk vezetgetni előtte. Hihetetlen, hogy van jogsim, és mégsincs.
Szerintem akkor is lehet ez a módszer kis segítség, csak természetesen jobb lábbal. :)
Egyébként rutin kérdése. Igazából majd úgyis akkor áll össze az egész, ha már rendszeresen vezeted saját kis autódat, és hozzászoksz.
Mondom, mikor én is elsőre ültem be saját új "fapados" autómba, az új tanuló autó után, egyszerűbbnek tűnt hazatolni... :P 2 nap is eltelt, mire barik lettünk. :DDD
nekem finom fékezéssel van gondom. az valahogy nem megy finomat a fék kezelése...:D
A kuplung kezelése szerintem autó függő is, egyik típusnak nehezebb, másiknak könnyebb a kuplungja, az új típusú autóknál meg ha az ember kicsit "erősebben néz" a pedálra az már tövig be van nyomva... :D
Különben nekem mondtak erre egy jó módszert mikor még tanuló voltam. Vagyis még mielőtt még a vezetést is elkezdtem volna, a KRESZ oktató javasolta, hogy akinek kicsit nehezebben kezelhető bal lába, az így gyakoroljon:
Digitális mérleg elő, megemelni az elejét pl. 1 könyvvel, vagy bármivel. aztán leülni mögé, hogy úgy essen lábunk ügyébe, mint a kuplung, és a bal lábacskánkkal nyomjunk rá finoman pl. 4-5 kilóig, engedjük finoman vissza félkilónként megtartva, vagy akár folyamatosan is lehet engedni, attól függően melyik rész a problémásabb, a tartás, vagy a felengedés. A lényeg, hogy lássuk, a tempót. Minél finomabb, simább a visszaengedés, annál engedelmesebb a láb.
Én mondjuk nem próbáltam ki, nem volt rá szükségem, de hátha segít. :)
pff hát marha jó addig meg vehetem a potorákat...:S azt mondta holnap kiir. munkatársam lánya is vizsgaidőpontot kért most jár kb. 17. nél...marha jo..
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem azt mondta az oktatóm, hogy 3 hét. Bár nyáron lehet, h több vizsgázó van.
Jól tudod, nem azonnali bukás.
nekem mintha oktato azt mondta volna, hogy az azonnali. de amúgy mégse voltam ma vezetni, majd holnap, mert hivott oktato hogy egy orával később tudnánk kezdeni nekem meg nem volt kedvem kivárni. és rohadtul nem irt ki az oktato vizsgáztatni, remélem van két héten belül időpont. mert ha nem ideges leszek...
Én úgy tudom 2x lefulladhatsz, ennyi hibázási lehetőséget adnak...
Nyugi az még messze van addig tudsz gyakorolni. nekem a kuplung használattal nincs gondom, ha gyorsnak érzem a tempot akkor benyomom kicsit. meg persze ha érzed hogy mindjárt lefulladsz gyorsan nyomd be és nem fogsz :) mert én eddig kétszer fulladtam le mondta oktato ilyenkor gyorsan nyomjam be és nem lesz gond, mert ugye az a vizsgán azonnali bukta.
Én 25-én megyek. Reggel 8:30ra. Borzasztóan izgulok!!!! Valahogy azt érzem, hogy még lagalább 100órát kéne vennem, hogy boríték és minden nélkül átmenjek!!!!
Sziasztok! Nekem az lenne a kérdésem, hogy ti hogy használjátok a kuplungot? Mármint mindenkinek nehéz ráéreznie a finom használatára? Például parkolásnál? Nekem annyira nehéz összehangolni...:(
Sziasztok. régen nem irtam mert nem is volt semmi mostanában. megint három hét kihagyás utána 1. és 2. megyek vezetni :) szerintem ki vagyok irva nem beszéltem az oktatoval :) izgulok :) megy valaki mostanába vizsgázni?
ne aggódj,nagyon ügyi leszel,menni fog :))) itt mindenki szurkol neked :))
én is voltam am ma,és szupi volt :) már nem szálltam be 40-el a kanyarokba :D és nem kapkodtam el semmit,meg is dicsért kedves oktatóm,és ez még csak a 10.! órám :D szal jaaaaaj de jó :D persze pici mazsola bakik vannak,de hát na..majd kinövöm :P vizsgázni akarok már végre! :D amúgy nagyon idegbeteg üvöltözős sofőr leszek,ma 5-re mentem,persze a legnagyobb csúcsban,és wáá..hogy ki tudok akadni ezen a dugón,hát hihetetlen,biztos nem bírnék belvárosi csúcsban vezetni,megőrülnék..nekem ez a külkerületi csúcs is csúcs volt :D le is dudáltam egy kocsit :D na jó,nem én..az oktatóm,de telepátiával,mert pont arra gondoltam h az anyját,a szemét dögnek,úgy ledudálnám (bevágott elém) erre hopp,le lett dudálva :D szal uh,olyan jó volt :D kövi időpontom még nincs,mert kicsi thaliam megy szervízbe,de valszeg jövő héten szerda körül megyek,még hívnom kell kedves oktatómat egyeztetni pontos időpontot,de nagyon várom :)))
én is voltam ma,szuper volt :) úgy imádom :) ma már nem szálltam be 4
Sziasztok! Nos, voltam ma is vezetni. Ma már tényleg jobb volt, bár határozottan nem tökéletes. Ma parkolgattunk, mindenfélét. Elég jó volt. 25-én vizsgázok!!! Nagyon parázok, de remélem sikerülni fog. Nagyon drukkolok érte. Addig már csak 5x találkozok az oktatóval, úgyhogy eléggé izgulok. Remélem menni fog!
jaj ne már,ez nem jó :( és a hatósághoz amikor mentél a papírjaidért h vidd a okmányirodába,akkor sem kaptad meg? mert elvileg most az enyém ott van,és majd akk kapom meg..hát nagyon kivi leszek :S:D
Én holnap megyek, már az Etele téren fogok találkozni az oktatóval. Kíváncsi leszek, milyen lesz. De inkább arra, hogy az utána következő október hetedikei időpontomon mit fogok produkálni. :)
nekem is volt ilyen, nyugi van ilyen nap amikor semmise jo. én nem tudom mit foguk produkálni mikor már vagy három hete megint nem vezettem és csak oktober 1-2 megyek...:D utána valo héten szerintem vizsga.
Köszönöm a bíztató szavakat. Igyekszem pozitívan hozzáállni. Holnap ismét megyek, remélem már jobb napom lesz...:)
jót mosolyogtam magamban én is pont így voltam mint te, nem találtam az eü alkalmassági papiromat sehol, a sulin kerestem és ott mondták h ők odaadták nekem:) nekem nem is lett meg mennem kellet a dokihoz újat kérni:)
Ne aggódj egy percet sem én vizsga előtt két órával produkáltam olyan órát hogy az oktatóm közölte 5 percenként hogy szálljak ki most rögtön ne is menjünk vizsgázni:) mindenkinek vannak rémesen pocsék napjai de ez így van rendjén,ne keseredj el fel a fejjel!!!!
:D sok sok szép km-t kívánok nektek és persze balesetmentes közlekedést:)
ó nekem is volt már ilyen,ne aggódj!!! minden menni fog a nagy napon :) ma a kanyarnál nekem is belemászott a kormányba,de hát na..elcsesztem,van ilyen! ez csak egy csúnya rossz nap volt,és csütörtökön már semmi gáz nem lesz! amúgy 2 órával ezelőtt én voltam ugyan így,más jellegű gondok miatt annyira stresszes voltam,hogy összevissza kapkodtam,gyorsan vettem el a lábam a kuplungról,rángatott a kocsi,minden el volt cseszve úgy ahogy csak kellett :/ de vannak ilyen napok,szal fel ne add,és ne szomorkodj,nagyon ügyi vagy,és csütin már tényleg minden jobb lesz! :) szép álmokat! :))))
Gyerekek, édesek vagytok, hogy érdeklődtök! Örülök, hogy nektek jól ment. Én pályafutásom legrosszabb napját produkáltam. :'( Nagyon mérges, csalódott és szomorú vagyok!!! Össze-vissza csináltam mindent, egyszer bele is kapott a kormányba, pedig csak egy kis ívben kanyarodást csináltam...nagyon rosszul érzem most magam, és kétségbe vagyok esve! Mi lesz így velem egy hónap múlva? Kb. akkor megyek majd vizsgázni!!! :(((((((((( Ez ma nem volt az én napom....:(((( Csütörtökön megyek legközelebb! Most megmondom őszintén, nagyon nem várom....
További ajánlott fórumok: