Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Így van. Mi valójában lelkek vagyunk. Amit a testeden belül érzel, hogy te vagy, az a lélek. Nem tudod igazán megmondani, hogy pontosan hol van, de most be van zárva ebbe a testbe.
Ez olyan, mint egy álarcos bál. Most ezt a testet vetted fel.
Legközelebb más test lesz. Lehet, hogy pasi leszel :)
Jaj Máska!
Ne vedd el a felejtés adományát!
Ne kelljen mindenre emlékezni!
Attól, hogy tágul tágul, még a mérete ugyanakkora marad.:) Ez egyszerű fizika.:)
(Hadd ne hozzak konkrét példát.:)
Megint félreértettél valamit:-)
Vagy Te érted félre, vagy én, amit máska írt, de hogy nem ugyanazt olvastuk, az biztos!!!!
:-)
Akartam már Tőled kérdezni...
...persze, hogy földi porhüvelyünk porrá lesz, ezt nem vitatom...
De ha a lélek halhatatlan, hogy tud újjászületni?
Gondolom arról lehet szó, amikor új testet ölt Magára:-)
Sül a pite. :-)
20419. hsz.-ben írtam le, hogy szerintem miről szól az idézet:
Én úgy értelmezem, hogy ahogyan nyílik ki körülötted a világ, minél többet tapasztalsz, annál több dolgon átsegít a szeretet. Minél több ismeret birtokában vagyunk, annál több negatív hozadékkal is szembesülünk, amiknek feldolgozásához, az életünkbe való beépítéséhez szükség van szeretetre, mert attól leszünk nyitottak és befogadóak.
A pofonokon való túllépéshez és a feldolgozáshoz szükség van a megbocsájtás képességére. Annak pedig alapfeltétele a szeretet.
Lehet, hogy én értelmezem félre, de nekem ezt jelenti az idézet.
Ez jó:-)
Én dobtam már ki szándékosan emléket, hogy jobb ember lehessek, és működött:-)
...eleinte még kinyúlhattam volna érte az ablakon, nem tettem... és egyre távolabb került, most meg már arra sem emlékszem, mi volt az az emlék...
"Oly sokan képzelik azt, hogy a szeretet az, ami növekszik, de valójában a megismerés növekszik, a szeretet pedig egész egyszerűen csak kitágul,"
Férfi aggyal nekem a következővel van problémám. A tágul az miért is nem növekszikkel egyenlő? Ha tágul, akkor nagyobb lesz, tehát növekszik. Nekem ez ellentmondásnak tűnik.
Én azt gondolom és lehet, hogy az idézet is erre céloz, hogy a szeretet alapvetően a lélek alaptulajdonsága, ami tökéletesen benne van és az emberi élet során ezt bontakoztatjuk ki valamennyire és ennek a kibontakoztatásában segít a magismerés, hiszen akkor jobban merjük nyitni, ha rájövünk, hogy egyrészt nem kell tőle félni másrészt minden ember egy kicsit önmagunk is :)
Igen, ez a legkézenfekvőbb, bár akár ezt is lehetne vitatni, hogy meghal-e, hamár szubjektivitásról beszélünk.
Emléke sok embernek van a halálról. Nem jelenteném ki a helyedben, hogy nincs. :)
Én is olvastam a Viskót és én is betettem már ide ezt az idézetet, ki is tárgyaltuk Solairrel.:)
Nekem az (feltétel nélküli?) elfogadás jut róla az eszembe. És a megbocsájtás.
Hmm? -most nem tudok visszaolvasni, így a reggeli olvasatomra írom ezeket...
...egyetemes igazság?...Az, hogy aki erre a bolygóra születik, az meg is hal.
Emlékünk nincs a halálról, legfeljebb a különböző 'hitek' magyarázzák azt, hogy ez nem Így-vagy Úgy van.
...én meg azt..., az Ember az, amire emlékszik!
:)))
"Oly sokan képzelik azt, hogy a szeretet az, ami növekszik, de valójában a megismerés növekszik, a szeretet pedig egész egyszerűen csak kitágul, hogy befogadhassa az ismeretet. A szeretet egész egyszerűen a megismerés védőburka."
William Paul Young
Több hete olvastam a könyvet és ez az idézet nem megy ki a fejemből...
Kíváncsi vagyok kinek mi jut eszébe róla?
Nekem a feltétlen szeret aminek kell, hogy legyen feltétele.
Értelek.
Én csak figyelek...
Évek múlásával bizonyosságból bizonytalanság lett amit elfogadok.
Boldogságot soha nem kerestem, mert ott volt csak én nem láttam.
Pár évvel ezelőttig számomra a "boldog élet" unalmasnak láttam, szenvedély nélkülinek.
Most inkább a nyugalomra és csöndre vágyom, de még mindig ott van bennem a szenvedély...,
Nagyon jó volt ez a mondatod.
Tészta pihen, én meg gyorsan leírom, mire jutott a fejem, míg dolgozott a kezem:-)
Azt írod: kétely.
Azt írod: nem tudom...
Igen.
Van a valóság. Akár tudunk róla mindent, akár nem, bármit gondolunk a valóság az van. 100%-ig objektív.
És hogy van-e igazság?
Ha bármilyen dologgal kapcsolatban bizonyosak vagyunk abban, ha tudjuk, hogy 100%-ig objektív tudásunk van róla, akkor megismertük a teljes igazságot. Ez azért van így, mert teljes egészében takarja a valóságot. Nem ugyanaz, csak takarja, egyezés van.
De létezik az igazságnak szubjektív oldala is, amit emberi elme nem zár ki könnyedén:-)
Nem tudom, nem láttam, nem vagyok meggyőzve, ezért én nem fogadom el, de attól még létezhet.
Így jó?
Almát kell reszelni:-)
Tudod szerintem nagyon fontos, hogy mi mellett tesszük le a voksunkat. Én azért is szoktam néha kemény vitába szállni emberekkel és véleményekkel, mert már tudom, hogy nem mindegy, hogy milyen irányba haladunk és ha rossz irányba tesszük le a voksunkat, akkor csalódások várnak ránk.
Én, mivel nagyon érdekelt mindig az a téma, hogy jobban érezzem magam, ezért rengeteg időt és energiát fektettem bele és volt, amikor én is elhittem, hogy nincs egy mindent megoldó képlet.
Ez nagyon sokáig így ment. Csalódtam rengeteg elméletben és sokszor visszaestem.
A végén már nagyon tetszett emiatt az az elmélet, hogy nincs kulcs, mert így megnyugodhattam, hogy nem én nem találom, hanem egyszerűen nincs.
Aztán egyszercsak rátaláltam. Persze már óvatos voltam vele a korábbi csalódások miatt és elkezdtem kikezdeni minden oldalról és figyelni hogy megtörik-e és kiderül, hogy ez már megint csak egy túlzás volt.
Ez már 4-5 éve megy és a dolog nagyon stabilan és következetesen tartja magát. Ezért elhatároztam, hogy ha ez segít, akkor adjuk oda minél több embernek. Persze tudom, hogy nem kell mindenkinek és annak nem, aki nem kéri, de én elmondom és aki hasznát veszi, hát hasznát veszi.
És almondom azt is, amiről már tudom, hogy nem lesz eredménye és nem csak a saját példám miatt, mert sok sok emberen keresztül figyeltem és figyelem ezeket a dolgokat.
Úgyhogy addig nehéz igazán, ameddig még azt sem merjük elhinni, hogy létezik. Ha már elhisszük, akkor jön a következő nehézség, hogy meg tudjuk-e ismerni. Ha meg tudjuk, akkor pedig talán az utolsó nehézség, hogy meg tudjuk-e csinálni.
Én abban hiszek, hogy a boldogságért meg kell dolgozni. Nem jön ingyen úgy, hogy azt teszünk, amihez éppen csak kedvünk van, hanem bizony néha erőfeszítésekbe kerül, hogy az legyen a következmény, amit szeretnénk és harmóniában van és harmóniát teremt :)
Kérek :))))
na most megkérem a páromat, hogy hétvégére csináljon, mert most elképzeltem az ízét. Forró vanilia öntettel :)
Igaz.
Almás lesz:-)
"Én azt gondolom, az én igazságaim csak az én igazságaim, és
BELÁTOM,
hogy eltérhetnek a valóságtól. "
Itt a kulcs. :) Eltérhetnek a valóságtól. Tehát létezik az, amitől eltérhet így létezik az is, ami nem tér el.
Igaz? Pitesütő :)))))
Einstein relativitás-elméletétől kicsik az általam hitt igazságok.
A Világegyetem végtelensége számomra nagy dolog.
Ahhoz képest, hogy igaz-e, hogy 1956-ban forradalom volt, vagy az igaz, hogy ellenforradalom... ezek kis igazságok... melyek számomra sem azonosak a valósággal. Mert nem voltam ott, én csak tanultam, hogy az ellenforradalom, tanultam mert az az igazság, aztán jól megtanultam, majd egyszercsak jól el kellett felejtenem, mert az hazugság.
Hát én behúzódtam a Világegyetem ölelésébe, hiszem, hogy piciny hangyája vagyok a hatalmas EGÉSZ-nek, és ezek után mindenki azt mond nekem az igazságról, amit akar.
Én azt gondolom, az én igazságaim csak az én igazságaim, és
BELÁTOM,
hogy eltérhetnek a valóságtól.
Valahogy így, de most pitét sütök:-)
Nyomjad csak :))
Tágul a kötekedés kezelési repertoárunk :)))