Szerintetek mivel lehet büntetni egy 9 éves kislányt? Egyest hozott haza. (tudásbázis)
Soha nem írtam azt, hogy fenyegetem.
Nem tudom, mivel büntetném, vagy hogy megbüntetném-e.... lehet, hogy eszembe jutna ez a fórum, és csak röhögnék rajta egy nagyot... nem tudom
lányok nem kellene egymást tépi mint egy rossz kolleszban!
Valaki segítséget kért, hogy mit csináljon illetve hogyan ösztönözze gyerekét a tanulásra.
Igen, viszont a kislány is akkorát fog koppani, mint én nemrég a főiskolán...
Csak lehet, hogy ő még kisiskolásként...
csak egy sima érettségim van.
Idén végzek közgázon, pénzügy és számvitel szakon.
Azt is mondtam, hogy nem tudom, mi lenne a gyakorlatban, ha egy ilyen helyzetbe kerülnénk.
Amíg a férjem velünk volt, rengetegszer megütötte a gyerekeket, mert ő fizikai munkát végez, napi 10-12 órában és fáradt címszóval. Én soha az életben nem bántottam még őket. Persze a hangom felemelem, ha nyuzakodnak, veszekednek....
Én meg inkább azt nem értem igy beleolvasva ebbe a fórumba,hogy lehet valaki kedvtelen, depresszióra hajlamos,és lusta ha gyereke van, és családja?Az nem teszi boldoggá?A gyerek teszi értékessé, és hasznossá.
Inkább meg kell becsülni, és nem azért kell erőltetni hogy valaki legyen, mert anyuci nem tartja magát senkinek.
Chatrin!
Ugye tudod, hogy bizonyítvány osztás után hány gyerek próbál meg öngyilkos lenni.Ha továbbra is ezzel a felfogással neveled a gyereked,a te lányod is majd eljátszik a gondolattal,mert félni fog haza menni.Ne akarj Einstent nevelni a gyerekeidből.Legyenek becsületesek.Arra neveld őket,és hagyd meg nekik a gyermekkorukat.
Igen,irta hogy lusta,csunya stb stb..sajnáltassa magát.
Lustasagon lehet segiteni.Csunysag az meg olyan dolog hogy nem lehet mindenki tokeletes,meg nincs is olyan.Azt kell hangsulyozni ami szep.Mindenkin vlmi szep.
Ja...és kapaszkodj: Tom Cruise lánya 3 évesen 10 magánórára jár!!!
Nem tudom ebből mi az igaz, de ha csak a fele, már az is horror. Biztos van benne valami, mert elég flúgos szegény...(mármint Tom)
Ha én véletlenül négyest vittem haza, meg sem mertem mondani, gondoltam elég akkor, ha kijavítottam. És nem azért, mert kitépték volna a hajam a szüleim, hanem azért, mert jó akartam lenne, a legjobb!
Ezen nem tudtam változtatni, ma sem tudok. Így mikor félévkor főiskolán nem sikerült egy tantárgyam, napokig depis voltam, bőgtem és utáltam magam, hogy ilyen szerencsétlen vagyok. A szüleim vigasztaltak a telefonban és otthon, hogy ez legyen a legnagyobb bajom... Igen, kicsit túlérzékeny a lelkem és nem tudok veszíteni... De így megyek előre, nem adom fel, max. csak egy pillanatra...
Ösztöndíjat szeretnék, nemcsak sikeres vizsgákat, hanem ötösöket! Hiába tudom, hogy gyakorlatilag lehetetlen, akkoris törekszem a maximumra.
Hogy ez nem helyes? Tudom! De nem tudok és nem akarok változni...
Szóval szerintem ez nem nevelés kérdése, hanem belső adottsát...
Pontosan.Ez hülyeség.Járjon a gyerek vlmire,de ne száz fajta órára.Ha érdekli a sport akkor arra.
De gyereket megtépni rossz jegy miatt az durva.
En is,sok anyukat ismerek aki csori gyereket cipeli egyik külön óráról a másikra,es azt hiszi hogy neki az a jo.Van külön órarendje anyucinak,ez a dolga semmi mas.
A gyerek meg elkényeztetett lesz,lenezi azokat akik nem olyanok mint o..
Egy 8 éves még kicsi.Az anyja a példaképe, és mindent meg is tesz hogy megfeleljen neki.Amíg nem lesz kamasz....
Én úgy gondolom, a gyereket csak segítsük, ne akarjuk hogy 8 évesen a világot megváltsa.Aztán ha majd a saját lábán kell megállnia, akkor meg fusztrált lesz, mert egészen kicsi korától az elvárásoknak kellett megfelelnie.Kit érdekel hogy egyest, vagy kettest hoz?Senkit.majd akkor jön rá úgyis ha felnő, és azt mondja basszus igaza volt a szüleimnek, miért nem tanultam.Ezt gyereknek úgysem érti.
Meglehet büntetni a gyereket, ha 4-est visz haza. Ki lehet tépni a haját, vagy hétig nem kell szólni hozzá, lehet utálni amiért ilyen háláltatlan és nem tanúl. DE MEDDG??
A kudarcot nem fogja tudni feldolgozni, még 60 éves korában sem. Nem mer majd hazamenni egy "rossz" jegy után. Önmagát is utálni fogja, és valami nagy ostobaságot is csinálhat, amit nem lehet visszafordítani.