Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Szolnoki Főiskola-tapasztalatok fórum

Szolnoki Főiskola-tapasztalatok (beszélgetős fórum)


1 2
2010. aug. 26. 12:46
2010. aug. 26. 12:46
Szolnoki Főiskola = egy gazdasági főiskola, ami gazdaságilag tönkrement
2010. ápr. 21. 10:22

A legjobb fősuli a világon!!!Én itt szerettem meg a matekot. Értékeltek a tanárok, emberségesek!!!

Tanulni kell, az biztos, de jóóó suli.

2010. febr. 23. 15:49

IDE NE JÖJJÖN SENKI! 2 évvel ezelőtt végeztem, de ez az egész megérne egy Ombudsmant! Ami a gazdasági és módszertani tanszéken megy, az már "kimeríti a pofátlanság fogalmát"! AZ EGÉSZ CSAK A PÉNZRŐL SZÓL!

Az van, hogy a Szolnoki Főiskolának lecsökkentették a létszámát. tehát hiába van új campus... kevesebb diák tanulhat ott. És ha kevesebb a diák, akkor az = kevesebb pénz! Tehát meg kell húzni a diákokat, hogy kifizessék a pótvizsgadíjakat és újra felvegyék a tantárgyat, hogy aztán annak is megfizessék újra az árát (és itt most nem 1000-2000 ft-ról van szó!)... Na most a pénz, amit Te befizetsz, annak X %-a a tanár/tanárnéni zsebébe "vándorol"! A szigorlat a Bolognai rendszernek köszönhetően megszűnt, tehát a "maradék szigorlatosokat", akik még a régi rendszerből maradtak "meg kell húzni", "ki kell velük használtatni az összes vizsga lehetőséget, tantárgyfelvételt...". Érdekes, hogy az utóbbi időben az ismerőseim közül sokan csak kilencedjére mentek át a szigorlaton (vagy valaki, akinek már negyedjére kellett felvenni a tárgyat, akkor az tizenkettedjére ment át!). 2 éve végeztem, de még mindig vannak ott évfolyamtársaim! Csak a szigorlat kell nekik az államvizsgához. 1-2 éve csak ezzel csúsznak. És aztán ott van az a bizonyos MEGJELÖLÉS!!!!! Az önköltséges tanulókat (akik a súlyosabb pénzeket fizetnek, vagyis a fizetős diákok) megjelölik (ö) betűvel. Még az indexükön is rajta van. Érdekes, hogy a bukottak, akiknek újra fel kellett venni bizonyos tantárgyakat (és ez már nem csak ezen a tanszéken van), azoknak 80-90 % volt ÖNKÖLTSÉGES!!! Tehát a fizetősöket úgy szívatják ahogy csak akarják! Húzzák ki belőlük a pénzt! De ugyan ez jellemző a Kereskedelmi és marketing tanszékre is, ahol meg a Kermen szigorlattal teszik ezt. Ráadásul a szigorlatokat valamikor meg sem lehet nézni. Szerintem ki se javítják. Csak ráírják a jegyet. Velem is megtörtént, hogy meg akartam nézni, mert 1-es lett és tanár meg kidobott üvöltve a teremből. Tehát meg sem nézhettem, aztán meg mentem a következő vizsgára (ez volt akkor már a kilencedik) és CSODA történt! Átmentem! Megint mentem megnézni, mert már el sem hittem, hogy 2-es lett és megint kidobtak üvöltve! Szerintem csak ráírták a 2-est (szerintem 3-as is meglett volna). Meg az is baj, hogy sok a begyepesedett, öreg, kiégett, alkoholista tanár. Olyanok, mint akik ott maradtak az 50-es forradalmi években. Meg aztán vannak fiatalok is (tanársegédek), akik meg itt élik ki magukat, hogy itt most ők "azatyaúristen" (biztos el voltak nyomva diák korukban, habár megértem, ahogy kinéznek! :D ) És nem tudsz szólni semelyik tanárnak, mert ezek "összedolgoznak"! A Tanulmányi Hivatal meg egy KÁOSZ!!! Érdekes, hogy pl. a Közgazdasági tanszéken ilyet nem tapasztalni! Ott tele van értelmes tanárokkal (de lehet hogy 2 éve már ott is változott a helyzet). Van doktori címe stb..., de emberként bánik a diákkal! Csak ez a két tanszék (módszertani, kereskedelmi), ez a 2 hely, ahol van az a bizonyos "banda"!!! PÉNZÉHES BANDA!!!

9. antiszolf (válaszként erre: 8. - Timcsike89)
2010. febr. 9. 19:46
Ide senki se jöjjön! Sajnos én ide járok, azt hiszik, azt csinálnak, amit akarnak! Össze-vissza tájékoztatnak, hazudoznak, aztán mi, tanulók szívjuk meg! Most éppen a pénzemet is lenyúlták! Nem is értem az Oktatási Minisztérium miért engedi őket működni! Ha nem lennék közel a diplomához már itt se lennék! Ha meg lesz végre, akkor természetesen jelentenem a dolgokat az OM-nek! Mindenki messze kerülje el ezt a szemét helyet!
2009. nov. 1. 19:42

Sziasztok!

Pályaválasztás előtt állok, írnátok pár szót a fősuliról?

2009. jan. 21. 18:12
halihó..:) szolnoki főiskola végzős vagyok:)jajj de jó h vége:D ( csak el ne kiabáljam)
2008. dec. 2. 17:30

ha valakinek van infója a szolnoki fősuliról dobjon légyszi egy privit! lennének kérdéseim, idén akarok jelentkezni....

köszönöm előre is

2008. szept. 8. 11:20

Szia!


Én külgazd szakra jártam (tavaly végeztem), így a tantárgyakról nem tudok nyilatkozni. A levelezőn minden szak számára 4 hetente volt az oktatás, 1 péntek + szombat.

Vizsgaidőszak januárban (egész hónap) és júniusban volt. Ennél előbb csak külön elővizsga-kérelemmel lehetett vizsgázni (ha pl. összefog az évfolyam, megbeszélik a tanárral is és beadnak egy kérelmet).

2008. aug. 17. 09:45

rendesen a vizsga időszakban voltak a vizsgák, amire a megadott időszakban lehetett feljelentkezni

Volt olyan is hogy kivettem egy hét szabit és leköltöztem arrra az egy hétre! :)mert az utazás is elvesz rengeteg időt

3. herczkunetim (válaszként erre: 2. - Norci78)
2008. aug. 13. 09:22

Szia!

Például,hogy a vizsgák folyamatosan voltak kiírva,vagy van vizsgaidőszak?Mert én már évekkel ezelőtt jártam oda idegenforgalom szakra távoktatáson, és sajnos ott kellett hagynom, mert a vizsgák folyamatosan voltak.És nem tudtam innen Nyíregyháza mellől állandóan bejárni. Gondoltam,hátha ez már megváltozott!

2008. aug. 12. 21:09

hali

én az előző évben végeztem. Levelezőn/vendéll. szakirányon

mire lennél kíváncsi?

2008. aug. 12. 18:51

Sziasztok!

Nagyon megköszönném, ha leírnátok tapasztalataitokat a főiskolával kapcsolatban.Elsősorban a levelező és a távoktatás érdekelne,azon belül is a turizmus-vendéglátás szak.De szívesen vennék bármit, ami a sulival kapcsolatos.Pl.tantárgyak,van-e vizsgaidőszak,stb.

Előre is köszi mindenkinek!

1 2

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook