Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Szolnoki Főiskola-tapasztalatok fórum

Szolnoki Főiskola-tapasztalatok (beszélgetős fórum)


1 2
2013. nov. 21. 15:54

Belső nyelvvizsga!

Szeretném megkérdezni, hogy aki volt a Szolnoki Főiskolán belső nyelvi vizsgán mik a tapasztalatai.

Minden belső nyelvvizsgával kapcsolatos észrevételre, tapasztalatra kíváncsi vagyok.

Köszönöm a hozzászólásokat.

Üdv:fiona5678

2013. aug. 21. 12:10
Olvastam a hozzászólásokat. Teljesen eltérő a véleményem. Szerettem a tanárokat, nagyon jó oktatók, gyakorlatias az oktatás, rengeteg dolgot megmutattak, hogy hogyan működik a gyakorlatban. A tanároktól bármikor lehetett segítséget kérni, ha valamit nem ért az ember, szívesen válaszoltak. Tény, hogy van 1-2 tanár, aki nem valami jó, de ilyen mindenhol van. Gyorsan el tudtam helyezkedni az itt szerzett papírokkal, szeretik a Szolnoki Főiskolásokat. Igaz én Pesten kerestem állást, itt könnyebb. Nagyon sokat számít, hogy valaki milyen benyomást kelt az interjún, mennyire használható a nyelvtudása és a megszerzett szakmai tudása. Aki szerint a főiskolán rossz az oktatás és a tanárok, az próbálja ki a Miskolci Egyetemet. Lehet, hogy megváltozik a véleménye...
41. hopala
2013. máj. 17. 17:58
Egyetértek az előző hozzászólókkal, tényleg nem ér az egész iskola semmit, akinek bejött az biztos alk.h.lista, vagy ismerős útján dolgozik valahol. Most járok egy tanfolyamra, mert ezzel a sz.r diplomával semmit sem érek. Abban reménykedek, hogy majd akkor el tudok helyezkedni. Az pedig végleg felháborít, hogy a nyelvi követelmény irreálisan magas, ahhoz képest, hogy egyébként milyen itt az oktatás. Kerülje mindenki ahogy csak tudja, nem éri meg szórakozni itt. A város szörnyű, a p.lgá.me.ter arra volt büszke, hogy mennyi kocsma van a városban. A kollégiumi ellátás egyenlő a nullával, a bulihaverok laknak ott.
40. 3e773ac08d (válaszként erre: 39. - 726c02b645)
2013. máj. 8. 15:55
Be ne merjétek adni a jelentkezéseteket ide! Én az életemet b*sztam el itt! Én még a régi rendszerben tanultam (nem ez a bolognai). A hugom és én köztem 3 év van. Ő a Corvinusra ment gazdálkodási (BA) szak. Hamarabb elvégezte a Corvinust, míg a szolnokin szétszívatták a szigorlattal a diákokat (vagyis engem is)! Azóta én is átmentem a Corvinusra (átvittem a kreditjeimet). Idén februárban végeztem és 1.5 hónapon belül találtam állást(!), míg azok az évfolyamtársaim akik elvégezték, már 1-2 éve NEM találnak munkát (augusztusban indulnak pincérkedni Angliába)! Vagyis kitörölhetik a s*ggüket a Szolnoki főiskolás papírjaikkal! Áldom az eszem, hogy gyorsan kapcsoltam és kb. 2 éve leléptem!!! És az a szomorú, hogy vannak olyan évfolyamtársaim, akiket meg a szolnoki suli "beh*lyített" azzal, hogy hagyják ott a régi rendszert és menjenek át a Szolnoki Főiskolán belül BA szakra!!! És besz*pták! A mai napig NEM végeztek! Engem sz*rrá szivatott a Szolnoki Főiskola, a "nagy" Corvinust meg simán elvégeztem! Azóta egy csomó ismerősömet "átírányítottam" onnan másik NORMÁLIS egyetemre és ők is hamarosan (júniusban) végeznek! Sajnos 2 barátnőm feladta. Már nem bírták tovább fizetni a sulit és 1 éve leléptek Ausztriába. Ez tényleg egy pénznyelő gépezet! Van olyan ismerősöm, aki a Szent István egyetemre ment át! Ő jövő februárban fog végezni! A szolnokinak az értékéhez képest irreálisan magas a tandíja!!! Ha tovább akarsz tanulni megéri végigszenvedni egy Corvinust vagy egy BGF-et, mint ezt a vidéki semmitérő főiskolát!
2013. febr. 11. 01:03

Elég szörnyű azt látni hogy ex Szol. főiskolásként a diploma értéke erről a fősuliról annyit ér mint a wc papír. Miután megnéztem 2013 as rangsort az eduline.hu-n egészen elképesztő hogy az intézmények rangsorában a Szolf. (43) csak a Gábor Dénes főiskolát (44) tudta megelőzni. Itt nagyon sokan csak a tanár diák szakmai kapcsolatáról ír, v. hogy milyen sz@r a Neptun, esetleg a tanulmányi osztály visszásságairól a Szolf. diplomáról meg senki!

Mielőtt vki elkezdene anyázni javaslom hogy csekkolja az infót. (Eduline.hu)

38. hopala
2012. szept. 6. 10:03

Szerintem is kerülje mindenki, én kénytelen voltam albérletbe elköltözni, mert minden félévben újra kellett pályázni, kolihelyért, amikor már rég bent voltam. Szorgalmas voltam mindig, a vizsgákra készültem becsülettel, a szobatársaim akik között volt évhalasztó is, mert inkább buliztak mint tanuljanak, azok meg mind bentmaradtak a koliban, mert a HÖK-ök cimborái voltak.

Jártam egyszer úgy, hogy lebetegettem úgy, hogy nem emelhettem súlyt, utána persze meggyógyultam, felvettek az egyik koliba be is költöztem a szobába, segítettek szülők stb. tök jó volt, a HÖK-ös srác mondta, hogy az az én szobám, nyugodtan költözzek be, két óra múlva szóltak, hogy azonnal költözzek át egy másik emeletre, mert ott nem lakhatok. A költözködés ugye cipekedéssel jár de az rohadtul nem érdekelte a HÖK-öst, hogy beteg voltam és nem emelhettem túl nagy súlyt, mégis megszívatott és ez tudta előre. Nincs ennek a kolinak egy normális vezetője a HÖK dönt mindenben. Ami elég nagy baj. Ha ez más főiskolán is így van, az meg még nagyobb szégyen. Az nem kifogás, hogy máshol még ilyen sincs.


A hallgatóknak mindig azt sugallják, hogy ez egy Főiskola, és a követelményt teljesíteni kell, ami rendben van, de az a baj, hogy a szolgáltatás amit nyújt, az nincs arányban a teljesítendő követelményhez. Ez itt a nagy baj.

37. chicorita (válaszként erre: 31. - Andi987)
2012. szept. 5. 22:19

"A Szolnoki Főiskola kampusza a város önkormányzatától térítésmentesen kapott telken PPP-konstrukcióban, magántőkéből épült 3,5 milliárd forintért a Tiszaligetben. Az alapkövet tavaly novemberben tették le, az építkezés a Hunép Universal Zrt. és a Imola Építő Kft. által alkotott konzorcium kivitelezésében valósult meg. A létesítményt a Szolnoki Főiskola a Hunép Zrt. és Imola Kft. által alapított gazdasági társaságtól 20 évre bérli évi 450 millió forintért. Ennek az összegnek az egyik felét az intézmény, a másik felét az állam fizeti. Az oktatási minisztérium az építkezés megkezdésének engedélyezése fejében feltételül szabta, hogy a főiskola értékesítse mostani szolnoki belvárosi ingatlanjait, és az értük kapott pénzt a kampusz szolgáltatás-vásárlási díjának fizetésére fordítsa."[link]

2012. szept. 5. 22:10

Szerintem is aki csak teheti kerülje el! Csak az a baj, hogy ezt sztem minden főiskolásról és egyetemről el lehetne mondani. Ide járok már 5 éve. szívatnak ahogy csak lehet. Nem mind, csak 1-2 tanár. Meg szerencsétlen is vagyok. A tájékoztatás: réééémes!! De nem kell rögtön a tanulmányisokat szidni, mert nem minden az ő hibájuk.. bár ott is vannak érdekes emberek tény. De melyik iskolában van ez másképp? Mert én még nem hallottam olyat, hogy ne szidták volna a Tanulmányi Osztályt! De a tanszékek sem sokkal jobbak.. Undorító ami néha itt folyik.. de vannak sokkal rosszabbak is! Rengeteg a diák-centrikus tanát. A legtöbben segítőkészek. A TO-sok is attól, hogy nem mindig tájékoztatnak. De még mindig jobb, mint 1 évet csúszni a szakdogánál, azért, mert a tanár, (akit nem Te választhattál) cseszett ránézni a munkádra.. cseszett felvenni a telefont.. és lehetetlen volt az iskola területén is megtalálni. A rossz tájékoztatás miatt csúszok fél évet. de azt kell hogy mondjam, nem annyira vészes főiskola ez.. Maga a felsőoktatás undorító... Ha nem akarsz szívni, ne tanulj tovább!!


"az a bizonyos matek tanár", pedig egy tök jó fej ember. Ha valaki készült az órákra azokkal is rendes volt. Meg azért ő nem csinált A-tól I-ig feladatlapot, mint mások.. Illetve nem hagyta abba az órát azért, mert nem tudott válaszolni a kérdésre.


Jah és elhelyezkedni? A mai világban? ha diplomád van az a baj, ha nincs akkor meg az.


A kolik meg.. 2ről tudok.. az egyik most már igen csak pénzes. de jóóó.. albiban sem jön ki sztem az ember sokkal olcsóbban.. a másik meg. azt mondják rá, hogy "lepratelep"..de sztem még nem láttak olyat akkor :) amúgy meg azt hiszem azt is újítják majd hamarosan.

35. hopala (válaszként erre: 30. - Boléna)
2012. szept. 5. 12:58

Boléna:

nem tudom, hogy te hol voltál, vagy miért nem nyitottad ki a szemed, de ez nem így volt kedves Boléna.

34. hopala
2012. szept. 5. 12:45

A Szolnoki Főiskoláról nekem is megvan a véleményem rendesen. Ez az intézmény csak azért tart még ott, ahol éppen tart, mert tele van gazdasági szakemberrel, marketingessel, akik együtt jó reklám keretében még el tudják adni, hogy az iskolának jó hírneve van. Amikor én végeztem, akkor még csak négy szak volt: Ker. Ifo. Kügazd. és Turizmus. Attól az évtől kezdődött el, a gazdasági válság is kibontakozni nagyjából. Érdekes, hogy épp a válságba haladva párhuzamosan kezdtek kinőni az újabb szakok. Nem tudom, hogy ma mennyi szak van itt, de az biztos, hogy jópárral több, mint amikor én ott végeztem. Nagyjából összehaonlítottam, hogy akkor tájt a négy szakra mennyi hallgató járt, mint mostani jóval több szakon megosztva és azt tapasztaltam, hogy a hallgatók száma nagyjából ugyanannyi maradt. Sokkal több szakra, elméletileg több hallgatónak is kéne járni. Mutatja, hogy a főiskola népszerűsége csökkent.


Nemrég nyilatkozott valaki az iskola keretéből, hogy jó főiskolai környezet van. A Tiszaligeti fabódék az egykori oroszlaktanya katonáit szállásolták el. Eléggé szocialista kinézetűek voltak ahhoz, szerintem még most is, hogy arra gondoljak, hogy azon bizony semmit se újítottak. A híres Szolnoki Főiskola ami olyan jó, ilyen ellátást biztosít a diákoknak. Rendben van nem is volt olyan drága a kolli díj ott, de még meg se kérdezték a kollégium vezetőt, már előre fenyegetett, hogy örüljünk, hogy nem tízezret kell fizetni a három-négyezer között. A többi koli valamivel jobb volt talán de amilyen elavultak voltak azok is istenem...A sógor-komoma jóhaverság itt sem maradt ki. Azok kaptak rendszeres kollégiumi ellátást akik együtt ittak a helyi kocsmákban és össze-vissza bukdácsoltak. Ja és a HÖK három tagja akik maguk is hallgatók voltak, döntötték el, ki kerülhet be. A kollégium vezetője csak aláírt, nem is foglalkozott vele.


Olvastam a kommenteket én is, és tudom igazolni azokat akik úgy érezték, hogy a tájékoztatás nulla volt. A szaktársakat kellet kérdezgetnem, hogy ki mit tud, mert a TO-n egyszerűen semmire nem tudtak válaszolni. Mondjuk erről a vezetőség tehetett szerintem, mert gondolom olyan infókat adhatnak ki, amire engedélyt kapnak. A NEPTUN rendszerről annyit, hogy katasztrófális. Tantárgyfelvételnél félév kezdetén éjfélkor kígyósorok és egymást taposó ideges hallgatók sora toporgott, hogy fel tudja venni a tantárgyait. Abban az időben nem volt mindenkinek saját gépe és netje, hogy nyugodtan fel tudjon jelentkezni. Ez sem volt normális és a szörnyű az, hogy sajnos ezek rendszeres események voltak. Tantárgyi papírokat osztogattak a hallgatóknak melyen örültél, ha egyáltalán el tudtál igazodni. Sokszor napokig tartott míg a tantárgyakat fel lehetett venn, mert olyan leterhelést kapott a rendszer, hogy egyszerűen minden második percben lefagyott vagy kidobott. Az ismerősök akik másik normálisabb suliba jártak, ott minden normálisan működött.


Tanárokról: a ker.men, ami ezen a szakon a legfontosabb szigorlat volt, olyan szemináriumok voltak, ahol a tanár felírt egy képletet a táblára a továbbiakban meg arról beszélt, hogy az ő vállalkozásában mik vannak, meg hogyan hazudjunk, ha nekünk is lesz, ahhoz, hogy meggazdagodjunk. A másik csoport diákjainak a jegyzeteit kellett fénymásolni az egész csoportnak, hogy fel tudjunk nagyjából készülni a vizsgára.

Ja meg még arról, hogy az a bizonyos matek tanár, akiről mindenki hallott és meg volt a véleménye. Aki megalázta minden egyes alkalommal a diákokat a táblánál. Nem tanított még csak magyarázni sem, de biztos nem volt neki gyerek kora, ami miatt ilyen nem tudom mit is képzel magáról stílusban adta elő magát.


Amihez még szeretnék hozzá szólni az az idegen nyelvi tanszék. Ott szándékosan nem informáltak senkit se arról, hogy egyáltalán mik is a követelmények. Az elvárás az itt is megvolt, hát hogyne lett volna meg, de egy szakirodalmat se tudtak felmutatni a papírfecnikem kívül, ha az egyáltalán annak számított.


Összefoglalva tehát pocsék környezet, sógor-koma jóhaver, a tájéjoztatás-informálás erős elégtelensége jellemzi ezt az iskolát. Lehet azt mondani, hogy ez Főiskola meg, hogy ez már más, de én azt mondom, hogy az alapvető dolgok biztosítása se volt meg sokszor itt

33. hopala
2012. szept. 5. 11:56
hmm
32. kiadja
2011. márc. 6. 17:32

Érdekes módon nekem egész más véleményem van. Én a bgf-ről jelentkeztem át most másodéves vagyok a szolnoki főiskolán. Semmivel nem rosszabb, sőt. Úgy érzem, amellett, hogy ez nem Budapest, ahhoz képest nagyon színvonalas a képzés, és nagyon jó tanárok vannak. Persze vannak itt is kivételek, de hol nem. A bgfen utáltam azt, hogy folyton ment a rivalizálás, karok, szakok között, tanárok között is.

Mondjuk ott tényleg jobb volt a tanulmányi hivatal, de szolnokon kellemesebb a környezet, jobbak a bulik, érdekesebbek az előadások.

Egy dolog azonban biztos. Tanulni mindenhol kell. Önköltséges voltam pesten is és itt is az vagyok, de itt jobb a hozzáállás a vizsgával kapcsolatban. Én azért jöttem el, mert ott nem jttem ki egy oktatóval, és folyton rám volt szállva, itt meg egyből átmentem ugyanabból a tárgyból.

Ja és ismerek olyat, akinek elengedték az önköltsége felét, mert jó tanuló... ezek után gondolkozhatunk, hogy tényleg a pénzért csinálják e. Az új épületet és a most felújításra kerülő épületet is pályázati pénzből oldják meg. Tőlem legalábbis még sose kértek olyat, ami nem lett volna jogos.


Na mindenesetre nekem ez a véleményem, én szeretek itt tanulni Viszont én úgy gondolom, mindenki oda meg ahova akar. Én nem kezdem el lehordani minden szutyoknak egyik intézményt sem. Aki akar nézzen utána mindennek.

Üdv: L

2011. márc. 4. 13:32

Akinek kedves a pénztárcája, ne jelentkezzen ide! Sajnos elkövettem azt a hibát, hogy ide adtam be, majd fel is vettek, aztán elvégeztem.De a 4év, amit itt töltöttem igazából 20 volt.

A tanárokkal semmi baj nincs, de a tanulmányi osztály, meg az egész szervezés tökéletes őskövület.Nem beszélve arról, hogy elsőre senki nem ment át a vizsgákon kevés kivétellel.(Akkor még csak 2000ft volt egy pótvizsga, most nem tudom)

Ha jelentkeztek csak Budapest, Pécs, Szeged! Ezek EGYETEMEK, nem ilyen főiskolának álcázott pénzbehajtó intézetek. Meg is lehet nézni, milyen új épületet húztak fel.Nyilván a mi pénzünkből volt mit aprítani a tejbe.A szolgáltatások messze nívón aluliak.Nemrég megpályáztam egy tuti melót, be is hívtak beszélgetésre;majd mikor megnézte a HR-es nő az önéletrajzomat, közölte, hogy elsősorban a pesti, pécsi és szegedi egyetemeken végzett hallgatók közül válogatnak, mert ezek erősek!

Ennyit a Szolnoki Főiskoláról.

Ja meg még a TO hozzáállását nem is boncolgattam.Bunkók, buták és olyan sötét az agyuk, hogy még a szemetet sem vitetném ki velük!

Azt gondolják magukról, hogy mennyire királyak, mert a picsájukat egész nap egy irodában melegítik.És ezért a naplopásért még pénzt is kapnak!Még egyszer hangsúlyozom, a tanárok jó fejek, de a körítés lejáratja az egész intézményt.

A Neptun rendszer pedig soha nem működőképes, de 2hónappal határidő előtt ki tudják írni, hogy a tandíjat fizesd be!A tantárgyakat persze nem tudod felvenni, meg összevissza számolják a kreditjeidet,szóval MINDENT NEKED KELL ELINTÉZNI!!!Mintha Te lennél a TO-s ügyintéző.Tavaly meg küldtek egy levelet, hogy menjek be a diákomért, mert még nem vettem át azt a baszott matricát, de mikor odaértem, közölték, hogy majd csak holnap.Ezért utaztam 100km-t csak oda.Remélem elmossa a Tisza az egész aljas, pénzbehajtó kócerájt!

2011. febr. 21. 17:12

végül én is ide mentem,mert nagyon szimpatikusak voltak. nem bántam meg,főleg h az új rangsorban 9.helyen áll.


az oktatók,az iskola munkatársai maximálisan segítőkészek,és a tananyag is kellőképpen "kemény",mint ahogy az elvárások is.

29. nyeso
2011. febr. 20. 20:50

légyszi segitsetek a piros iskolának

egy szavazással:

[link] ,1&vidid=47

köszi

2011. febr. 16. 00:47
Kedves Volt diák! Szerintem Te vagy egy propagandista vagy vagy egy depressziós élet unt nemi szerv! Mindenki annyira képes amennyit amennyit kihoz magából! ne a főiskolát okold ha béna vagy, csakis magad! A közvetlen környezetemben végzet barátaim mind el tudtak helyezkedni! Tedd meg kérlek azt a szívességet és kefélj végre egy egészségeset!
2010. dec. 13. 10:42

Meglepő hozzászólásokat olvastam a Szolnoki Főiskoláról, melynek hatására úgy döntöttem, hogy regisztrálok és reagálok az észrevételekre:


1. Stabil az anyagi helyzete a Szolnoki Főiskolának


[link]


2. Vizsgáztatás


Egy hallgatónak írásbeli vagy szóbeli kollokviumi tantárgyból egy félévben 3 alkalommal van lehetősége vizsgázni. Szóbeli vizsga esetén a vizsga eredményét még a vizsga napján megtudja. Írásbeli vizsgát az oktatónak 3 munkanapon belül kötelessége kijavítani, melynek eredményéről a Neptunon (tanulmányi rendszer) küld üzenetet. Természetesen az írásbeli dolgozat megtekintésére a hallgatónak van lehetősége: az oktató már a vizsga kezdetekor tájékoztatja a hallgatókat, hogy hol és mikor lehet a kijavított írásbeli dolgozatot megtekinteni.


Ha az adott tantárgyból a vizsga nem sikerül (érdemjegy: elégtelen), akkor el kell menni a következőre. A vizsga 1. ismétése szintén ingyenes. Fizetni csak a 2. ismétlésért kell.

Ha valaki az 1. vizsgájára 2-est kapott, de ő meg van győződve arról, hogy jobban tudja a tananyagot, érdemes élnie a vizsgaismétlés lehetőségével, hiszen a sikeres vizsga javítása (értsd: min. 2-es érdemjegy) minden esetben ingyenes.

Ha a vizsga és az ismételt vizsga is sikertelen volt, és ugyanazon az egy személy vizsgáztatott, -a hallgató kérésére - a főiskola biztosítja, hogy az ismétlő javítóvizsgát másik oktató vagy vizsgabizottság előtt tehesse le.

Az oktatók nem tudják, sőt nincs is joguk tudni, de eleve hozzáférésük sincs ahhoz, hogy megtudják azt, hogy egy hallgató állami vagy költségtérítéses formában tanul-e a főiskolán. Mindenki egyenlő esélyekkel indul. Egy vizsga megkezdése előtt pl. szóbelinél az oktató reggel kinyomtatja a Neptunból azt a listát, amelyen az szerepel, hogy kik jelentkeztek erre a vizsgára. A kinyomtatott névsoron a következő információkat látja az oktató: hallgató neve, Neptun-kódja, szakjának megnevezése


3. Nincs anyagi érdeke a tanárnak a hallgató megbuktatásában


Az egész magyar felsőoktatásban valamikor régen valóban a tanár kapta meg az ismétlővizsga díját, de ezt központilag megszűntették, pontosan azért, hogy a tanárnak ne legyen érdeke a hallgató megbuktatása. Természetesen a Szolnoki Főiskolán sem az oktató kapja meg az ismétlővizsga díját. Eleve a vizsga díját nem a tanárnál, nem a tanszéknél kell befizetni!


4. Oktatók


Az oktatók jelentős része rendelkezik ph-d, vagyis doktori címmel, de akik nem rendelkeznek vele, azok jelenleg is munka mellett tanulnak, hogy megszerezzék.

Az idős tanárok rendesek, korrektek, nem részegesek. Természetesen folyamatosan érkeznek új, fiatal tanárok is.


5. Rangsor


Közgazdász képzések esetében a 25 egyetem és főiskola eredményeit elemezve a Szolnoki Főiskola a 11.

[link] végzett.


6. Dilpoma értéke


Egy vidéki főiskola diplomájával is megvan az esélye az embernek arra, hogy vezető pozícióba kerüljön az ember:

Több gazdasági lap internetes oldalán lehetett olvasni, hogy hazánk legnagyobb élelmiszer-kiskereskedelmi láncának, a Tesconak – mely 22 000 embert foglalkoztat – az élére új marketingigazgató került. A Tesco új marketingigazgatója a Szolnoki Főiskolán végzett.


[link]

2010. nov. 23. 13:04

sziasztok!


végülis én is rangsor alapján-hvg diploma és felvi- döntöttem. és mivel szolnoki a végén van,kodolányival és társaival, a győri szécsényi mellett maradtam,gazd.menedzseren. az a középmezőnyben van mindenhol

2010. nov. 23. 13:00

Tapasztalatból mondom hogy egy szimpla mérlegképes könyvelői végzettséggel többre jucc mint ezzel a sz@rral. Deriválni, és matekozni orrba szájba és miután megkapod a diplomád rájössz hogy az elhelyezkedés még nyelvvizsgával is marhanehéz tekintettel arra hogy közgazdászokból túlkínálat van és a fejvadászok számára létezik kb. a Corvinus ill. a BGF valamelyik kara leginkább a PSZF. A többiek még ha diplomások is üljenek be a 19 éves teleszélzes fiúk lányok közé és áruljanak tejbepapit. Ha van protekciód, minthogy az állások nagy része így kerül betöltésre, akkor minden rendben. De ha nincs elég pénzed hogy elindulj magad, esetleg kapcsolati tőkéd akkor halott vagy. Maximum felsőfokú nyelvvizsgával.


Ehhez kapcsolódóan pedig tudjátok hogy a HR-esek ill. fejvadászok előtt mindig van egy hivatalosan nem létező felsőoktatási feketelista. Ebben a tekintetben sem áll túl jól a mi kis "ALMA MATER"-ünk.

[link]

24. 726c02b645 (válaszként erre: 16. - Azanyat)
2010. nov. 12. 10:27

Ami a Szolnoki főiskolát illeti sztem 1 sz*r. A diplomád csak akkor ér vmit, ha van hozzá kapcsolati tőkéd különben kevés v. egyáltalán nincs olyan főiskola amivel versenyezni tudna a diploma értéke, elfogadottsága viszonylatban. Ez nem szubjektív dolog, nem a megkeseredett ex diák beszél belőlem. Sajnos tény hogy a diploma innen nagggyon keveset ér. Ezt a nem túl pozitív felmérést a felvi.hu ról szereztem:


[link]


Jól látszik hogy milyen az innen származó diplomások megítélése, továbbá a fősuli saját magát nyírja ki a mexűnéséről, gazdasági csődről szóló nyilatkozatok miatt. Ki az aki 1 olyan fősulin akar tanulni amelyik lehet hogy becsődöl? (Ráadásul elsőként a főiskolák versenyében?)

23. Boléna (válaszként erre: 22. - Nono10)
2010. nov. 5. 16:53

én szeretném most elkezdeni,úgyhogy bkf. az a legjobb.


ha mégsem most,akkor angolozom tovább és majd én is a bgf-et jelölöm 1.helyen februárban


köszi mégegyszer h segíettetél,nagyon jól jött!!! :)

22. Nono10 (válaszként erre: 21. - Boléna)
2010. nov. 5. 10:11

A turimus engem is érdekel, már jobban mint a kereskedelem, úgyhogy lehet, hogy én is erre adom be idén a jelentkezést. Én szeptemberben szeretném folytatni a tanulmányaim, és kb. 1 évet számítanak be majd a Szolnokiról. Örülök,hogy segíthettem és, hogy megfogadod amiket írtam! :)

Majd írdd meg, hogy hova adtad be végül a jeletkezést, kiváncsi vagyok. Én a bgf-en gondolkozom most vagy a gödöllőin, mindkettőnek nagy neve van...

2010. nov. 3. 22:28

igen turizmusra,de a ker-mark is érdekel,de kreatívabbnak érzem a turizmust..


köszi a segítséget,megfogadom a tanácsokat :)

20. Nono10 (válaszként erre: 19. - Boléna)
2010. nov. 3. 18:32

Szia!


Igen távoktatáson csak havonta egy nap konzultáció van (szombat) ami jó is lenne egy nem közgázos szaknál. Tapasztalatból mondom, hogy itt a Szolnokin nem könnyűek az elsős tárgyak, én még plusz órákra is lementem, hogy letudjam tenni pl. a matekot meg a mikrot. És én levelezős voltam, ahol kb. 3 hetente van oktatás péntek-szombat. Én Szolnokra jártam ker. és mark. szakra. És te milyen szakra szeretnél jelentkezni, turizmusra?

Igaza van a bkf-esnek elég ha a gyakorlatias tárgyakon vagy ott, a többiből meg elkéred vkitől az anyagot (ami elmélet csak pl. jog stb.).

19. Boléna (válaszként erre: 18. - Nono10)
2010. nov. 3. 16:17

szia köszi!


igen én is vacillálok.. pont ettől félek h nem tudok mindent megtanulni ha csak pl 1-2 havonta van konz. és én tényleg érteni is akarom a mit tanulok,nem csak egy akármilyen diploma kell..

most néztem a bkf-et,beszéltem is velük,azt mondták h bár minden 7en van oktatás,elég ha a gyakorlatokon vagyok ott a többinél meg amelyikre tudok.. nekem azért is nehezebb mert a férjem is tanulni akar,és az ő szaka is minden 7en van..


köszi mégegyszer!


te milyen szakon voltál ha nem vagyok indiszkrét?

18. Nono10 (válaszként erre: 17. - Boléna)
2010. nov. 3. 10:55

Szia Boléna!

Én nem ajánlom Neked sem a Szolnoki főiskolát, sem a távoktatásos formát.(Tényleg nagy szemétségek mennek ott, nekem is voltak negatív tapasztalataim, két évig jártam oda, most februárban adom be a jelentkezést egy másik fősulira)Ha meg pesti vagy akkor meg főleg nem ajánlom a Szolnokit van egy csomó főiskola ami jobb, hidd el. A távoktatásos forma azért nem jó, mert közgazdász szakon van egy csomó olyan tantárgy amin ott kell lenni(pl. matek, mikro, stat. stb.) és a lelelezős óraszám pont elég ahhoz, hogy letedd ezeket a vizsgákat, a távosoknak nagyon kevés az óraszámuk. Sokan magántanárhoz mennek stb. az meg már megint pénz. Ráadásul a Szolnokin 8 féléves a fősuli és ha csúszol vmelyik tárgyal akkor már nem nyolc hanem 9-10 félév!Pénzben meg ne is mondjam,hogy ez mennyi. A többi fősuli 7 féléves nem 8 és az utolsó félév az szakmai gyakorlat, a Szolnokin meg még van oktatás a 7. meg a 8. félévben is! Elég ha felmész a honlapjukra és belemész az órarendbe láthatod! Ez tényleg csak a pénzről szól. Nekem is van gyerekem én is gyerek mellett fogom csinálni, de csak arra megyek majd be, amin tényleg ott kell lenni, a többi tárgynál elkérem az anyagot a többiektől, mindeni így csinálja, aki sokat dolgozik és nem tud ott lenni minden konzultáción vagy gyekek mellett csinálja.

17. Boléna (válaszként erre: 16. - Azanyat)
2010. okt. 31. 10:23

szia!


én is ide akarok jelenkezni,bár én budapestre távoktatásra. erről tudnál mondani valamit ? mennyire nehéz távoktatásban tanulni?


nekem nincsenek előítéleteim,sőt,én beszéltem egy hölggyel a suliból,olyan volt mint egy tyúkanyó :)


csak tapasztalatok érdekelnének,mert 2 gyerek mellett akarok tanulni, és nem tudom távon mennyire nehéz

2010. okt. 12. 12:41

Én ide járok és nagyon elegem van abból, hogy néhány depressziós, savanyú, életunt ember nem képes élvezni azt ami van nem képes örülni annak a mi van.

A fórumon valamilyen manipulatív „népművészeti agyag edény” hozzászól a témához és ő a jó gyerek olyan baromságot ír, hogy ő sokkal hamarabb elvégezte az iskolát mint a többiek miközben a képzési idő fix ekkor baromságot nem olvastam a Bajnai kabinet költségvetése óta. Ne dőljünk be a baromságnak!

A másik IQ lovas meg arról ömleng, hogy a matek tanszék lehúzza…Én végig csináltam a szigorlati minta feladatsorokat és megnézetem a tárgy évi szigorlat sort (nem megnéztem meg kellet oldanom :) ) és míg a 2006 feladat sornál igen csak az érvágás gondolat forgott a fejemben addig a 2009 feladatsort nevetve megcsináltam (végül négyes lett). Nem tartom magam egy agy sebésznek, de ha nekem sikerült akkor mindenki képes rá.

Úgy gondolom, hogy leendő diplomásként mindenkinek kötelessége hogy mielőtt egy témában bárki nyilatkozik járjon utána a témának.


Én örülök, hogy ide járhatok persze nem minden felhőtlen, de a családi életben sem mosolyog mindig mindenki!


Összességében mélységesen felháborít az előttem szólók véleménye. Még inkább felháborít, hogy nem gondol abba senki bele, hogy egy ilyen nyilatkozat mennyi kárt okoz.

Végül ha nálunk minden olyan nagyon tróger akkor mégis miért van folyamatos túljelentkezés a z intézménybe, miért van 400 pontos ponthatár és miért könnyebb elhelyezkedni a Szolnoki Főiskolás diplomával.

Akit kicsit is érdekkel az olvassa el a cikkeket és egyéb anyagokat a felsőoktatás finanszírozását illetően igen csak meglepődne.


Az afféle apró betűs trükk ami arról szól, hogy hatalmas betűkkel leírjuk, hogy „IGEN*” alul meg a lábjegyzetben a magyarázatnál az fog szerepelni, hogy nem.


UI: nekem sem sikerült a matek elsőre, de én tisztában vagyok azzal, hogy nem készültem eléggé. Én magammal szemben is kritikus vagyok légy te is az...

matyi

2010. aug. 26. 12:50

Na ezért szííííííívatnak! Mert tönkrementek. :)

még jó, hogy otthagytam és átmentem egy másik fősulira. Hamarabb végeztem, mint azok az évfolyamtársaim, akik ottmaradtak. szerencsétlenekkel, hogy "szórakoztak".

Ide tényleg az jöjjön, akinek van pénze.

2010. aug. 26. 12:46
1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook