Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
:DDDDDDDDDDDDDDDD
Azt hiszem ,inkább íróktól tanulok,ott nincsenek szabályok:))
"A guru "súlyosat" jelent. E szó a lelki tanítómesterre utal, akinek tanításai, tudása és lelki megvalósítása nagyon "súlyosak", lényegesek. A lelki tanítómester tanítványainak lelki vezetője, aki a lelki életben való fejlődésre őszintén törekő tanítványait hiteles avatásban részesíti. Ezzel szélesre tárja előttük az önmegvalósítás kapuját. A valódi, hiteles gurut a Legfelsőbb Úr képviselőjének tartják, akinek a legfőbb vágya az embereket az Istenről szóló tudásra és az Ő szolgálatára tanítani. Saját magát az Úr legjelentéktelenebb szolgájának tekinti, s nagyon együttérző a szenvedő emberiséggel.
Hitelességét, tanításainak eredetiségét az adja, hogy hiteles forrásból, egy tanítványi láncolaton keresztül szerezte meg azt a tudást, amely eredetileg magától Istentől származik. E közvetítő láncolat révén az Abszolút Igazságról szóló teljes tudásnak a birtokában van. A lelki tanítómester komoly, őszinte és a lelki elvekhez hűséges tanítványai mesterük eltávozása, "halála" után szintén guruvá válva tanítványokat fogadhatnak el. Így a tanítómesterek e sorában mindenkinek nagyon szoros kapcsolata van nemcsak a saját gurujával vagy tanítójával, hanem lelki tanítómesterének lelki tanítómesterével is, és így tovább, végig a mesterek töretlen láncolatán. Ezt a tanítványi láncolatot nevezik szampradájának vagy paramparának.
A valódi guru saját példájával tanít. Életében mentes a négy bűnös tevékenységtől:
1) a kábító-mámorítószerek használatától,
2) a szerencsejátéktól,
3) a törvénytelen, házasságon kívüli nemi élettől és
4) a húsevéstől. "
Ezért mondtam, hogy a guru már nem azt jelenti, amit anno. Legalábbis nekem.
Mivel annyiszor hallottuk már, így bárki lehet, akitől útmutatást kapunk.
Elcsépelt lett.
Osho guru :)
Aki még írt is pár könyvet UTÁNA:))
Reális is:)
Mindenki tapasztalja életében legalább ezerszer.....de az írót nem nevezzük gurunak ,legalábbis én nem:))
Mikor kifogásoltam?
Én sosem.
Így nem is értem....
Legközelebb dobj egy haszn.útmutatót!:O)
Miért lennék az? Smilyt direkt nem írok, mert kifogásoltátok, hogy túl sokat használom .... így neked most nem jár.
:o))
Nincs smile...csak nem dühös vagy???:O)
Nem kell...nincs baj...én nem szeretem ha kioktatnak...gondolom,te meg ha ezt észre veszik.Ennyi.
Ez is egy lehetőség, de az is, hogy megtalálod az írásaiban, azt amire régen vágytál, az útmutatást, ami átláthatóbbá teszi az életedet.
Nekem ez is reálisnak tűnik.
Lehet ,hogy igazad van.
De én A "guru"kifejezést úgy definiálnám,mint olyan szellemi vezetőt,akihez fontos a fizikai együttlét,a többszöri tanítás,találkozás,BESZÉLGETÉS.
Egy könyv,és az írója ,csupán lelki társ lehet,ha összehangolódik vele az ember,vagy bármit megért általa.
Számomra (mondok egy közismert valódi gurut) Osho sem lehet az,sajna,mert nem találkoztam vele,no és asszem már meghalt.
A guru olyan ember,aki több embert vezet ,élő személyével,élő szóban...asszem,valahogy így tudnám beazoosítani:))
Sokat olvastam már tőlük.
Ahogy az ember tudása nő ( ha nő), akkor változik ezeknek az írásoknak is a megítélése. Bár Müller Péternél inkább a kisugárzás az, ami kellemes, mert érzésből beszél és ír, így sokmindenre rá tud hangolódni.
Persze ez nálam úgy működik, hogy van, amire azt érzem, hogy már kevesebb, mint ami már azt tudja adni, hogy új érzés. Már Csernussal is így vagyok. Pedig ezeket a hangulatokat szeretem, csak ha már egy gondolaton túl vagyok akkor már más hatást ad.
Érdekes, amikor olyan videót nézek újra, amiben volt olyan beszólás, amin régen leesett az állam, szóval érdekes egy ilyen dolgot újra látni, hogy már átsiklom rajta.
Na mindegy, szóval úgy érzem, hogy most a Petrezselyem tudna újjat adni, de még nem szántam rá magam.
A guru már csak egy szó, annyira köznapi lett.
Bármire ráhúzhatjuk, jó és rossz értelemben.
Legalább annyira őket is gurusíthatja valaki, ez csak egy érzés, amire nincs jobb szó.
Müller,Weöres ,Szepes ,......sorolhatnám ,nem guruk.
Írók.
Leírják a gondolataikat.
Á, igaziból csak poénkodtam. Kényzetetem a hasam. A levegő kaja nem működik.
Jövőre elkezdek megint eddzeni, úgyhogy olyan Levis reklám leszek, hogy majd csak lestek. :)
Etűnt az az ötös??
Nem mondod?
Itt a poci ,hol a pocit játszol?:DDD