Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! fórum

Tanuló vezetők, friss jogsisok gyertek csevegni! (beszélgetés)

11496. Hannika6
2015. febr. 19. 12:48

Sziasztok!

Kérem szépen ma lejelent vizsgára :)))))))) Kb.2-3 hét mire kapok időpontot úgyhogy még nincs izgulás, addig pedig gyakorolok még és veszek pár órát. A mai vezetés nagyon jó volt, volt sarok tolatás, megfordulás, pár parkolás, rengeteg körforgalom de egész jól ment. "csak" egyszer buktam volna meg, mert amikor jobbra kanyarodtam le egy több sávos útról akkor nem néztem jól körbe, hogy jön e biciklis, láttam, hogy gyalogos nem megy át a zebrán ezért mentem szépen, csak még egyszer be kellett volna nézzek jobbra. Nem baj,most már erre is figyelek :)

11495. youlcsi (válaszként erre: 4628. - Youlcsi)
2015. febr. 19. 12:37

mondjuk ma éppen benéztem egy kicsit, de sikerült korrigálnom.

ha eszembe jutna a felső tükör nézése, mennyivel egyszerűbb lenne! de a saját autón sem lesz olyan, szóval logikus, hogy nem az alapján tanulom.

11494. youlcsi (válaszként erre: 4627. - Bogájka)
2015. febr. 19. 12:33
legyen igazad!
11493. youlcsi (válaszként erre: 4625. - _Zara_)
2015. febr. 19. 12:32

ez nekem mindkét irányban bejött. amikor azt látom a külső tükörben, hogy a hátsó ajtó kilincse éppen a szegély fölé kerül, akkor jó vagyok, lehet párhuzamosba hozni.

aztán majd lehet, jól megszívom, ha másik kocsiba ülök... de akkor már ki nézi?

11492. Bogájka (válaszként erre: 4624. - Youlcsi)
2015. febr. 19. 12:22

Szerintem ők már a következő tanuló ugyanolyan szerencsétlenkedéseinél túlteszik magukat az előző tanulón, a lelkivilágod meg egyáltalán nem érdekli őket:)

Mint az orvosok, egyik beteg szerencsétlenebb, mint a másik, ha mindegyiküket a szivükre-lelkükre vennék, ők is ápoltak lennének:))

Az viszont biztos, hogy ennek egy fordulópontnak kellett lennie nálad, innentől már csak fölfelé vezet az út:))

11491. Andyka888
2015. febr. 19. 12:17
11490. _Zara_
2015. febr. 19. 12:13
látod kár volt ezen őrlődni ilyen sokat, levegő kifúj és jöhet a következő óra. :) Néztem a videót is, de az első ponton kívül nem látom mit kellene látni. :) A hátsó ajtó kilincs a szegélynél pont- ugye jobb oldalon mondod?? Fogalmam sincs tényleg mit kell nézni, én nagyjából szögekben és hosszúságban gondolkodom, 45 fokig tekerni, aztán kb. 1 métert hátra és visszafordítani. Megnézem legközelebb hol az a kilincs.
11489. youlcsi
2015. febr. 19. 10:29

na, megjöttem.

fura, de amennyire készültem, hogy át kellene beszélnünk a dolgot, csak néhány szó esett róla. az oktató szerint előfordul, olyan nap volt stb, stb.

a leginkább problémás dolgokat ma újra csináltuk, pl egy elég nehéz -kisvárosi viszonylatban :)- kereszteződés, merőleges parkolások (igaz, csak kettőre futotta), és minden simán ment :)

Írtam a naplóba részleteket, hogy mi is volt.

nem akarlak itt untatni vele nagyon benneteket, mert azért vannak konkrétumok benne, és azokat Bogájkán kívül senki nem ismeri, szóval hiába is írnám.

mindenesetre szerintem ma viszonylag vállalhatóan ment a dolog. Szombaton megyek megint... aztán meg csak márciusban, mert jövő héten szervízben lesz a kocsi :/ előre láthatóan egész héten... de azt mondta, ha mégsem, akkor hívni fog.

sosem jutok a végére...

11488. youlcsi (válaszként erre: 4622. - Cirmoscicajaj)
2015. febr. 19. 10:25

szia!

párhuzamos parkolásnál hátramenetben a támpontokat én így tanultam:

1. tükör a tükör mellett 30 cm-re. Amint elkezdek tolatni, azonnal kormányozok is.

2. támpont amikor a visszapillantóban megjelenik a mögöttem lévő kocsi járda felőli lámpája. Ekkopr egyenesbe szedem, és tolatok egyenesen egészen addig, amíg

3. a kocsi hátulja érintőleges lesz a szegéllyel. (ezt sokáig nem éreztem -nem tudom, miért, nem áll rá az agyam, hogy a felső tükröt is figyeljem kívül- aztán egyszer megálltunk, és jóóóóól megjegyeztem, hogy amikor azt látom a tükörben, hogy a hátsó ajtó kilincse éppen elér a szegély fölé, na akkor vagyok ott, amit az oktató elvár)

Ekkor kormányozom párhuzamosra.

2015. febr. 19. 07:53
sziasztok.megnéztem a videót.Na nekem már az első pont kérdéses volt.én nem vártam volna eddig a tekeréssel,mert az oktatóm sem így tanítja.Ha valami csoda folytán megy az első 2 pont,az már siker,nekem a 3. tekerési pontnál vannak problémáim. egyszerűen nem érzem,h hol,és mikor kellene tekernem,pedig a videó is mutatja,de egyszerűen nem látom.
11486. youlcsi (válaszként erre: 4615. - _Zara_)
2015. febr. 18. 22:26

örülök, hogy jól ment :)

igen, megjegyzendő, hogy merőlegesen mindig a lehető legmesszebbről állunk be. ez hátrafelé középre húzódásból történik (bal hátra is, hogy legyen hely az elejének kaszálni), előre pedig jobbra a szembe sávba húzódásból.

11485. Bogájka
2015. febr. 18. 21:12
11484. Bogájka
2015. febr. 18. 21:10

[link]

pl. ez a videó, nekem segitett:)

A többi nem annyira, de ez jó.

11483. _Zara_ (válaszként erre: 4606. - Cirmoscicajaj)
2015. febr. 18. 20:47

Írtátok, melyik oktatónak hány diákja van. Nos rákérdeztem, asszem én nyerek. :) Enyémnek 40!!

Cirmoscica: úgy látom érzésileg te az esélytelenek nyugalmával indulsz- remélem pozitívan csalódsz magadban is- és sikerül! Ha eddig ment, azt az ember olyan gyorsan szerencsére már nem felejti el! Én drukkolni fogok.. megy még mostanában vki???

11482. _Zara_ (válaszként erre: 4605. - Youlcsi)
2015. febr. 18. 20:42
youlcsi, holnap beülsz kocsiba és szerintem 5 perc múlva már rá sem gondolsz a kínjaidra, majd meglátod! :)
11481. _Zara_
2015. febr. 18. 20:41
ezeket a videókat hol találom? asszem erről lemaradtam.
11480. _Zara_
2015. febr. 18. 20:37

30. óra.. kezdődik nálam is a vizsgára való készülődés, ma már jegyzetelte a kötelező feladatokat és hogy azt hogy hajtottam végre. A lényeg, hogy ma sok mindennel elégedett volt. Volt két parkolás, egy fordulás, autópálya 2x fel és le, és 10 perc országúti xxxl kereszteződés lámpa nélkül, no és persze városi forgalom kb. 10 perc. Egyedül a nagy kereszteződésben volt elégedetlen velem, nem soroltam be eléggé balra, és akkora forgalom is volt, nem mertem elindulni. Másodjára már jobban ment az is. Végülis ha azt nézem mégis elég sok minden belefért a mai 45 percbe, és nagyjából mentek is a dolgok. De azért voltak hiányosságaim, majdnem elnéztem egy piros lámpát, (éles szögben kell hozzá bekanyarodni jobbra), és még mindig valahol túl gyorsan kanyarodok. pff.

youlcsi az én támpontjaim is kb. ezek, ami még fontos, hogy párhuzamosnál kis távolság legyen az autók között, merőlegesen hátra betolatásnál pedig nagy távolság. Én balra hátra még sosem tolattam be, nem volt ilyen szitu. De megjegyztem a biztonságiöv-oszlopot. :)

11479. youlcsi (válaszként erre: 4612. - Bogájka)
2015. febr. 18. 19:45
nekem megvan, tolatásnál jobbra hátra a 3szög ablakban legyen a körülautózandó sarok (lámpa), balra tolatásnál pedig a biztonságiöv-oszlop takarja.
11478. Bogájka (válaszként erre: 4611. - Youlcsi)
2015. febr. 18. 18:37
Eddig nálunk is csak apink mosott autót, biztos, hogy én is megkapom majd, hogy ha használom, akkor mossam is:) Majd kompromisszum lesz: övé a külseje, enyém a belseje:) Február 1-én volt a születésnapja, új kormányvédőt kapott ajándékba:)) A régi már olyan kopott volt, nem akarom én azt fogdosni:)) Mondjuk eddig eszembe se jutott volna ilyen ajándékot venni:))
11477. Bogájka (válaszként erre: 4610. - Youlcsi)
2015. febr. 18. 18:35

Nekem volt, amelyik jó volt:) De mi pl. a lidl-nél mindig úgy parkoltunk, hogy ugy hátra tolatásnál picit túl kell menni a második kocsin:) Na, most a vizsgán nem volt ilyen hely:) Csak olyan hogy 1 autó, 1 üres, 1 autó. Tehát elvesztettem a támpontomat, jobb hiján visszaemlékeztem a videóra, hogy akkor a vállam legyen kb a vonalnál:))

Tehát tényleg igaz, amit bambusz mondott, hogy a támpont az csak egy dolog, egyszerűen rá kell érezni, hogy hol is kell megkezdeni a kanyart:) Nyilván menni is fog majd, csak ahhoz kellmég egy kis idő:)

11476. youlcsi (válaszként erre: 4608. - Bogájka)
2015. febr. 18. 18:24

:D

emberem közölte, ha meglesz a jogsim, mindjárt el is vihetem lemosni a kocsit :D

11475. youlcsi (válaszként erre: 4607. - Bogájka)
2015. febr. 18. 18:23

neked bejöttek a videók?

az én "tudásomhoz" nem tudtak semmit hozzátenni, sőt! belezavartak az addigi támpontjaimba.

11474. youlcsi (válaszként erre: 4606. - Cirmoscicajaj)
2015. febr. 18. 18:22
ó, jajj, szegény! nálunk vizsga előtt közvetlenül is lehet menni egyet. meg ilyenkor szombat-vasárnap is.
11473. Bogájka (válaszként erre: 4605. - Youlcsi)
2015. febr. 18. 18:04
Várnám, várnám én is, de már nem jön:) Jó volt ez az időszak, minden nyűgével együtt, bár egy hónappal ezelőtt még egy fabatkát se adtam volna azért, hogy meglesz:) Szemezek az autónkkal, ki kéne állni legalább az udvarról a kapun kivülre:) Majd azzal kezdem, hogy ha szép idő lesz, akkor kicsutakolom a belsejét, (ráfér már), és közben majd szokom a pedálokat:))
11472. Bogájka
2015. febr. 18. 17:57
Cirmoscica, neked se segitenek az oktatóvideók? Nekem jó volt, különösen a jobbra hátra párhuzamos parkolás. A vizsga előtti nap este megnéztem vagy 5x:)
2015. febr. 18. 16:06
holnap megyek vezetni,aztán hétfőn vizsga.megint.a baj,h még mindig nem megy a parkolás.és tudjátok még mi rosszabb?ami eddig ment (parkolás)azt is elfelejtettem.egyszerűen nem tudom.így most azt mondhatom,h eddig 1 fajta parkolás nem ment,most meg már csak az egyik fajta megy,az sem mindig
11470. youlcsi
2015. febr. 18. 14:38

már várom :)

de legalább most úgy érzem, hogy megint igazán várom :)

11469. Bogájka (válaszként erre: 4601. - Youlcsi)
2015. febr. 18. 12:57

A következő óra után fejben is túllépsz, hidd el:)

Hát nem lehet a jogsiért sajnos személyesen bemenni, mert közvetlenül Pestről postázzák, és kb 3 hét:(

A férjemé most jár le márc. 3-án, úgyhogy az övét is csináltatjuk egyszerre, az övéért meg majd be kell menni személyesen, kap róla sms-t, és ha nem érkezik meg a lejáratig, akkor a kérelemmel is vezethet. :( Nem igazság.

11468. youlcsi
2015. febr. 18. 08:51

jajj, nem tudom... holnap ilyenkor már rég a kocsiban fogok ülni, szóval kiderül, hogy milyen könnyen teszem túl magam a múlt héten.

és bakker még csak egy rosszul sikerült óra volt... mi lesz az első bukás után velem??? :o

11467. Orchideavi (válaszként erre: 4595. - Youlcsi)
2015. febr. 18. 08:10

Szerintem, ha te úgy érzed, hogy akkor tudsz tovább menni és fejlődni, ha megbeszéltétek, akkor mindenképp kezdeményezz egy megbeszélést.

Én is lelkizős vagyok, és ha bármi apró gond van, meg szoktuk beszélni, bár ilyenkor az oktató érzi, hogy erre szükségem van. Ilyen szempontból nekem könnyű, mert női oktatót választottam, lelkileg megértőbb. :)

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook