Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Egy 35X40 cm-es tepsihez hány tojásból süssem a piskótát hogy ne legyen nagyon vastag , csak olyan 3 cm körüli? fórum

Egy 35X40 cm-es tepsihez hány tojásból süssem a piskótát hogy ne legyen nagyon vastag , csak olyan 3 cm körüli? (tudásbázis kérdés)


15. Napsugár8 (válaszként erre: 14. - Napsugár8)
máj. 21. 14:10

Ja, a hőfok: még mielőbb bármit is csinálnál, kapcsold be a sütőt, hogy mire összekutyulod a piskótát, egy igazán forró sütőd legyen. Amikor bedugod a tepsit, vedd vissza a hőfokot kb. közepesre.

Ekkor nézd meg az órádat! és minimum 20 percig még az ajtót se nyisd ki!

Majd akkor benyúlsz, az ujjaid hegyével elkezdel a tetején zongorázni, és ha olyan zizegő hangot ad, mint a száraz falevél, vagy a papír zörgése, akkor kész!

14. Napsugár8 (válaszként erre: 1. - Piroxén)
máj. 21. 14:05

6 tojás, és akkor tökéletes anyagod lesz a piskóta tekercshez.

Ha valóban tekercset akarsz, amikor megsült, rögtön szalvétára borítsd, és még melegen óvatosan a szalvétával együtt tekerd fel, várd meg míg kihűl.


A piskóta alaprecept, amit nem lehet elrontani: ahány tojás, annyi púpozott ek. liszt, és eggyel kevesebb csapott ek. cukor.

Sárgáját, fehérjét külön választani, minél keményebb habot versz, annál könnyebb, lazább piskótád lesz.

máj. 19. 23:11
Végülis mást sütöttem, a jól bevált csoki kockát Horváth Ilonától. A gyerekeknek amúgy is ez a kedvence, és végülis nekik sütöttem a családi napra a suliba. A kivis elképzelésemet majd egyszer megpróbálom, ha nincs nagy tétje... :-D
12. michelle.r (válaszként erre: 6. - Piroxén)
máj. 19. 08:57
Nem a diplomamunkádat írod. Ha elrontod, hát elrontod, majd lesz belőle somlói galuska 🙃
11. Bichi (válaszként erre: 6. - Piroxén)
máj. 19. 07:15
Ekkora piskótához kb 6 tojás kell. A bögre az 2,5 dl, a közepes hófok 180 fok, a közepes tepsi kb 25x30
10. liliom10 (válaszként erre: 9. - Amaunet)
máj. 18. 22:21
Nem sokáig ! Én az ujjam segítségével lenyalogatom. :)
máj. 18. 20:56
Ne felejtsük el, hogy a keverőtál oldalán és a fakanálon is marad némi tészta!😁
8. bozsu55 (válaszként erre: 6. - Piroxén)
máj. 18. 20:40

Szerintem az lenne a legjobb ha készen előtted lenne.


Így nem lesz soha tapasztalatod. A legtöbb videóban pontos grammokat,tepsi méretet írnak.

máj. 18. 20:13
én még receptkönyvből és édesanyámtól tanultam sütni. A sparheltnál semmi celsius fokmérő nem volt, és szép piskótákat sütöttünk.Neten van sokféle recept, s vedd lazábban a sütést.
6. piroxén (válaszként erre: 5. - Michelle.r)
máj. 18. 20:06
Egyébként lehet, hogy ez a baj, túl tudományosan állok hozzá. De én nem tudok azzal mit kezdeni, hogy széles tepsi, meg bögre liszt meg közepes hőfok... Nekem halálpontos grammok, cm-ek, celsius fokok kellenek! Jajjj
máj. 18. 19:47

Ezt milyen jó feladat lenne fizikaórán 😂

Receptet sajnos nem tudok adni, semmit nem csinálok, amiben liszt van.

De a mindmegette.hu-n, a sobors.hu-n viszonylag sokat találsz.

4. piroxén (válaszként erre: 2. - Enissa)
máj. 18. 19:44
Apukám tyúkjai tojták, nem is kicsik nem is nagyok :-D
3. kedvesem45 (válaszként erre: 1. - Piroxén)
máj. 18. 19:39

Tessék egy fincsi kivis recept.


[link]

máj. 18. 19:14
Nem tudom, de az sem mindegy a tojás S, M, L vagy XL méretű.
máj. 18. 19:04
Recepteket is várok. Kivis sütit szeretnék sütni!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook