Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Cukrászok, vagy hozzáértők!! Hogyan készítik a sütizőkben azt a könnyű piskótát, ami szinte minden sütiben van? fórum

Cukrászok, vagy hozzáértők!! Hogyan készítik a sütizőkben azt a könnyű piskótát, ami szinte minden sütiben van? (tudásbázis kérdés)


1 2
31. klenca
2010. nov. 24. 08:04

A 6 tojásosé:


(A tojások száma a méretet növeli / csökkenti.)


6 tojásnak a fehérje, bele 6 ek kristálycukor, ezt felverni kemény habbá. (+bele 1 zacsi van cukor)


A 6 tojás sárgáját belecsurgatni, egy irányba keverve a tojásfehérjét. Beleszórni, elkeverni 1 zacskó sütőport, majd 6 ek finomlisztet.


zsírozott+lisztezett tepsiben / vagy sütőpapíron

200 C fokon kisütni. Kb 20 perc.


Sok sikert!

2010. ápr. 2. 12:21
Most vettem jilk pasztát 5kg-os kiszerelésben.Nekem elég a fele is ,ha esetleg van aki venne szivesen belőle akkor irjon a purczeldj@freemail.hu e-mail cimre. 5400/kg eltartható:2011.01.18
29. roli99 (válaszként erre: 28. - 448f1a930a)
2010. márc. 17. 10:50

Most készülök jilk 80 pasztát venni és a legkisebb kiszerelés 5kg. Viszont ez nekem háztartási felhasználásra túl sok. Viszont ha valaki megvenné a felét az jó lenne. 6100Ft/5kg(nagyker áron)

A felét 3000Ft ért odaadnám valkinek.

Ha valakit érdekel e-mail: trmartfu@hotmail.com

2010. márc. 16. 16:10
Azt nem tudom,de 5 tojás 5 cukor,4 liszt és tuti finom a piskóta.
27. lully (válaszként erre: 26. - Csodapók)
2010. márc. 16. 13:14
Szívesen!
26. csodapók (válaszként erre: 25. - Lully)
2010. márc. 16. 07:17
Köszi, megnézem. Bár nálunk nem volt, de útba ejtek egy nagyobb áruházat.:)
25. lully
2010. márc. 15. 23:11
CBA-ban mindig van
24. csodapók (válaszként erre: 21. - A14deb9047)
2010. márc. 15. 13:04
Milyen bolt van nálatok? Azaz milyen cég üzemelteti? Mert én már szinte az összes közért cégnél megnéztem, de nem találtam.
23. globus (válaszként erre: 22. - Hihi)
2010. márc. 15. 12:18
Ez nagy kérdés, én sem. Simán kiröhögtek több boltban. Kerek szemmel visszakérdeztek, tejpooooor??
22. hihi
2010. márc. 15. 11:41

Köszi andi.nagy:)

Én már legalább 2 éve nem kapok tejport vajon miért???

21. a14deb9047 (válaszként erre: 20. - Csodapók)
2010. márc. 13. 20:58
Nálunk lehet kapni kétféle tejport: zsírosat és zsírszegényt. Én a Rafaeóhoz veszem.
20. csodapók (válaszként erre: 8. - Ccf45f55f2)
2010. márc. 13. 10:08
Szia! Hol lehetne hozzá jutni? És keresek még nagyon régóta tejport is.
19. Ágota 77 (válaszként erre: 12. - Andi.nagy)
2010. márc. 13. 09:44
Köszönjük szépen! Mindenképpen így sütöm legközelebb én is.
18. 2104cc91e8 (válaszként erre: 16. - Andi.nagy)
2010. márc. 11. 18:36

De Te osztottad meg Velünk !!

(magamtól nem biztos, hogy rátalálok)

Köszönöm mégegyszer, szép estét kívánok ☺☺☺

2010. márc. 11. 18:17
A receptjeim között van az öntött mézes,én azt szoktam tortaalapnak megsütni.Nagyon finom és könnyű! a "tésztája"!!
16. andi.nagy (válaszként erre: 15. - 2104cc91e8)
2010. márc. 11. 17:41
Nagyon szívesen, de igazán nem engem illet a köszönet, mert itt találtam: www.katakonyha.blogspot.com, ahol található egy feketeerdő-giotto torta recept is, érdemes kipróbálni, nálunk nagy kedvenc.
15. 2104cc91e8 (válaszként erre: 12. - Andi.nagy)
2010. márc. 11. 17:39

Köszönjük szépen!!!

☺☺☺☺

14. 2104cc91e8 (válaszként erre: 7. - Andi.nagy)
2010. márc. 11. 17:37

Halljuk! Halljuk!! Halljuk!!!

☺☺☺☺

2010. márc. 11. 17:37
A 23 cm-est is 180 fokon, alsó-felső sütésen sütöm kb. 30 percig.
2010. márc. 11. 17:35

Ágota77, hihi:

Hozzávalók 26 cm-es tortaformába:

6 tojás, 25 dkg porcukor, 1 ek van. cukor, 2 ek meleg víz, pici só, valamint egy külön edénykében 12,5 dkg liszt+7,5 dkg étkezési keményítő összekeverve


Egy jó nagy 3 literes keverőtálban a 6 tojásfehérjét pici sóval félkeményre verem, hozzáadok 12,5 dkg porcukrot, nagyon kemény habbá verem

Egy kisebb (kb. 1,5 literes) tálban a tojások sárgáját 2 ek meleg vízzel, 12,5 dkg porcukorral és 1 ek vaníliás cukorral nagyon habossá verem.

A fehérjehabhoz teszem a sárga habot, majd óvatosan, alá-alányúlva apránként hozzákeverem a lisztes keveréket (vészesetben csak liszttel is jó, de így lazább lesz).

Vajjal kikent, lisztezett tortaformába öntöm, a masszát lapáttal kihúzom a szélére.


Előmelegített 180 fokos alsó-felső sütésen sütöm, kb. 30 perc. Akkor jó, ha a teteje közepén picit megnyomva szilárdnak érezzük.


23 cm-es formában ugyanilyen magasságú tortát lehet sütni a következő arányokkal:

4 tojásfehérje, 5 dkg porcukor, pici só

4 tojássárga, 8,5 dkg porcukor, 1 púpos tk. vaníliás cukor, 1 1/3 ek. meleg víz

8,5 dkg liszt + 5 dkg étkezési keményítő


Ha kakaós piskótát szeretnénk készíteni, akkor a 26 cm-esnél 3 dkg lisztet ugyanennyi kakaóra cserélünk, a 23 cm-esnél 2 dkg-ot.

11. Ágota 77 (válaszként erre: 7. - Andi.nagy)
2010. márc. 11. 17:27
Szia! Én nagyon kíváncsi vagyok erre a receptre! Megosztanád velem?
10. hihi (válaszként erre: 7. - Andi.nagy)
2010. márc. 11. 17:27
Nem lenne baj,ha megosztanád velünk a csoda receptet:)
2010. márc. 11. 17:26

Attól függ.

Milyen torta? Csokitorta, lúdlábtorta, piskótatekercs, kinder szelet satöbbi.


Nekem van egy jó piskóta receptem, nem csak tojás, cukor,liszt, sütőpor, hanem MARGARIN is van benne. Könnyebb lesz tőle, élvezhetőbb :)


A csokis piskótánál MÁS a helyzet.


Illetve krémes tortáknál. Pl. madártejtorta: abban van keményítő és tejpor is.

8. ccf45f55f2 (válaszként erre: 6. - Vakri)
2010. márc. 11. 17:23

A Jilk paszta egy lazítószer, de nevezhetjük adalékanyagnak is.

Ez a cukrász iparban használatos paszta. Azért használják elég nagy mennyiségben, mert a használata is egyszerű, a piskóta ami a jilkkel készül finom és sok mindenhez felhasználható.

A használata annyit jelent, hogy amikor készítjük a piskóta tésztáját, nem kell bajlódnunk külön a sárgájával és külön a fehérjével, hanem egyszerűen beletesszük az Üstbe teszünk hozzá cukrot és vizet, no meg a jilket és felverjük, majd beletesszük a lisztet. Annyiban is egyszerűbb ezt használni, mert nem esik össze a nyers massza. Könnyebb kezelni.

2010. márc. 11. 17:22
Nekem tuti bevált piskóta receptem van, ami nem esik össze és nagyon finom könnyű. Csak ezt sütöm és még sütőpor sem kell bele.
2010. márc. 11. 17:21
Az micsoda, az a jilk paszta? És azt simán a piskótatésztába kell keverni?
2010. márc. 11. 17:21
Dolgoztam olyan helyen, ahol ilyesféle piskótát csinálnak, de inkább nem mondanám el... azóta csak a házit eszem meg!! Inkább ne tudd meg!!
4. ccf45f55f2 (válaszként erre: 3. - Ccf45f55f2)
2010. márc. 11. 17:20
Ha jól tudom azt csak nagy cukrászüzemi kiszerelésben lehet kapni.
2010. márc. 11. 17:19
Jilk pasztát adnak hozzá.
2010. márc. 11. 17:19

Már régóta el akartam készíteni azt a fajta piskótát, amit a sütizőkben szoktak árulni.

Az tuti hogy nem az a fajta, amiben tojás, cukor és liszt van csak (ahány tojás, annyi kanál cukor és liszt+ esetleg sütőpor).

Én mindig ezt csinálom, de az a másik... sokkal jobb. :)

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook