Szülői tapasztalatra lennék kíváncsi ceruza-ügyben... (beszélgetés)
Balkezes stabilo grafitunk van, azt szereti Andris...
A Lyra jobb- és balkezeseknek is jó, mindketten tudjuk kényelmesen fogni.
Ami nálunk nagyon kenődött, az nem lyukacsos.
Az én lányom is balkezes, úgyhogy ami nagyon puha azt azonnal elkeni.
A lyukacsos Lyrából egyébként van balkezes kivitel?
Ha jól emlékszem a Stabilo-nak van, de eddig nem próbáltuk, nagyon drága... a 12-es készletet láttam közel 6000-ért...
Hegyező: nálunk csak az asztalra szerelhető vált be, nem hegyez a lányom a suliban, inkább itthon normálisra.
Grafit: elsősorban a 3szögletű csúszásgátló FaberC. (ezüst színű fekete pöttyökkel), de érdekes módon nagyon bevált az IKEA natúr fa szintén 3szögletű grafitja is.
Szines: iskolába 20-as Fabre C. Junior Grip, vastagabb picit, strapabíró, és nincs benne fölöslegesen fehér. Az emeletes tolltartókban általában épp 20 hely van a szinesnek :)
Itthoni használatra van Maped Color'peps szines is, gyönyörűek a szinei viszont érzékenyebb, nem iskolába való.
Amit még szeret a lányom az a BiC szines, ami elég érdekes, valamennyire rugalmas, hajlítható, nem törik ha leesik. A "fa" része valami műgyanta szerű anyagból van és a hegye alig kopik annak ellenére hogy a színek gyönyörű telítettek és élénkek. Viszont ez vékonyabb és hagyomány 6szögletű.
A Lyra szinesceruzák szerintem nem nagyon valók gyereknek, puhák, törékenyek és porolnak-kenődnek...
Nálunk nagy kedvenc még a Maped neon készlete is :)
Fabert én is ajánlom, vagy a pöttyös lyrát, ha színesról van szó. Grafitban csakis Faber.
Hegyezőből Mapedet vettünk, eddig jó (szeptember óta).
a Maped heygezők a legjobbak- tapasztalatom szerint
illetve az asztalra rögzíthető hegyezők
a ceruzák közül a Herlitz és a FaberCastell nagyon jó
Egy jobb minőségű színes ceruza vagy grafit készlet is túl gyakran törik, a hegyezők pedig rohamosan használhatatlanná vállnak.
Úgy emlékszem, az én diákkoromban, nem volt ezzel gond, akármelyik típust is használtam.
További ajánlott fórumok:
- Profertil-es tapasztalatokra lennék kíváncsi
- Tisztító tampon. Használta már valaki? Ha igen, tapasztalatokra lennék kíváncsi.
- Jutalmazás, büntetés.Kíváncsi lennék arra, ki hogyan jutalmazza és bünteti gyermekék? Szükség van-e rá?
- Véleményekre lennék kíváncsi
- A véleményetekre lennék kíváncsi lakásbérleti szerződéssel kapcsolatban
- És ki miért vállalná 45 évesen a babát, ha véletlen állapotos lenne? Erre is kíváncsi lennék.