Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Szűzérme egri módra recept

Szűzérme egri módra recept

Elkészítési idő 75 perc

A Szűzérme egri módra hozzávalói:
1 db szűzpecsenye, 1 közepes fej vöröshagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 5 cl konyak, 1 dl Egri bikavér, 1 evőkanál mustár, egy mokkáskanál cukor, 1 evőkanál paradicsompüré, 1 csokor petrezselyem zöldje. Ízlés szerint: só, őrölt fekete bors.


A Szűzérme egri módra elkészítési módja:
Az enyhén kiklopfolt szűzérméket megsózzuk, kevés olajon félig átsütjük, a konyakkal meglocsoljuk, meggyújtjuk. Kevés olajon az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, a borral felöntve fedő alatt öt percig pároljuk lassú tűzön. Hozzáadjuk a mustárt, a paradicsompürét, a cukrot, végül a húst is. Néhány percig még főzzük, a végén frissen őrölt borssal, petrezselyemzölddel megszórjuk. Párolt rizzsel vagy hasábburgonyával tálaljuk. Egri bikavért kínálunk mellé.


Kategória: Húsételek receptjei

A receptet beküldte: , máj. 24. 20:41
A szűzérme egri módra elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook