Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Tésztafélék receptjei » Szilvalekváros kelt gombóc recept

Szilvalekváros kelt gombóc recept

A Szilvalekváros kelt gombóc hozzávalói:
- 2 dl tej,
- 21 g élesztő,
- 50 dkg liszt,
- 5 evőkanál cukor,
- 15 dkg vaj,
- 1 tojás,
- fél kávéskanál só,
- 1 citrom reszelt héja,
- 8 ek. szilvalekvár,
- 50 g darált mák


A Szilvalekváros kelt gombóc elkészítési módja:
1 dl langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést készítünk, és beletesszük az élesztős tejet és 1 evőkanál cukrot. Elkészítjük a tésztát, majd lefedve, meleg helyen 15 percig kelesztjük. 50 g vajat elkeverünk 1 dl tejjel, és a tojással, sóval, 1 evőkanál cukorral és a citromhéjjal a kelt tésztához adjuk, majd az egészet csomómentesre dagasztjuk. Lefedve úgy 30 percig állni hagyjuk. A tésztát átgyúrjuk, és 8 részre osztjuk. Mindegyiket ellapítjuk, és 1-1 evőkanál szilvalekvárt teszünk a közepére. Ezután gombócokat formázunk. Kilisztezett sütőlapon 50 fokon 20 percig kelesztjük. 1,5 dl vizet forralunk, és a gombócokat adagonként szitára téve a gőz felett, lefedve, gyenge tűzön 20 percig gőzöljük, majd kizsírozott sütőlapra helyezzük. Megkenjük 10 dkg mákkal és cukorral elkevert vajjal. Vaníliamártással tálaljuk.


Kategória: Tésztafélék receptjei


A szilvalekváros kelt gombóc elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook