Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Szerintetek milyen idegenforgalmi tanfolyamnak van értelme? fórum

Szerintetek milyen idegenforgalmi tanfolyamnak van értelme? (beszélgetős fórum)


14. fancsalilany (válaszként erre: 12. - Hobnobs)
2010. aug. 12. 15:31
Azért írhatsz nekik, hogy ez milyen jellegű oktatás. Egy próbát megér.
13. fancsalilany (válaszként erre: 11. - Dávid herceg)
2010. aug. 12. 15:29
Én 2002-ben végeztem, de a diplomát csak 2003-ban kaptam meg. A nyelvizsga miatt. Én is mehetem volna egyenesen felvételi nélkül HFF-re- mivel jók voltak az eredményeim és a megszünőben lévő sulimat ez váltotta volna- de ez elmaradt. Mostmár egy kicsit bánom. Könnyebb lett volna a helyzetem, mivel sok tanárom átment a sulihoz...és tegező viszonyban voltunk- voltam szinte mindegyikkel.Szerettem a sulimat, érdekelt a dolog...kivéve egy pár számolós tantárgyat...
12. hobnobs (válaszként erre: 8. - Fancsalilany)
2010. aug. 12. 15:05
aha, köszi. de ez szakközépiskola nem tanfolyam nem? Nekem már van érettségem, diplomám csak nem sokat érek vele.
2010. aug. 12. 11:07
Én a BGF főiskolára jártam. Budapesti Gazdasági Főiskola. De jobban jártam volna már az elején egy sima sulival. Most már mindegy. :(
10. Dávid herceg (válaszként erre: 9. - Fancsalilany)
2010. aug. 12. 11:06
Sajna nem tudtam befejezni, de ez egy hosszú történet. Amúgy 2006-ban végezhettem volna. Aztán mehettem volna tovább diplomásra. Majd egyszer talán még egyszer nekifutok.
9. fancsalilany (válaszként erre: 7. - Dávid herceg)
2010. aug. 12. 10:41
Az én OKJ-s bizonyítványomban ifo menedzser, és ifo technikus szerepel. Te mikor végeztél?
8. fancsalilany (válaszként erre: 6. - Hobnobs)
2010. aug. 12. 10:38
Az élet máshová sodort. Végül is a szálloda, ahol gyakorlaton voltam visszavárt volna...ha az a volna ott nem lett volna... megszűnt :(. Most egészen más területen vagyok. Az én OKJ-s sulim megszűnt (most a Heller Farkas Főisk. működik a helyén.), de ha jól tudom volt egy testvérsulija a Keletinél. Asszem a Hernád u-ban. [link] Vendéglátó, idegenforgalmi és ker.-i középisk. Az én időmben ez a suli sem volt rosszabb, mint a KIT.
7. Dávid herceg (válaszként erre: 5. - Fancsalilany)
2010. aug. 12. 10:14
Én főiskolán tanultam szakmenedzseri képzésen, és ott lehetett választani. Akkor még csak ha jól emlékszem 5 szakirány volt: idegenvezető, szálláshelyszervező, szabadidő tervező, egészségturizmus, és a falusi turizmus. Most ha jól tudom már van lovas turizmus, meg borturizmus is. Bár lehet ezeket nem tanítják külön. Wellness-el kapcsolatban igazad van, de emlékszem nekünk azt is meg kellett tanulni hogy hol milyen gyógyhatásúak ezek a fürdők, és nem csak Magyarországon, hanem külföldön is... Kemény dió volt. Persze nem csak idegenforgalmat tanultunk, hanem vendéglátást és egy kis kereskedelmet is.
6. hobnobs (válaszként erre: 4. - Fancsalilany)
2010. aug. 12. 07:56

Nekem van középfokú angolom, de nem használom ezer éve. Éltem kint Angliában is 8 hónapot (20 évesen). Meg sokan beszélnek angolul de kevesen jól. Ezt akarom felfrissíteni.

Amiket néztem tanfolyamokat ott csak alapfokú angol kell. Sikerült elhelyezkednek az idegenforgalomban?

Melyik okj-st végezted el? Csak ha Bp-i akkor

köszi!

5. fancsalilany (válaszként erre: 2. - Dávid herceg)
2010. aug. 11. 22:08
A falusi turizmus nagyon jó dolog. Bár én még nem hallottam olyan suliról, ahol külön tanitják a különféle turizmus "fajtákat"...nem biztos, hogy ez a legjobb kifejezés. Az egészségturizmus viszont nem gondolom, hogy gyerekcipőben járna...ha belegondolsz az egészséghez tartoznak a wellnes dolgok is, amik viszont nagyon felkapottak. Mostmár szinte minden "wellnes".
4. fancsalilany (válaszként erre: 3. - Hobnobs)
2010. aug. 11. 21:58

Én tanultam egy okj-s idegenforg.-i suliban. Nem csak az utazásirodai gyakorlatra készültünk fel, hanem idegenvezetést is, és szállodai ismereteket is tanultunk. Mind-e mellet még vendéglátást is. Kötelező volt a középfokú szakmai idegen nyelv. Egyébként nem kaphattad meg a diplomát. Idegenvezetésből a választott idegennyelven kellet vizsgázni.

Légy nyugodot olyan hely nincs, ahol nem kérik a nyelvet. Lehetsz idegenforg. ügyint., utazásszervező,hotelban recepciós mindig kell az idegen nyelv.

Javaslom, hogy kezdj el vmilyen idegennyelvet tanulni. Nem csak azért, mert az idegenforgalomban hasznos, hanem mert ma már az idegen nyelvvel lehet hogy többre mész,mint a diplomával.

Sajna Mo-on még csak az a lényeg, hogy papíron tudj nyelvet, de hidd el többre fogsz menni azzal ha tudsz is beszélni.

Nem azt mondom, hogy hajts rá a nyelvvizsgára, de legyen egy kis szókincsed. Ha beszélni tudsz, és "nem tudnak eladni", sok mindent el tudsz érni.

Amikor én szállodába jelentkeztem álláshirdetésre, nem azt kérdezték, hogy milyen papírom van, hanem azt, hogy milyen idegennyelven beszélek. A papír csak egy dolog. Mid az utazásiirodában, mind a szállodban más és más a gyakorlat. Nem biztos, hogy a tanultakat minden esetben tudod hasznosítani. Azt majd betanítják. De az, hogy idegen nyelven megszólalj az idegenforg.-ban sztem elengedhetetlen.

3. hobnobs (válaszként erre: 2. - Dávid herceg)
2010. aug. 11. 15:47

de Bp-en hol tudsz elhelyezkedni vele?

én személyes ügyfélszolgálatra nem mennék.

idegenforgalmi ügyintéző vagy valami ilyesmin gondolkodom nem beszélek nyelveket így idegenvezető nem nekem való...

2010. aug. 11. 15:32
szia! Én ugyan nem dolgozom utazási irodában, de tanultam egy ideig idegenforgalmat. Idegenvezetőből annyi van mint a fene, így annak nincs értelme. Én speciel falusi turizmust vagy egészség turizmust tanulnék, mert ezek még mondhatni gyerek cipőben járnak Magyarországon!
2010. aug. 11. 15:26
Dolgozik valaki online utazási irodában? Tapasztalatok érdekelnének! És milyen idegenforgalmi tanfolyamnak van értelme szerintetek?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook