Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Szürkehályog műtét után hogy fogok látni? fórum

Szürkehályog műtét után hogy fogok látni? (tudásbázis kérdés)

19. Guruljka (válaszként erre: 18. - Guruljka)
szept. 30. 15:11

Bocs, most olvastam vissza, Nálad a cilinder is van.


Biztosan jó lesz, majd a második műtét után kapsz új szemüveget.

18. Guruljka (válaszként erre: 15. - Vakri)
szept. 30. 15:09

Szia! Nálam sem volt ekkora differencia az olvasásnál. Nagy volt a dioptria nálad?

Én rövidlátó vagyok, most már sokkal kisebb mértékben, mint a műtét előtt. Tehát az olvasással eleve nem volt nagy gondom.

17. vakri (válaszként erre: 16. - Cicaaa65)
szept. 30. 09:00
Hogy közelre kell majd olvasó szemüveg. Nem úgy értem, hogy szó szerint semmit nem látok, de a betűket nem tudom kivenni, csak egy homályos paca. A bal szemüveg lencsém bent van, azzal próbálok silabizalni nagy nehezen.
16. cicaaa65 (válaszként erre: 15. - Vakri)
szept. 28. 04:23

Abszolút semmi? Az hogy lehet?

Mit mond a doki?

15. vakri
szept. 27. 15:32
Nos, ha még jár erre valaki, megvolt a jobb szemem. Sajnos nem látok vele közelre abszolút semmit, a régi szemüveg sem jó már. Így most kivetettem a jobb lencsét a szemüvegből a másik műtétig. Október 2.-án lesz a bal szemem, remélem az jobban fog sikerülni.
14. Tavirózsa (válaszként erre: 12. - Páfrányfenyő)
júl. 21. 10:55
Igen, én is szemüvegel vezettem, és a műtét után már a múlt a szemüveg:) És nagyon jó így ... Doki rám szólt a táblánál, mikor vizsgált: -És a szemüvege? mondtam neki kell a fenének.. :) és mondtam, hogy műtétim voltak, és nem íta be hogy szemüveggel vezethetek..
13. Hmv.
júl. 20. 07:01
Remélhetően jól.
júl. 17. 11:31
63 évig szemüveges voltam, jogosítványomban a "csak szemüveggel vezethet" záradék szerepelt. A műtétek után mindez múltidő.
júl. 17. 10:28

Én nem voltam a tudatában, hogy szürkehályogom van. Nem is emiatt mentem a szemészetre, hanem mert fura módon változott a látásélességem, gondoltam, ideje egy új szemüvegnek. Az előzőt látszerésznél csináltattam, szakorvos régen látott már.

Hát bizony már nem volt kérdés a műtét. Utólag jöttem rá, hogy komoly látótér-szűkületem is van, és hogy a színeket is ki tudja, mióta sötétebbnek látom már. Hisz a tévé színeit is folyton állítgattam, és mindig barnásabb volt a számomra, mint a többi családtagnak.

Ha leoltott villany mellett, éjszaka az ablak felé néztem, ami az utcai világítás miatt egy derengő négyszög a szoba másik felén, az egyik szememmel egy nyolcadát láttam csak derengőnek, a másik szememmel kb. a negyedét. A többi sötét volt!

Mindez rendeződött a műtét után, ami eleve hályogműtét és nem látásjavítás.

Hát ehhez képest a szemüveg miatt elégedetlenkedjek?

júl. 17. 10:17
Nekem mindkét szememet műtötték szürkehályoggal, és a műtét után azonnal láttam, csak az volt zavaró, az a két hónap, amit várni kellett a másik szemem műtétjére. Volt hogy leragasztottam a szemüveget ha olvastam.. Utcára nem kell szemüveg, a számitógép elött ülve se nagyon használok,elég jól látok szemüveg nélkül távolra. Olvasáshoz használok szemüveget, amit a műtét után csináltattam, de azóta nem kell cserélni, mert a lencséket kicserélték a műtét során. Ennek már 12 éve.. Tényleg csak azt a 2 hónapot kell kibítni, igaz így beteg szemmel türelmetlenek vagyunk, de megéri, mert utána kristálytisztán látok én is :) Remélem, hogy hasonló jó tapasztalatokat gyűjtesz a műtét után...
9. vakri (válaszként erre: 8. - Guruljka)
júl. 17. 07:47
Látni kell! Most ez nem nagyon megy... :(
8. Guruljka (válaszként erre: 7. - Vakri)
júl. 16. 21:00

Nagyban számít,ki milyen munkát végez.

És a "cilinderes" dolog, az astigmia bonyolultabb.

júl. 16. 20:19
Köszi mindenkinek! Hát közelre is távolra is kell szemüveg, magyarul bifokális szemüveget hordok, amit még tetéz az 2-2,5 cilynder is, így nem tudta megígérni az orvos, hogy szemüveg nélkül is tuti lesz, de megpróbálja. Inkább a 2 műtét közti időponttól félek, de ha nem tudok majd dolgozni, kiíratom magam végig táppénzre.
júl. 16. 19:55
Még annyit, hogy TB-re műtöttek, és nem lézerrel, hanem ultrahangos készülékkel. A közeli kórházban az van, a szemész főorvosnő nagy örömére.
5. Guruljka (válaszként erre: 1. - Vakri)
júl. 16. 19:30

Nálam nem volt ennyi, csak egy hónap a differencia. A műtét előtti szemüvegemből kivetettem azt a lencsét, ami a műtét miatt feleslegessé vált.


A szemüveg szükségességét a doktornő már az egy hetes kontrollon nézte.


Mi kaptunk egy telefonszámot, még a műtétre várakozás idejében, ott a segítő asszisztensnő elérhető volt, minden kérdésre türelmesen válaszolt.

4. Guruljka (válaszként erre: 2. - Kisj)
júl. 16. 19:28

Én erősen rövidlátó voltam a hályogműtét előtt, de szó szerint az egyik szeemem rosszabb volt, mint a másik, mert 3,5 dioptria volt a két szemem között.


A hályogműtét után a két szemem majdnem egyforma lett, és én voltam az aznap műtöttek csoportjában (mert a kontrollon találkoztunk) az egyetlen, akinek kellett még szemüveg. Illetve állandóan nem kell. de van bizonyos távolság, amit szemüveggel jobban látok. Még majdnem a doktornő kért elnézést, nem érti, miért reagált így a szervezetem.


Közelre a műtét előtt is, utána is jól láttam, de az egészen apró betűkhöz egy kis olvasó szemüveg jól jön.

3. kisj
júl. 16. 19:23

A másik szemed megműtése után még szintén kell kb 2 hónapot várni mire beáll a lencse és elmehetsz szemüveg-ügyben.

Gondolom olvasó szemüveget használsz. Azt használd tovább nyugodtan, mert annál jobbat nem tudnak felírni erre az időszakra.

2. kisj (válaszként erre: 1. - Vakri)
júl. 16. 19:18
Szemüveg nélkül csak távolra fogsz látni, hacsak nem fizetős műtétre mész és plusz fizetsz azért, hogy olyan lencsét ültessenek be amivel közelre és távolra is jól látsz.
júl. 16. 06:33
Sajnos 48 évesen már szürkehályogom van, szeptember 4.-re kaptam időpontot a jobb szememre. Bár nem.mondtak, de állítólag kb 2 hónap mire a másik is sorra kerül. Ezalatt a két hónap alatt ki hogy oldotta meg a szemüveg kérdést? Optimális esetben egyik szememmel szemüveg nélkül fogok látni, másikkal továbbra is kell. Mire szamitsak ez alatt az idő alatt? Meg ugye ha mindkettő meglesz, mennyi idő a gyógyulás, mire kiderül kell e szemüveg? Munka miatt nem mindegy...

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook