Szerinted mi az élet értelme? (beszélgetés)
Hát én nem vitázok veled tovább mert nem vagy befogadó típus.
Utoljára írom le!
Ami a "MOST"ban vagy ,az a múlt következménye.
Tehát rád vannak rakódva a múlt sérelmei,berögződései...stb...
Amíg a múltat nem oldod meg,addig építhetsz a mostra,de folyamatos beborulásokra számíts.
Ennyi.
Ha most kezdeném az építkezést, biztosan nem a megfelelő kanalat használná a markoló, a kőmüves cseszne lezsaluzni az elrontott alapot, a lábazati elemet rosszul választanám ki, a téglákat összefogó malter sem lenne az igazi, a szigetelőanyag sem lenne időt álló és ha nyögve nyelősen is, de be tudnék költözni és be is vakolnám belülről a házamat, jönne a villanyszerelő, aki szét fúrná az egészet.:) Tutirta ki lenne centizve a pénzem az uccsó fillérig, de a lakhatási engedélyt nem kapnám meg.:)))
Kicsit elkalandoztam, bocs.:)
"Biztos alap???
Mégis mitől lenne biztos???"
Mert az van MOST.
Miből lehetne kiindúlni jobban mint attól a valakitől,aki most vagy?
Ha a mostban gondoltakra építesz,nem láthatod tisztán magadat,mert a most a múltból ered,és amíg nem érted a múltat,addig a jelent sem érted.
Tehát amiket leírsz az butaság.
Már bocs.
Biztos alap???
Mégis mitől lenne biztos???
Kutyából nem lesz szalonna, vér nem válik vízzé, stb. stb. :)
De még nem vagyok biztos ám, csak gyanús :)
Ugye ugye?
:)
Gyanús :)
Akkor hagyd a múltat,és kezd a mosttal.
Lehet hogy nem jó alap,de biztos alap.
Gondold el ki vagy most,milyen vagy most....stb.
Innen lehet elkezdeni bármit is.
Nem tudom miről beszélsz,de az vagyok,fatálisan egyszerű.
:))
Az ember él,építkezik ,de sajnos csak később derül ki gyenge alapokra helyett-e építményt.
Persze tanul a hibáiból,de cseppet sem biztos,hogy nem követ e el újakat.
És ennek van értelme?
Hát akkor építkezzél a most-ra,és ha beborulsz,akkor majd azt is írd be,és ne hirdesd hogy ez a mindent elsöprő igazság,mert nem az.
A makacs embereknél :)
Az okos ember meg tanul a múlt hibáiból és nem rak össze megint egy gyenge alapra rakott építményt :)
És akkor mi van?
Összeomlik,és újrakezdi.
Így működik ez.
Ki mondja meg mi a fejlődés és mi nem?
A probléma, ami nem úgy alakul, ahogy elégedettek tudnák vele lenni.
Hihetjük, hogy "a", vagy "b" a megoldás, a kérdés az, hogy utána elégedettek leszünk-e az eredményével.
Hát szerintem érdemes nyitottnak lenni,mert ha valaki olyannal azonosul,ami nem az igazság,akkor az nem fog rajta segíteni.Persze ez az ő dolga,az ő útja,viszonyt amit leírtam az tény.
És aki olyannal azonosul,ami még neki sem ad jó érzéseket,csak mondjuk felsőbbrendűségből,meg hiúságból tagadja,az ne játssza már meg lécci a mindentudót,meg azt,hogy ő felvilágosult,mert az elég gyenge.
Természetesen.
De lényeges ellenőrizni a legalsó téglát,ha már ál a fal?
..vagy inkább építkezzünk tovább?
Ahha,hát,ha ez lenne az alap,akkor összevissza csaponghatnánk.
Nem a gyökerüknél lenne megoldva a probléma